SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatan Aşkınız Yolumuzu Aydınlatan Rehberimiz Olacaktır"

0
Güncellendi - 2020-11-11 21:42:29
A- A+ PAYLAŞ

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Baruş, Anıt Defteri'ni imzaladı.

Vali Aydın Baruş anıt şeref defterine “Aziz Atatürk, Ebediyete irtihalinizin 82 nci Yıldönümünde milletçe Zat-ı Alinize saygı ve şükranlarımızı sunmak, aziz hatıranızı ihtiramla yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

'Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir' ifadenizden hareketle 10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil, emsalsiz düşünceleriniz ve pek kıymetli ilkeleriniz ışığında, sınırları Şehitlerimizin kanlarıyla çizilen Vatanımıza, Şanlı Al Bayrağımıza ve mukaddes emanetiniz olan Cumhuriyete büyük bir azim ve cesaretle sahip çıkma günü olarak telakki etmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve istiklalimizi müdafaa mecburiyetine düştüğümüzde içinde bulunduğumuz imkân ve şartları düşünmeden vazifeye koşmanın vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunu, Türkiye’yi işaret buyurduğunuz muasır medeniyetler düzeyine eriştirmek için hiç durmaksızın çok çalışmamız gerektiğini asla unutmuyoruz.

Zat-ı Aliniz başta olmak üzere, Kahraman Silah Arkadaşlarınızın, Aziz Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin hayatlarını feda etmek uğruna bizlere açtığı yolda yılmaksızın mücadele ederek bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklâl ve istikbalini dünya durdukça baki kılmak ve yüceltmek, bu emaneti gelecek nesillerimize yüz akıyla devretmek yegâne hedefimizdir. Bu istikametteki mücadelemizde, sizin sarsılmaz azminiz, cesaretiniz ve Vatan aşkınız yolumuzu aydınlatan rehberimiz olacaktır.

Tüm kalbimizle inanıyoruz ki; Aziz Türk Milleti, fıtratının muktezası olan iman, sadakat, millet ve vatan sevdasından ne bugün ne de yarın asla taviz vermeyecek, kutlu emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ifade buyurduğunuz gibi ilelebet payidar olacaktır.

Minnet ve ihtiramımızla... Ruhunuz şad olsun” yazdı.

Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar daha sonra Atatürk Evini ziyaret etti. Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam eden tören programında, Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Battalgazi Malatya Lisesi tarih öğretmeni Abdulvahap Alkan’ın “Atatürk’ün Son Günleri’’ konulu konuşması, Battalgazi Malatya Lisesi Öğrencilerinden İklim Güllü’nün “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiirini okuması ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Yüzbaşı Olcay Çamdere’nin Atatürk’ün askeri kişiliğini anlatmasının ardından program Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryo sunumu ile sona erdi.

ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ..

Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesi’nde gerçekleştirilen bir diğer programda ise şiir yarışmasında derece elde öğrencilere ödülleri verildi.

Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi’nde yapılan program sonrasında Kernek Külliyesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenine geçildi. Kernek Külliyesi’ndeki programa Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümünde kendisi rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Gürkan, “Türk milletine çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk'ü bugün daha iyi anlıyoruz. Bizler Atatürk'ün miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz. Bu süreçte en önemli görev kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimize düşmektedir. Çünkü öğretmen demek hayat demektir. Öğretmen demek çağdaş yaşam demektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği medeniyet yolunda gençleri, çocukları yönlendirecek, kültürel değerleri onlara kazandıracak bir sevgi yuvasıdır öğretmenler. Bu güzel vatanı bize emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82. yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anarken, vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu. Kernek Külliyesi’nde gerçekleştirilen program sonrasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Semt Konakları öğrencileri arasında yapılan ‘Atatürk’ü Anma’ temalı yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından takdim edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız