SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaş Gelsin mi, Gelmesin mi?!

A- A+ PAYLAŞ

REKTÖR KAFA KARIŞTIRDI.. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesajda, 6 Haziran 2020 tarihinde, özel bir uçakla Azerbaycan’dan Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirilen bir hastayı, “COVID19 sonrası sağlık turizmi kapsamında ilk hastamız” övüncüyle duyurdu. Rektör Kızılay’ın bu açıklaması, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur’un geçtiğimiz hafta yaptığı “Hastanemiz pandemi hastanesidir. Bu nedenle aile hekimlikleri ve devlet hastanelerinde çözülebilecek sorunlar için başvurulmamasını rica ediyoruz” şeklindeki açıklamasıyla çelişti ve vatandaşların kafasında soru işaretleri yarattı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir Azerbaycan uçağının yer aldığı bir fotoğraf eşliğinde, “İnönü Üniv. Turgut Özal Tıp Merkezine COVİD19 sonrası sağlık turizmi kapsamında ilk hastamız Azerbaycan'dan özel uçakla geldi, tedavisi başladı” mesajını paylaştı.

Halen pandemi hastanesi statüsünde bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Prof. Dr. Ali Beytur’un birkaç gün önce verdiği bilgiye göre, COVID-19 hastası 18 kişi halen hastanenin yoğun bakım servislerinde tedavi görüyor.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, 6-7 Haziran tarihlerinde Türkiye genelinde 1792 vaka tespit edildi ve iki günde 46 kişi COVID-19’dan yaşamını yitirdi.

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ortak basın toplantısında “Salgın bitmedi, Malatya’da vakalar artıyor, tedbirleri elden bırakmayalım” uyarısı yapıldı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur’un “Salgının devam ettiği” yönündeki açıklamalarına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın “TÖTM’de sağlık turizmi başladı” açıklaması, COVID-19’a karşı yürütülen mücadelede vatandaşların salgına karşı alabileceği tedbirleri zayıflatıcı bir tutum olduğu değerlendiriliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Inönü üniversitesinde idarecilik noktasinda maalesef tas kayıp. Ne kadar liyakatsiz adam varsa üniversiteye doldurdular. Bence bu haberden daha önce üzerine gidilmesi gereken sayısız mesele var!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun lafa geldi mi şöyle hastaneyiz böyle hastaneyiz şurda birinciyiz burda ikinciyiz bir diş için 2 yıl olacak hala bekliyoruz yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya sevdalı (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sonuna kadar haklısın kardeşim.Röktör atama derdine düşmüş hastalardan haberi yok.halen atanacak sanıyor. Reis gercegini yapacak işallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın dünyada birinciyiz bide içine git bak 20 gün kaldık adamlardan çarşaf istedik adam fazla yok diyo çöp poşeti değiştir diyon adam elimizde fazla yok dedi bende bura nasıl hastane lavabolar hic solemıyom bile
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Aynı zamanda bir doktor olan Sayın rektörümüz kalp ve damar hastalıkları hastanesi gibi birkaç dal hastanesi daha yaparak Turgut Özal tıp merkezi nin yükünü hafifletip Malatya eğitim ve araştırma hastanesi gibi servislerde tek kişilik hasta odalarına gecebilseniz sizin bir Malatyalı olarak bu ile yapacağınız en büyük hizmetlerden birisi olur diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa (3 yıl önce)
    Ne saçma bi haber editör olayı kafasında çözememiş sonra da haber yapmış. Keşke birine sorsaydın burada ne anlamam gerekir diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • NK (3 yıl önce)
    MTU nun, PR ihalesini almış gibi sıradan sayılabilecek her olayı büyük bir olay ve başarı gibi haber yapıp, İnönü Üniversitesi, özellikle de sayın Ahmet Kızılay söz konusu olduğunda, olmadık değerlendirmelerle ve şu ilginç 'degerlendiriliyor"larla haber yapmaktasınız. İkisi de Malatya'nın birer değeri olan kurumlar hakkında bariz bir şekilde bu kadar farklı dil kullanmanız dikkat çekiyor doğrusu. Ve akla soru geliyor tabii ki; Ne yapmaya çalışıyorsunuz?!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    kısacası şu anda buraya gidilmez yani anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (3 yıl önce)
    Gayet açık anlaşılmayacak birşey yok. Aile hekimlikleri ve devlet hastanelerinin çözemediği konular için bize başvurun demiş. Doğrusu da bu zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    MTÜ olan dezenfektanı yapar haberde sanki olmayan bir şey bulunmuş turgut özal adından söz ettirir rektörün msj didiklerler.
    0
    0
    Yanıtla