SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı

0
Güncellendi - 2018-09-29 02:12:37
Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2018 Yılı Bölgesel Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü ve Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl İllerinin katılımlarıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2018 Yılı Bölgesel Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli ile sağlık çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Doç.Dr. Bentli, toplantının amacına değinerek, “Bu toplantılarla Sağlık tesislerinin etkinlik ve verimliliğini ölçerek, problemleri kaynağında tespit edip, çözüme kavuşturmak, verimli ve kaliteli hizmet sunumunu gerçekleştirmek amaçlanıyor. Verimlilik ve kalite kavramı hastanelerimizin kalkınma ve gelişme çabalarının değerlendirilmesinde esas olan göstergelerdendir. Verimlilik sağlık gov.tr bilindiği gibi özellik gerektiren sağlık hizmetlerinin hangi il ve hastanelerde yapıldığını göstermek için hazırlanmıştır ve bu sisteme 921 sağlık tesisi, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlar, özel sağlık tesisleri ve üniversitelerde bulunan sağlık tesisleri de dahil edilmiştir. Bu sayfa birçok başlıkta kendimizi değerlendirmemizde çok değerli veriler sunmaktadır” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına tavsiyelerde de bulunan Bentli, “Veriler her ay düzenli olarak hastanelerimizden birim bazlı alınarak verimlilik sağlık gov.tr deki verilerle karşılaştırılmalı, TSİM, USS ve CKYS gibi sistemlere hatalı girilen veriler tesbit edilmelidir. Ayrıca üniversite ve özel sağlık tesislerinde bu verileri zamanında ve doğru bir şekilde girmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Alper ise toplantının konusunu aktararak, “Genel müdür yardımcısı, 6 daire başkanımızla birlikte geniş bir ekiple geldik. İlin acil, poliklinik, yoğun bakım, hasta hakları, çalışan hakları, finans, lojistik başta olmak üzere tüm süreçleri gözden geçireceğiz. Son durumla bize aktarmak istediklerinizi aktarabilirsiniz. Burada yoğun bir gündemimiz olacak. Bu vesileyle iyi bir toplantı geçmesini dileyerek herkesi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

iha

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof.Dr. Murat Alper

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • murat (5 yıl önce)
    sağlık müdürlüğü önce 112 acilde huzuru sağlasın, aile sağlığı merkezlerinde hekimleri göreve getirsin, periferde sağlık birimlerinin fiziki şartlarını düzeltsin, atama ve geçici görevlendirmelerde adil davransın, kendi personelini mutlu etsin vs. vs. Bunlar olmadan vatandaşa kalite, verimlilik biraz zor.
    0
    0
    Yanıtla