SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vilayet Parkı da Kapatıldı

0
Güncellendi - 2020-04-02 03:38:17
Vilayet Parkı da Kapatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgınına karşı insanların yakın birbirleriyle temasının önlenmesi amacıyla yapılan düzenlemelerle ilgili denetimler sürdürülürken, Valilik binası arkasındaki Vilayet Parkı'nın çevresine de 'emniyet şeridi' çekilerek, park girişe kapatıldı.

Malatya'da da 1 Nisan tarihi itibarıyla 49 kişinin yakalandığı, 1 kişinin öldüğü koronavirüs salgınına karşı, 65 yaş ve üstündekilerin sokağa çıkmalarının yasaklanması, insanların birbirleriyle yakın temasta bulundukları işyerlerinin tatil edilmesi, ulaşımda ve acil ihtiyaç nedeniyle açık bulundurulan işyerlerinde insanların birbirlerine temas etmemesi için bariyerli, müşteri sınırlamalı önlemler, polis ve zabıta ekipleri tarafından denetleniyor. Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, banka ATM'leri önlerinde insanların 'sosyal mesafe'ye uymalarının sağlanması için bariyerler kurulurken, 1 Nisan günü itibarıyla Vilayet Parkı'na da girişler yasaklandı.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Nisan günü, sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş üstü 9 kişinin yanı sıra, kapatma zorunluluğu olan işkolunda çalışan işyerlerinden bu yasağı ihlal eden 2 işyeriyle ilgili de yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Polis ekipleri, ayrıca 2-3 kişilik gruplara dahi birbirlerinden uzak durmaları, aralarına 'sosyal mesafe koymaları' uyarısı yapmaları konusunda talimatlandırıldı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kemal (3 yıl önce)
    Vatandaş durumun ciddiyetinden mualesef bihaber.Yetkililer dışarı çıkmayın,kendinizi düşünmüyorsanız başkalarının hayatını düşünün,başkalarının hayatına göz göre göre kastedmeyin,Lütfen çıkmayın diye sabahtan akşama kadar bağırıp,her türlü basın yayın yoluyla bilgilendirme yapmalarına rağmen,hiç dikkat edilmediğini yollarda yanyana gezdiklerine sık şahit oluyoruz.Bu öyle bir illet ki genellikle gençlerde hiçbir belirti göstermiyor ve dışarıda bulunduğu sürece dünya sağlık örgütünün verilerine göre en az ortalama 2.6 kişiye sirayet ettiği belirtiliyor.Bu rakamın ise mesela istanbulda ortalama 16 kişiye ulaştığını söylüyorlar.Bu nedenle yolda sırıta sırıta yanyana gezenlere kesinlikle acımadan icabına kesinlikle bakılması gerektiğini düşünüyorum..Bu konuda hiç kimse özgür değildir.Böyle devam ettiği sürece ,Muhtemelen mecburen sokağa çıkma şartlarının ağırlaşacağını göreceğiz..Zaten sağlık bakanlığı da vakaların hızla artmasının kurallara uyulmadığının bir göstergesi olduğunu olayın vehametinin vaka sayılarıyla teyit edildiğini söyledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetim (3 yıl önce)
    Şu resimdeki gençleri bir toplayıp yanıma getirebilirmisiniz? Bu sorumsuzluklarını birde abilerine anlatsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • sanane kardeşim.insanlar kaç gündür evde sıkılmış yürüyüşe çıkmıştır.evet yapmaması lazım kötü bir davranış ama hayırdır sen ali kıran baş kesen misin ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsin (3 yıl önce)
    Dün saat 2 de ptt de 1 km uzunluğunda sırada insan vardı 5 polis 3 güvenlik uyarmaktan anlatmaktan dil dökmekten tükendi. Allahtan kimliklere bakim 20 ye yakın 65 yaş üzeri olanları sıradan alıp gönderdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (3 yıl önce)
    "Temizlik imandandır" hadisi ile "Bir beldede taun çıkarsa oradakiler dışarı çıkmasın, dışarıdakiler de o beldeye girmesin" hadisinin manasını idrak ettiğimiz gün korona virüsünden kurtuluruz.
    0
    0
    Yanıtla