SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Villa Yapacağınıza Sosyal Konut Yapın"

0
Güncellendi - 2020-11-08 03:19:47
A- A+ PAYLAŞ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NİN VİLLA PROJESİNE TEPKİ.. Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER ) Battalgazi Belediyesi’nin yüksek gelir grubuna yapacağını açıkladığı villa projesine sert tepki gösterdi.

MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu,yaptığı yazılı açıklamada, Battalgazi Belediyesi’nin 200 villalık bir proje hayata geçireceğini şaşkınlıkla öğrendiklerini belirterek,”Belediyeler asli görevlerini yapmalı. Belediyelerin villa yapmak gibi bir görevi yoktur. Belediyelerimiz illa konut yapmak istiyorlarsa, Çevreyolunun altında kalan ve yeni konut ihtiyacı olan Kiltepe, Taştepe, Yeşiltepe gibi mahallelerde kentsel dönüşüm yaparak sosyal belediyecilik görevlerini yapsınlar” dedi.

“Belediyelerin görevi müteahhitlere rakip olmak değildir”

MİM-DER olarak; benzer biçimde, Gedik Villa ve Bostanbaşı Konutları projelerini yürüten Yeşilyurt Belediyesi’ne de şifahen yaptıklarının yanlış olduğunu, belediyelerin lüks konut yapmak gibi bir görevi bulunmadığı uyarısında bulundukların ifade eden Mehmet Bülbüloğlu, şöyle dedi:

“Ancak bugün görüyoruz ki bu itirazlarımız karşılığını bulmamış. Üyelerimizden gelen yoğun tepki üzerine bu açıklamayı yapmamız elzem oldu. Belediyelerimizin çözüm ortağı olan şehrin güzelleşmesine, gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan müteahhitlerimize rakip olmak yerine bizlerle beraber şehrimizi daha iyi bir noktaya getirmek için altyapı, üstyapı, park, bahçe ve sosyal alanlar oluşturarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmelerini beklemekteyiz”.

 “Villa yapacağınıza sosyal konut yapın”

Belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket etmesi gerektiğini kaydeden MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Kiltepe, Taştepe, Yeşiltepe gibi yerel yönetim hizmetlerinden daha az yararlanan mahallelerde yeni konut ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak, “Belediyelerimiz illa konut yapmak istiyorlarsa, ihtiyacı olan bu mahallelere sosyal konut yapsın” dedi.

“Bu tarz projelerin karşısında olacağız”

Belediyelerin kentsel dönüşüm anlamında yatırıma ihtiyacı olan mahallelere odaklanması gerektiğini söyleyen Mehmet Bülbüloğlu, yüksek gelir gruplarına yönelik bu tarz projelere her zaman karşı çıkacaklarını kaydetti. Bülbüloğlu şöyle dedi:

“Belediyelerimiz illa konut yapmak istiyorlarsa şehrimizde bulunan Kültepe, Taştepe, Yeşiltepe gibi çevreyolunun altında kalan mahalleri de kentsel dönüşüm ve yeni konut ihtiyacı bulunan bölgelere yatırım yaparak Sosyal Konut ve Sosyal Belediyecilik görevini yerine getirmiş olacaktır. Bundan sonraki süreçte MİM-DER olarak bu tarz projelerin her zaman takipçisi ve karşısında olacağız.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • selami sayın (3 yıl önce)
    türkiyede kim işini yapıyor fenerbahçe spor kulübü üniversite kurar dün selimpaşa (silivri)yerleşkesini gördüm özel hastahaneler inşaatçılık yapar belediyeler villa tekirdağ büyükşehir belediyesi her ilçesine bir okul yapmış 2018 e kadar kutlu doğum vardı milli eğitim diyanetten çok kutlar oldu YAHU HERKEŞ KENDİ İŞİNİ YAPSA DAHA İYİ OLMAZ MI
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Istanbul da oturuyorum... gecen yaz tatile geldim ev fiyatlarini duyunca şok oldum...buyuksehirlerde fiyatlar biraz yuksek olur kabul... ama istanbul ile yarisiyor.. dondum arkadaslara anlattim guluyorlar.. bir dogu ilinde oyle fiyat mi olur dediler... orda iş var mi? Fabrika var mi? Halkin alim gücü neymis ki o fiyatlari koymuşlar diyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • pazı (3 yıl önce)
    AVRUPA gibi müstakil ev projesi ile fakir ve zor sartlarda olan aileler için kolları sıvayın, şuan kimse güven vermiyor. herkes rant peşinde.. madem bir konut projesi düşünülüyorsa o zaman en ihtiyaç duyulan alanda atılımlar olmalı, herkes kafasına göre.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Hizmet Kendileri ve dostlarına memleketin en güzel yerlerine villalar yapıp el altından satışlarını yaparak bunu proje olarak sunmak mıdır!:
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Niye belediye yapamaz ı zorunuza ı giti başkanım cok iyi düsünmüsün tşk
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Müteahhitlik yapan villa yapımına inşaat yapımına karşı çıkıyor. Çok ilginç !!! Belediyeler bu işlere girerse bizim alanımız daralır endişesi var sanki.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (3 yıl önce)
    vila senin neyine kardeşim sen vatandaşa konut yap ki adam sana dua ede üc tane zengini sevindirme ama dok adam ac adamın halinde anlamaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Tabii sizin 2 milyon dediğiniz villalar,1 milyon dediğimiz evleri uygun fiyata Belediye ler yapınca rahatsız oluyorsunuz.Belediye sosyal projeler dışında evde yapar ,villada belediye gerekirse somun ekmek dahi satar.Ahmet Münir Erkal döneminde fırıncılar ekmek çıkarmayınca vatandaşa Elazığ dan ekmek geliyordu,başkan ne yaptı Megsaş ı kurarak vatandaşa ucuz ekmek satmaya başladı.Şimdide 1 milyona ev satılmaya başlandı, müteahhit arkadaşlar kusura bakmayın, belediyenin yaptığı evler sizi niye bukadar rahatsız ediyor..En azından ev aldıktan sonra muhatap buluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Önüne gelen müteahhit oluyor, bunun bir okulu olmalı, cebine biraz para koyan müteahhit bu ülkede. Yaptığınız binalar ortada . Bence inşaat mühendisliği okumuş, eğitim almış kişiler müteahhit olmalı, önüne gelen değil Battalgazi Belediyesinin yaptığı da doğru değil zaten, villa yapmak sizin işiniz değil, öncelikli asli görevlerinizi yapın, kalıcı pazar yeri yapın mesela, yıl 2020 ,halen sokaklara ilkel çadırlar kuruluyor, insanların dinlenme gününde evinin önüne pazar kuruluyor, penceresine ip bağlanıyor, arabasını evinin önüne park edemiyor, pazarcıların gürültüsünü dinliyor ve akşamda çöpünü kokluyor. En iyisi pazaryeri yapın, villa lazım değil bize
    0
    0
    Yanıtla
  • latif (3 yıl önce)
    yav siz yapmayın zaten işler kötü villa talebi var biz yolalım isyanı başkan hızlı girdi piyasaya :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Dünya kadar alanı riskli alan ilan ettiniz. Bu kentsel dönüşümleri yapacak kadar büyük müteahhit yok malatyada, yasa çıktı dünyanın teminatı isteniyormuş artık. Madem amacınız hizmet yapın ozaman. Villaymış yahu siz neyin peşindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi işlerine taş koyuldu diye bu tepki . Malatyada arsa bırakmadınız her yere binalar dikip uçuk fiyatlara sattınız bu zamana kadar neden tepki göstermiyordunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Topsöğütte 248 bin tl den başlayan fiyatlarla diye reklam yapıyorlar öyle hiçte sosyal konut falan değil.amaç kaynak yaratmak.arazi kendinin,proje parası yokk,arsa payı yok,belediye harcı,ruhsatı yok,buna rağmen öyle hesaplıda değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. 20 tane zenginin Malatyayı tepeden izleyip keyifle çaylarını içsinler diye yapılan bu hizmet Akpartinin hizmet ve kuruluş felsefesiyle bağdaşmıyor. Villa yapacağınıza en fazla 5 kattan oluşan uygun koşullar içeren konutlar inşa edilse daha yerinde olur. İnşallah Osman başkan böyle bir hata yapmaz. Bu proje seçim zamanı karşısına çok çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret BAYDAR (3 yıl önce)
    Aynen katılıyorum.Akpartiye en fazla oyun çıktığı Taştepe, Melekbaba ve Kiltepe gibi yerler yerel yönetimlerden en az faydalanan yerlerdir.Bari buralarda bazı çalışmalar yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Srt (3 yıl önce)
    Çok şükür biriside çıkıp dur diyebildi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)Srt isimli kullanıcı yorumuna
    kardeş bırakta belediye rakip olsun bunlara biraz yıllardır fahiş fiyattan ev sattılar herkese dertleri sosyal belediyecilik değil dertleri neden biz yapmıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltyalı (3 yıl önce)
    Ağalara rakip çıktı diye sitem ediyorlar çok iyi olaydınız da faiz indiriminde bir gecede ev fiyatlarını 80.000 100.000 TL arttırmasaydınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal aynen kardeşim yanımdaki apartman ki herkes tanır, 1.250.000 di şimdi 2.100.000 olmuş bırak belediyeler rakip olsun bunlara ki fiyatlar düşsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    RANT VİLLARI. Mimarları Odasını,Müteahhitler Birliğinin açıklamalarını dikkate almadan kendileri ve etrafındakilerine rant sağlamak için yapılan villalar.Milleti ,Emekliyi,Asgari ücreti düşünen yok.Çok Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • zormu (3 yıl önce)
    sayın başkan sizde garibanlara villa yaptırın. bir proje hazırlayın...belediyeden ücretsiz arsa isteyin ...lüks olmasın depreme dayanıklı en ucuz maliyet ile yapmak için ön ayak olun...adı villa olmasın. müstakil ev olsun . bedava yapın demiyorum...taksitleri ekonomik ödenebilecek düzeyde olsun ...gariban da sevinir... duacı olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • duygılarıma tercüman olmuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Şehit fevzi mahallesi riskli alan ilan ettirildi.kim tarafından:battalgazi belediyesi tarafından.madem ev yapacaksın git şehit fevzide vatandaş,belediye el ele işbirliği ile kentsel dönüşüm yap insan ları mağdur etme evlerini yap.milletinde takdirini al....sırf yalakalık olsun diye olumlu yorum yapanlar var.bu nasıl bir dünya nasıl bir memleket oldu gerçekten anlamak mümkün değil.doğruya doğru,yanlışa yanlış diyecek siniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersan (3 yıl önce)
    Hani hizmet herkese eşit idi ? Belediye tüm hizmetleri dört dörtlük yaptı da şimdi de villa mı yapacak , hadi yaptı diyelim sayın başkan villaları kimlere satacaksınız ?? Çok merak ediyorum alacak olan vatandaşlar kimler olacak ? Tahminler var elbette zor değil .
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (3 yıl önce)
    Belediyeler kaynak yaratma noktasında sıkıntıdalar. Yani devlette para yok. Belediyeler satsa müteahhit efendilerin ucuza kapatacağı arazileri kendi değerlendirerek 1'e 2 kazanacağına 5 kazanmaya çalışıyor ki oradan kazancıyla başka projeler geliştirebilsin. Aslında yaptıkları bu açıdan bakılırsa mantıksız değil. Tabi o villalar kime hangi şartlarda satılacak, orası tartışmalı olabilir... Yeşilyurt belediyesi de villa projesi yapmıştı, şimdi sosyal konut diyebileceğimiz ödeme imkanları kısmen kolay Topsöğüt'te proje yapıyor. Battalgazi de aynısını yapmaya çalışıyor. Bu konuya gelene kadar belediyelere sorulması gereken çok daha başka konular var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Yazılar olsun gerçekten bir utanc Malatyanin bin bir sorunu ve yapılması gereken işi varken belediyenin yaptığı saçmalığa bakın yaa snn işin Malatya da zengine ev villa mi yapmak yoksa şehri kalkindrima mi yazık Malatya bunlar yüzünden hep geri kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Garibanları boş verin amaaaaan siz zenginlere villa yapın o önemli değil zaten size önle lazım gariban zaten size oy verir
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (3 yıl önce)
    Günaydın.!!!! Sn. Başkan.
    0
    0
    Yanıtla