SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ya O, Ya Ben!" Restleşmesi İddiası

0
Güncellendi - 2019-01-03 01:06:23
A- A+ PAYLAŞ

Orgeneral İsmail Metin Temel'in, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atanmasının ardından, Temel'in görevden alınacağına ilişkin bilgileri, kararnamenin yayınlanmasından daha önce duyuran odatv.com Yazarı Müyesser Yıldız, kararnamenin ardından "Ya O, Ya Ben!" başlığıyla bir yazı daha yazarak, Temel'in görevden alınmasına ilişkin kulislerdeki yeni iddiaları aktardı.

Orgeneral Temel'in Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'le arasındaki çeşitli görüş ayrılıkları ve çeşitli sıkıntılar bulunduğunu ilk yazısında dile getiren Müyesser Yıldız'ın, konuya ilişkin, 31 Aralık 2018 günü yayına giren "Ya O, Ya Ben!" başlıklı son yazısında özetle şu iddialar yeraldı:

"TSK'da Erdoğan'a en yakın isimlerden birisi, ayrıca Suriye'deki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının “kahramanı” olarak bilinen 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in, tam da Menbiç'e yapılacağı söylenen harekattan önce kızak bir göreve çekilmesi kelimenin tam anlamıyla şok etkisi yarattı.

Bilindiği gibi, Temel, 24 Haziran seçimlerinden önce Malatya'daki iftar yemeğinde Erdoğan'ın, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aleyhindeki sözlerini alkışladığı için siyasi tartışmaların odağına oturmuştu. İnce, “Onun apoletlerini sökeceğim” deyince Erdoğan, şu karşılığı vermişti:

“Metin Temel Paşamızla çok yakın bir hukukumuz var. Muharrem İnce, bu millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez, seni sandığa gömer.”

TÖRENE SAĞLIK RAPORU GÖNDERMİŞ

Bu sözlerden sadece 6 ay sonra bir anlamda İsmail Metin Temel'in “apoletlerinin sökülmesi” anlamına gelen görev değişikliğinin çok önemli bir sebebi olmalı değil mi?

Kulislerde konuşulan sebep çok, sırasıyla gidelim.

İlkini dün aktarmıştık; 14-15 Aralık'ta Ankara'da icra edilen “TSK 2017-2018 Faaliyet Yılı Değerlendirme Toplantısı, Madalya ve Başarılı Birlik Ödül Töreni”ne bir iddiaya göre, İsmail Metin Temel'in mazeretsiz katılmaması, bir diğer iddiaya göre ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler oradayken, töreni terk etmesi.

Hemen şunu belirtelim; Temel, töreni terk etmemiş. Doktor raporu gönderip, mazeret bildirerek törene katılmamış. Ancak Afrin Harekatına katılan birliklere, özellikle de 18 Mart'ta “Afrin'e bayrak çeken” isim olarak bilinen Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut'a ödül verilmemesi nedeniyle töreni protesto ettiği kesin! Nitekim, İsmail Metin Temel kararnamesiyle birlikte Tuğgeneral Barut da normalde Albay kadrosu olan Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına verildi.

YAŞAR GÜLER PATLADI

İşte Temel'in o törene karşı tavrından sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, “Ya o, ya ben” resti çektiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Güler'in yanında yer alması sonucu İsmail Metin Temel'in görevden alındığı öne sürülüyor.

Orgeneral Yaşar Güler'i yakından tanıyan isimler, geçmişte Güneydoğu'da görev yaparken, operasyona destek vermeyen bir il emniyet müdürü için, “24 saatte görevden alınmazsa, birliğimi çekiyorum” dediğini, bunun üzerine o emniyet müdürünün görevden alındığını hatırlatıp, Güler'in, İsmail Metin Temel konusunda da aynı tepkiyi göstermiş olmasına kesin gözüyle bakıyorlar.

"AKINCI'DA OLAN HERKES ŞÜPHELİDİR" DEDİ Mİ?

Evet, ödül töreni bardağı taşıran son damla da acaba önceki damlalar ne?

İddialardan biri şu; İsmail Metin Temel, 15 Temmuz'dan sonra Genelkurmay Karargâhına gittiğinde bağırıp çağırmış, dahası Yaşar Güler'in odasının önünde, “Darbe gecesi Akıncı'da olan herkes şüphelidir” demiş. Akar ve Güler de bunu “not” etmiş!.."

Müyesser Yıldız, Münbiç Operasyonu'nu Temel'in yapmaması eğilimine ilişkin iddiaları da dile getirdiği yazısını "Tanıyanlar, Temel'in istifasını vermeyip, emekli edilmeyi bekleyeceği görüşünde."ifadesiyle bitirdi.

Yazının tamamını, odatv.com'a aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://odatv.com/ya-o-ya-ben

TEMEL GENELKURMAY KARARGAHI'NA ALINMIŞTI..

Müyesser Yıldız'ın, odatv.com'da 30 Aralık 2018 günü yayınlanan "Metin Temel Görevden mi Alındı?" başlıklı yazısından sonra, 31 Aralık 2018 günkü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Orgeneral İsmail Metin Temel’in görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandığı bildirilmişti.

Aynı kararla, Tunceli’deki 4. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut da görevden alınarak, karargahı Erzincan’da bulunan 3. Ordu Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmıştı.

odatv.com- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler (soldaki), 25 Temmuz 2018'de 2. Ordu Karargahı'na yaptığı ziyarette, o zaman rütbesi Korgeneral olan İsmail Metin Temel'le birlikte..

ARŞİV FOTO: Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos 2018 toplantısında, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe yükseltilen İsmail Metin Temel'e 4'üncü yıldızı, Milli Savunma Bakanı ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Ankara'da düzenlenen törenle vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    He canım Muharrem İnce çok büyük bir adam. Bir CHP'liler kıymetini bilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo çok doğru bir tespit geç de olsa anlamışsınız maşallah Abdülkadir
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Siyasetin.girdigi.yerde.huzur.guven.kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (5 yıl önce)
    Ne oldu dönüp dolaşıp Muharrem İnce nin apolet sonra sökmesi gerçek oldu ha pasif görev ha rütbe sökmek ne farkeder demek Muharrem İnce zeki bir siyasetçi imiş ve devlet adamlığı vasfı varmış hiç değilse simdikiler gibi r vites yapmıyor
    0
    0
    Yanıtla