SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yalan Bilgi Paylaşımı'nda Gözaltı Sayısı 10 Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı kırsal Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesi’nde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği iddialarının ardından, iddianın doğru olmasığı Adli Tıp Raporu ile belirlenmesine rağmen,  sosyal medya üzerinde paylaşımlarda bulunanlar hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Arguvan ilçesi Narmikan Mahallesinde ikamet eden 16 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğuna çok sayıda şüpheli tarafından tecavüz edildiği iddiasının kızın ailesi ve Adli Tıp Kurumu raporu ile yalanlanmasına karşın sosyal paylaşım sitesi olan “Twitter” üzerinden olay yaşanmış gibi yalan bilgi paylaşarak mahalle sakinlerini ve aileyi hedef gösterenler hakkında soruşturma başlatılmıştı.  

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 10 şüpheli, ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak haklarındaki adli soruşturma devam ediyor.  

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Valiliği ve Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitelerinde yapılan basın açıklamalarında, tecavüz olayı iddiası olayının meydana gelmediğine dair somut deliller bulunduğu kamuoyuna aktarılmıştı. 

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız