SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yalanlara Başvurmanın Alemi Yok!"

0
Güncellendi - 2021-08-20 02:07:37
A- A+ PAYLAŞ

VALİ BARUŞ'TAN I.OSB'DEKİ SEÇİMLERLE İLGİLİ TSO BAŞKANININ İDDİALARINA TEPKİ.. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi'nin değişmesi ve devre dışı kalan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun iddialarıyla ilgili konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, bu iddiaları yalanladı. Vali, "Ticaret Odası kasten OSB'de temsilcisiz bırakılmıştır. Kendi birtakım hesaplarının organize sanayide gerçekleşmemesi nedeniyle onu küskünlüğe vurup, dargınlığa vurup, ben oynamıyorum demenin hiçbir âlemi yok. Herkes sorumluluğunu, haddini, hududunu bilecek." dedi. Yeni yönetimde daha önce TSO Başkanı Sadıkoğlu'nun yaptığı başkan vekilliği görevini üstlenen iş adamı Mehmet Akif Baştürk de, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yalan ve yanlış beyanlarda bulunulduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

-“Kendilerini temsil edecek üyeleri bildirmeleri gerekiyor”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu için temsilci göndermemesi ile ilgili olarak Vali Baruş, "Malatya'nın insanının refahı için çalışmak zorundayız. Burada bunu söylerken, şu konuda vatandaşı bilgilendirmek istiyorum; Malatya I. OSB dört kurucu ortaktan oluşuyor. OSB'de, ana karar alma müteşebbis heyet tarafından temsil ediliyor. Müteşebbis heyette, kuruluşuna katılan, pay koyan kurumlar temsil ediliyor. I. OSB'de dört kuruluşumuz var. Birincisi Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı yüzde 25 paya sahip, ikincisi Malatya Büyükşehir Belediyesi yüzde 25 paya sahip, üçüncüsü Malatya Ticaret ve Sanayi Odası o da 25 paya sahip ve Malatya I. Organize Sanayi İş Adamları Derneği o da yüzde 25'e paya sahip. Bu paydaşların her 4 yılda bir kendilerini temsil edecek heyet üyelerini bildirmeleri gerekiyor." dedi.

-"13 Temmuz ve 9 Ağustos’ta iki kez TSO’ya üye bildirmeleri için yazı yazıldı”

Geçen dönem görev yapan heyetin süresinin 13 Ağustos'ta sona erdiğini, 13 Temmuz'da bütün kurumlara müteşebbis heyeti üyelerini seçerek kendilerine göndermeleri için yazı gönderdiklerini aktaran Vali Aydın Baruş; "Geçen dönem görev yapan heyetin süresi 13 Ağustos'ta sona erdi. 13 Temmuz'da biz bütün kurumlara bir yazı yazdık, yönetim kurulu başkanı olarak benim imzamla yazıldı. Lütfen 13 Ağustos'a kadar kurumunuzu temsil edecek müteşebbis heyeti üyelerini seçerek bize bildiriniz diye. Hatta TSO'ya 9 Ağustos'ta bir daha yazdık. Temsilcilerinizi bildirin diye ama TSO 13 Ağustos'a kadar temsil edecek üyeleri bildirmedi. Dolayısıyla yaptığımız müteşebbis heyet toplantısında üç kurumumuzu temsilen 11 üye ile kanunda öngörülen salt çoğunluğu sağlayarak, yönetim kurulumuzu seçtik. Yönetim kurulunda başkan olarak ben yer alıyorum. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız üye olarak yer alıyor. Malatya I.Organize Sanayi İş Adamları Derneği Başkanımız Mehmet Akif Baştürk Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Derneğimizdeki sanayicimizden iki üyemiz de Mustafa Özhüsrev ve Mahmut Topgül’dür. Kendileri sanayicidir. Bunlar da yönetim kurulu üyeleri olarak 5 asıl üye seçildi. Bundan sonra bu üyelerimizle göreve devam edeceğiz.” ifadelerini kaydetti.

"Yalanlara başvurmanın alemi yok”

Baruş sözlerini şöyle tamamladı:

"Şunu söylemekten dolayı üzgünüm. Malatya TSO, kasten Organize Sanayi Bölgesinde temsilcisiz bırakılmıştır. Bunun sebebini anlamakta zorlanıyorum. Çünkü yönetimde bulunan insanlar Malatya sanayisini, ticaretini temsil ediyor. Böyle bir şeye hakları yok. Kendi birtakım hesaplarının organize sanayide gerçekleşmemesi nedeniyle onu küskünlüğe vurup, dargınlığa vurup, ben oynamıyorum demenin hiçbir alemi yok. Herkes sorumluluğunu, haddini, hududunu bilecek, ona göre çıkıp açıklama yapacak. Benim şahsımın arkasından sanayicilere ‘Valilik istemediği için size arazi tahsis edilmedi’ yalanlara başvurmanın alemi yok. Çünkü ben her zaman sanayicilerimiz ve ilimize yatırım gelmesi için mücadele ediyorum. Mücadele verirken, hak ve adalet gözeterek çalışıyorum. Dolayısıyla organize sanayi bölgesi bundan sonra da sanayicilerimize layık bir şekilde göreve devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Yönetim kurulu üyelerimize hayırlı olsun."

-"Yalan yanlış ithamlarda bulunulmuştur"

I.OSB'nin yeni Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve I.OSB İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Baştürk de bir açıklama yaparak, “Bu süreç öncesi özellikle Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik, basında hiç de doğru bulmadığımız bir üslupla, yalan yanlış ithamlarda bulunulmuştur. Gerek Sayın Valimiz gerekse, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman sanayicilerimizin yanında olmuştur. Nitekim bugün yapılan ve 5 kişiden oluşan Yönetim Kurulu listesinde de I.OSB’yi temsilen üç Sanayici İş Adamımız bulunmaktadır” dedi.

-“TSO isim bildirmedi, ikinci kez isim istendi yine bildirmedi”

Malatya’da son günlerde iş ve işlemlerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddia edilen Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi’nin normal sürecinde yapılan Mütevelli ve yönetim Kurulu seçimelri sonucu I. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili seçilen sanayici Mehmet Akif Baştürk, kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yaptı.

I.OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve I.OSB İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Baştürk’ün açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere, Malatya I. Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerin sorunlarını çözmek üzere oluşturulan I. OSB Müteşebbis Heyeti seçimleri 4 yılda bir yasal süreleri içerisinde yapılmaktadır. Bu heyet de kendi arasında, ayrıca I.OSB Yönetim Kurulu üyelerini seçmektedir. Bir önceki Müteşebbis heyet ve Yönetim Kurulunun yetki süresi 13 Ağustos 2021 tarihinde tamamlandığından dolayı, Sayın Valimiz Aydın Baruş tarafından 13 Temmuz 2021 tarihinde Müteşebbis heyeti oluşturan tüm paydaşlara resmi yazı gönderilerek, 06 Ağustos 2021 tarihine kadar Müteşebbis heyette temsil edilecek isimleri resmi yazıyla istemiştir. Belirtilen süre içerisinde Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve I. OSB’deki Sanayicileri temsilen de I. OSB İş Adamları Derneği’nden temsilci isimleri bildirilmiştir. Bu süre zarfında Ticaret ve Sanayi Odası’ndan herhangi bir bildirim olmayınca yine Sayın Valimizin imzasıyla bu kez 13 Ağustos 2021 tarihine kadar isim bildirilmesi talep edilmiştir. Ancak bu süre zarfında da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından resmi bir bildirim yapılmamıştır.

-“Yönetimde çoğunluk sanayicilerden oluşuyor”

Nihayetinde, Resmi süre içerisinde bildirilen isimlerin katılımı ile 16 Ağustos 2021 tarihinde I. OSB Müdürlüğünde Müteşebbis heyet toplanarak, 5 kişiden oluşan yeni Yönetim Kurulunu seçmiştir. Müteşebbis Kurulu ile Yönetim Kurulu Başkan Vekilliklerine de, I. OSB’deki sanayicilerimizi temsilen şahsım seçilmiştir. Yönetimde Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın dışında kalan 3 Yönetim Kurulu üyelerimiz şahsım dahil, I. OSB’deki Sanayicilerimizden oluşmaktadır.

Üzülerek belirtmem gerekir ki, Bu süreç öncesi özellikle Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik, basında hiç de doğru bulmadığımız bir üslupla, yalan yanlış ithamlarda bulunulmuştur. Gerek Sayın Valimiz gerekse, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman sanayicilerimizin yanında olmuştur. Nitekim seçilen ve 5 kişiden oluşan Yönetim Kurulu listesinde de 1 OSB’yi temsilen 3 Sanayici İş Adamımız bulunmakta olup, çoğunluk üyenin yine I. OSB’deki Sanayici İş Adamlarından oluşması, bu destek ve teveccühün açık bir göstergesidir. Ayrıca toplantı esnasında, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beyefendiye teklif edilmesine rağmen, kendileri Organize Sanayi Bölgesinin Sanayiciler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu teklifi kabul etmemiş ve Başkan Vekilinin şahsım olması adına beyanda bulunmuştur.

Bu vesile ile öncelikle bizlere güvenerek bu görevi layık gören, başta Sayın Valimiz Aydın Baruş Beyefendiye, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Beyefendiye, I.OSB İş Adamları Derneği Yönetimine ve I.OSB Sanayici tüm İş Adamlarına şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyor, yeni Yönetimin I.Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tüm sanayi kuruluşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Sayın Vali bey. Büyükşehir Belediye Başkanından etkilenme. Vali belediye başkanı gibi konuşuyor. Yöneticilerimiz darmadağın.
    0
    0
    Yanıtla
  • maruf (2 yıl önce)
    Yukarıda ki tiyatroya katıla katıla gülüyorum. Selahattin Gürkan, Bülent Tüfenkçi ve ve yukarıdakiler güzel oynuyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sözün özü,sayın vali Devletin varlığını hissettirmiş.tebrik ediyorum vali beye,umarim memeleket ile alakalı diğer konulardada böyle tavrını koymasını temenni ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Haydar (2 yıl önce)
    Sayın Vali miz tam bir devlet adamı. Malatyalı sanayicinin hakkını ve hukukunu korudu ve bu milletin malını,hakkını kimseye yerdirmeyeceğini gösterdi, bir Malatya’ya lı olarak taktirlerimi ve saygılarımı sunuyorum. İyiki Malatya’ya mızın Valisisiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın valimiz tabikide bütün kurumlardan sorumlu Malatyamizin bakanı baskani emniyet müdürü bütünüdür herkese hakini verir tabiki hakkı olmayanı yedirtmez tebrik ve takdir ederim görevinde başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı murat (2 yıl önce)
    Sayın Valimiz bir malatyalıdan daha has malatyalı şehri seven bir insan gece gündüz demeden taşra köy gezen bir vali..ben valinin dürüstlügünden şüphem yok…HELAL olsun böyle valiller az bulunur
    0
    0
    Yanıtla
  • NAZİRE (2 yıl önce)
    Vali harbi devlet adamıymış baba. O ne ağırlık o ne diksiyon nasıl bir şeffaflık her cümlede TSO yu resmen tokatladı. Adap usul ve yöneticilik dersi verdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (2 yıl önce)
    Vali Bey davet ettiğinin belgelerini açıkla. Açıkla ki sana yapılan iftiralar ve yalanlar boşa cıksın. Bunlarda utanırmı bilmem ama eger kendilerine davet edildi ve yok bize davet gelmedi deyip Malatyalılara hala yalan söylüyorlarsa 1dk durmayıp bu ili terketmeleri lazım. İlin Mülkü amirini yalancılıkla sucluyanlar utanmalı!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Sayın Valimizin doğruluğundan dürüstlüğünden ASLA şüphemiz yok Malatyamız için yaptıklarına şahidiz organizeleri sayesinde en önemli ürünümüz olan kayısımız hak ettiği değeri buldu 2 yıldır, 40 yıldır atıl durumda olan vagon fabrikamız ekonomiye kazandırıldı,depremden sonra malatyamızın onlarca noktasında toki konutlarını yükseltti, eğitimde 100 e yakın okul projesi devam ediyor en önemlisi fakir fukara gariban vatandaşımızın her zaman yanında evlerinde bulunuyor bizzat şahit oldum ve bunu bazıları gibi REKLAM için yapmıyor yerel yönetim ve stk larla uyumu muhteşem tam bir devlet ve icraat adamı Allah razı olsun kendisinden
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç (2 yıl önce)
    Valimize teşekkür ediyorum gerekeni yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)
    kimin koltuk gidecek göreceğiz !
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET ALİ (2 yıl önce)
    Vali füze atmış...
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (2 yıl önce)
    Sayın Valimize burdan saygılarımı sunuyorum. Saygınlığını koruduğu için. Malatayamizin çıkarlarını koruduğu için kimsenin hesabına ortak olmadığı için kimseye hizmet etmediği için. Umudumuz devam ediyor böyle devlet adamlarını gördüğümüz sürece...
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan4434 (2 yıl önce)
    Gördünmü Sadıkoğlu,kaç yıldır kayısı fabrikası için başvurmamıza rağmen kayısıcılara yer yok diyerek,kendi etrafına kankalarına kayısı fabrikası yapmaları için yer tahsisi yaptın,gün geldi kendine bile yer tahsisi yapamadın,yapamadığın gibi yüzüne gözüne bulaştırdın üstelik yetkilerinde elinden gitti,İlahi adalet işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman1453 (2 yıl önce)
    Demekki toplantıya gitmeden 58 bin tl Huzur Hakkı Alan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Haklı Organizenin ihalesi için 3 Bin TL ilk otel faturası için müfettiş çağrılan Tso Başkanı ve yanında gidenler HAKSIZ Demekki Burda bir tezgah var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali osman (2 yıl önce)
    Senin Allah ına gurban sayın valim, en azından karşılarında durdun haksızlığın. Az da olsa öz de olsa bunlara yedirmedin . Sana dil uzatanlar utansın, vali demek devlet demektir . Kendi çıkarları olmadı diye pinti çavuşlar gibi boynunu içeri çekip mızmız olup kendini dev gibi görmeye başladı bariz birileri ama bu topraklar da devletimiz var hepsi haddini hukukunu sınırını bilsin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    TSO, bunların elinde oldu Tıssooo.
    0
    0
    Yanıtla