SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yamuk İş'e Elazığlı Vekilin Yorumu:'Gaflettir Bu'..

0
Güncellendi - 2021-04-18 00:33:19
'Yamuk İş'e Elazığlı Vekilin Yorumu:'Gaflettir Bu'..
A- A+ PAYLAŞ

AKP MALATYA MİLLETVEKİLLERİ SAVUNMAYA GEÇERKEN; AKP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİNDEN ELEŞTİRİ GELDİ.. Yeşilyurt Belediyesi'nin AKP'li başkan ve bazı yöneticilerinin, belediyenin kullanılarak yurt dışına hizmet pasaportuyla (gri pasaport), onlarca kişinin gönderilmesine alet olduklarının ve 'insan kaçakçılığı' olarak da nitelendirilen bir organizasyona destek verdiklerinin ortaya çıkmasının ardından, AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'nın, belediye yönetiçilerini savunma çabalarına karşılık, aynı organizasyonun 3 AKP'li belediyesinde yapıldığı belirlenen Elazığ'ın AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ, Malatyalı meslektaşlarının aksine "Bu bir gaflettir" diyerek, söz konusu belediyenin yöneticilerini eleştirdi.

"BİR GAFLETTİR BU.."

Yeşilyurt Belediyesi'nin, yurt dışına 'insan kaçıran' bir organizasyona alet olduğu, bu organizasyonla Almanya'ya sözde 'çevre bilinci oluşturmak üzere inceleme yapmaya' gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği, bu kişilere gri pasaport çıkarılmasına ilişkin Valiliğe yazılan talep yazısında imzası bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın herhangi bir sorumluluk yüklenmeye yanaşmadığı olayın Elazığ'da 3 AKP'li belediyede yaşanan benzeriyle ilgili Sözcü Gazetesi'nin görüşlerine başvurduğu AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Bu olayın içerisinde kim ya da kimler var, bunu bilecek olan belediye başkanlarıdır."dedi.

Demirbağ, Elazığ'ın Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyeleri tarafından Yeşilyurt'taki yöntemle Almanya'ya gönderilenlerin geri dönmediğine ilişkin olarak Sözcü Gazetesi'nin muhabiri Evren Demirdaş'a yaptığı açıklamayı, gazete "AKP'li vekilden AKP'li belediyelere eleştiri: Bu bir gaflettir" başlığıyla haberleştirdi.

Demirbağ, yaptığı açıklamada, “Belediyeler aracılığıyla dernek üyelerine gri pasaport alınması sağlanarak yurtdışına gönderilmesi konusunda bir imkan sağlanmış ve belediyeler bir oyuna gelmişse bir gaflettir bu. Çünkü 8 buçuk yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bürokratlık yaptık. İstanbul gibi Yunanistan'dan nüfusu kadar olan bir ilde kültür gezilerimiz oldu, fuarlara katıldı ama belediye personeli ve ya kendi ilçesinden birileri proje yapar ve kendi insanları yurtdışına gider döner gelir. Ama belediyeler bu işi organize etmiş ya da oyuna getirilmişse bunu bir gaflet olarak değerlendiririm. Ama bu olayın içerisinde kim ya da kimler var, ya da bir oyuna mı gelmişler bunu bilecek olan belediye başkanlarıdır” diye konuştu.

Demirbağ, belediyelerde yaşanılan bu olayın İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli araştırılmaların yapılacağını belirterek, “Onlar adına bunu böyle yapmışlar şunu şöyle yapmışlar dersem bu afaki bir açıklama olur ve bu arkadaşları zan altında bırakmış olurum. Eğer bu işi dışarıdan birileri organize etmişse ve belediyeler bu oyuna gelmişse az önce söylediğim gibi gaflettir bu. Bu olayda a şahsı veya b şahsı kim olursa olsun işin içerisine para, menfaat girmişse hangi kademede olursa olsun bunu organize eden belediye başkanlarını bu oyuna alet edenler mi var araştırılmalı. Neticede bu olayın içyüzünü bilen belediye başkanları. İçişleri Bakanlığı bu konuda gerekli incelemeyi de yapar gereken adımı da atar zaten” dedi.

MALATYA MİLLETVEKİLLERİ İSE..

43 kişinin geri dönmediği geziye Yeşilyurt Belediyesi adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Bekir Karakuş'u görevden almakla yetinmeyi seçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'la birlikte ilçedeki bir inceleme gezisinde konuyla ilgili açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Olayın aslında sadece Yeşilyurt Belediyesine indirgenmesi, Yeşilyurt Belediyesinin Türkiye’nin gündemine yansıtılmasını çok şık ve doğru bulmuyoruz. Yapılan bir eksiklik varsa onla ilgili başkanımız da gerekli incelemeyi başlattı, yine İçişleri Bakanlığımız müfettiş atayarak konuyu soruşturuyor. Buna benzer farklı belediyelerde de birilerin istismar ettiğine dair duyumlarımız var. Ne kadar belediye var sayılarını bilmiyorum ama 8-10 belediyede de aynı konunun olduğunu basından duyduk. Ama bunların gündeme gelmeyip sadece Yeşilyurt Belediyesi’nin sadece gündeme gelmesini manidar buluyoruz” demişti.

Geziye katılan diğer AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, olayın “Bilinçli bir şekilde bunun Malatya’da sadece burada yapılmış gibi bir izlenim vererek AK Partili belediye başkanını yıpratmaya yönelik yapılan bu çalışmalar hadsiz, alçaklık, hukuksuz buluyorum. Varsa bir yanlış zaten İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmayı yapıyor. Belediye Başkanımız da bu işle ilgili sorumlu kişiyi açığa aldı. Bunun haricinde halen fitne arayan halen bunun içerisinde fesat arayan kişileri iyi niyetli bulmuyorum, Yapılan bir hata da varsa devletin kurumları bunu ortaya çıkaracaktır” diye konuşmuş, yurt dışına gönderilenlerle ilgili pasaport talep yazısında imzası bulunan Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı savunmuştu.

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Vasıl (2 yıl önce)
    İnşallah vurun abalıya misali olmaz. Birçok ilde ve diğer o çok haksever partililerde bu işin içinde çıkınca ya normal bir durummuş da biz yanlış anlamışşız denmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu insan kaçakçılığı olayının yaşandığı şehirlerin belediye başkanları soruşturmanın seyri açısından neden öncelikle görevden alınmıyor? Bu olaylar muhalefete ait belediyelerde olsa çoktan görevden el çektirilip, kayyumlar atanmıştı. Neden bu ikilik? Neden partisine göre ayrımcılık? Nerede adalet?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu olayın içerisinde kim ya da kimler var, bunu bilecek olan belediye başkanlarıdır.”dedi.Başka yoruma gerek varmı?Sayın Elazığ Akp milletvekiline saygılarımı arz ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Benzer olayın diğer şehirlerde yaşanmasına rağmen,kamuoyunda pek bilinmemesi de anlaşılır bir durum değil.Ayrıca daha önce işlenmiş bir hukuksuz olayın tekrar olması o suçu hafifletirmi?ortaya çıkmış,ısbatlanmış hukuksuz bir işin farklı mecralara çekilmesinide anlayamıyoruz.Buna da ilk kez şahit oluyoruz.Durumun vehametini ortaya koyan,Elazığın akp milletvekiline saygılarımı arz ediyorum. .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Düpedüz kaçakçılık bunun adı çıkar amaçlı suç var işin içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Halis (3 yıl önce)
    Bizimkiler vekilmi onların yanında. Allah aşkına liyakaat basiret sıfır. Ah malatya ah yazık oldu güzelim şehrin yıllarına bu çapsızlarin elinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (3 yıl önce)
    Bakanlıkça Müfettiş görevlendirilir, soruşturma açılır, gerekli tahkikatlar yapılır, bu süreçte soruşturmanın selameti için bir iki bürokrat açığa alınır. Soruşturma tamamlanır ve 1 kurbanlık koyun seçilir sonuç asıl sorumlulular yırtar konu kapanır gider. Bu ülkede siyasetçiye bir sey olmazzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    bu benim ödediğim yeşilyurt belediyesine emlak vergisi .ç.t.v. atık su bedeli ile benim verdiğim verginin usulsüz haksız yere başkalarına peşkeş çekilmesidir. ben hakkımı helal etmiyorum. vesile olanlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Oyuna gelmişler, bir yardımcı görevden alınmış, peki soruyorum gidenler neci?, hangi örgüte mensup, açıklayan yok. Ayrıca son 5 yılda ülkemizdeki bir mezheb üzerine oynanan oyunları bilmez misiniz? O mezhebe mensup paralı ve ünvan sahibi yani kalifiye eleman diye tabir edilen kaç kişi ülkesini terkederek batıya yerleşti. Böyle bir projeden haberiniz yokken oturup başarılı bir belediye başkanını yıpratma girişimine koyularak aklınızca fırsat değerlendiriyorsunuz, yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Yanlışın partisimi olur şöyle bir anlayış oluştu yanlış yapan bizdense görmeyi ver yanlış yapanlar her partide her meslekte olabilir önemli olan geneli suçlamadan yanlış yapanların üzerine gitmek onları temizlemek başka yanlış yapacaklara cesaret vermemek.Bunun için Elazığlı vekilimize teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    Vekiller denk gelse soracaz da gelmiyor ki soralim, acaba gidiş ücreti ne kadar sade gidiş dönüş yok...anlaşırsak 3 arkadaş daha var hayır işi ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • ateş (3 yıl önce)
    Oskara aday Bi kaçış u UNESCO dan ödülü hakettin bu sefer çınar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Vekil farkı işte
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın belediye başkanı bir an önce istifa etmelidir. Bu olay belediyenin nasıl yönetildiğinin bir kanıtıdır. Belediye başkanlığının hangi partide olduğu önemli değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burhan (3 yıl önce)
    Öncelikle;Gerçek ve tarafsız haber anlayışınızı takdirle karşılıyor, ve teşekkür ediyorum..Sayın Mehmet Çınar’a daha büyük sıkıntılar çıkmadan,istifa’ya davet ediyorum.İstifa etmek’de bi erdemliktir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Engin (3 yıl önce)
    O bu değilde bu haber neden atv de hiç gündem olmadı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil helal sana ağzına sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Hırsız deyince yayından kaldırıyorsunuz daha yorum yazmayacam
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (3 yıl önce)
    Gakko ağzına sağlık...???
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    Çakır ve Kahtalı Aynı partı den Milletvekili arkadasınız eleştiriyor siz ise kabullenmiyor, yetmiyor alçaklık diyorsunuz.Milletin vekili haksızlık gördüğü anda hem de kendi memleketin de aleni bir haksızlık hukuksuzluk gördüğü anda ilk karşı çıkan sizler olmalıydınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çünki gidenler içinde kendi akrabalarınında olduğunu söylüyorlar ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş rahmetli babam derdiki sen ortaya konuş yarası olan gocunur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (3 yıl önce)
    Bizim vekillerimiz hiçbirşeyi kabul etmezler.Şeytana pabucunu ters giydirirler alim Allah..Athos,Portos,Doritos bunlar.Üç gün sonra dersinki bu adamlar çok iyiymiş biz günahlarını almışız.Hele durun bakın ne senaryo çıkacak sonunda.Onlar şimdi Avrupayı müslümanlaştırmayamı gittiler,yoksa Türkiyede tedavisi olmayan amansız bir hastalıklarınımı tedavi ettiriyolar.Berlin duvarı yıkıldıktan sonra ailesini aramaya mı gitti.Daha bu işten ne hikayeler çıkacak.Hepimiz insanlığımızdan utanacaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Gercekleri kabulendigi icin vekile tesekkurler Ama bizim vekiler susuyor susmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Rahmetli babam derdiki gardaş sen ortaya konuş yarası olan gocunur.
    0
    0
    Yanıtla