SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın Eleştirilerine 'Vatana İhanet' Tepkisi!

0
Güncellendi - 2021-08-02 14:58:50
Yangın Eleştirilerine 'Vatana İhanet' Tepkisi!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile Hakan Kahtalı, orman yangınları ve mücadeledeki yetersizlik ile ilgili olarak yapılan eleştirilere tepki gösterirken, Kahtalı eleştirilere karşı 'vatana ihanet etmektedirler' iddiasında bulundu.

TÜFENKCİ'DEN PROVOKASYON İDDİASI..

AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Hava Kurumu’nun uçakları üzerinden orman yangınları ile mücadelede eden orman muhafaza memurlarımızın ve orada görev yapan 4 binin üzerindeki insanımızın mücadelesini basitleştirmek ve görmezden gelmek gerçekten ibret verici. Muhalefet her meseleyi hükümete karşı bir provokasyon olarak kullanmayı fırsat biliyor” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesini ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Tüfenkci, burada son günlerde Akdeniz ve Ege’de çıkan orman yangınlarına da değindi. Türkiye’nin ciğerlerinin yandığını belirten Tüfenkci, “Bir yandan korona virüs belası ile mücadele ederken, aşılamada çok ciddi ilerleme sağlarken bir yandan da son günlerde yurdun muhtelif yerlerinde çıkan yangınlarla devletin bütün imkanı ve gücüyle beraber bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Önemli oranda da kontrol altına alındı” dedi.

Orman yangınları ile mücadelenin milli bir mücadele olmasına rağmen muhalefet partilerinin algı üzerinden yapılan bu mücadeleyi zaafa uğrattığını da dile getiren Tüfenkci, “İnsanların zihninde yansımalara neden olacak çeşitli provokasyonlara ve olmayan yalan haberlerle, iftiralarla gündem oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu duruma üzülüyoruz. Türk Hava Kurumu’nun uçakları üzerinden orman yangınları ile mücadelede eden orman muhafaza memurlarımızın ve orada görev yapan 4 binin üzerindeki insanımızın mücadelesini basitleştirmek ve görmezden gelmek gerçekten ibret verici. Muhalefet her meseleyi hükümete karşı bir provokasyon olarak kullanmayı fırsat biliyor” şeklinde konuştu.

Doğanşehir’de ve Çelikhan ilçesinde de geçtiğimiz günlerde tütünle ilgili provokasyonlar yaparak devletle milletin karşı karşıya getirildiğini anımsatan Tüfenkci, “Sorunun çözümünden daha çok bağcıyı dövme noktasında algılar oluşturma ve insanlarımızı provoke etmek için rol aldıklarını görüyoruz. Ne Kurucaova’mız da ne Adıyaman’ımızda nede Doğanşehir’imizde bu tür provokasyonlara kimse itibar etmedi. Biz o zaman AK Parti olarak söz verdik. Tütün sorununu çözeceğiz diye, geldiğimiz nokta itibari ile acil olarak ertelenmesi gerekiyordu ve o ertelemeyi yaptık. Önümüzde ki süreç içerisinde de bunun çalışmasını yaparak tütün konusunda insanlarımızın zihninde oluşturulmaya çalışılan istifamları da giderecek herkesin de memnun olacağı ve ticaretine devam edeceği bir çözümü de inşallah hep beraber hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Kurucaova Mahallesinin gelişmesi ve büyümesinin önemli olduğunu da kaydeden Milletvekili Tüfenkci, “Biz milletin yanındayız. Milletin içerisinden çıkan insanlar olarak, her zaman sizin sorunlarınızın yanındayız. Okulumuzun sözünü vermiştik. İlkokulumuzu ve ortaokulumuzu hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki dönemle lisemizle beraber burayı çok farklı bir noktaya getirmiş olacağız’’ şeklinde konuştu.

KAHTALI'DAN 'VATANA İHANET' TEPKİSİ..

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da, CHP’nin kendilerine siyasi rant sağlamak için her türlü olayı nefret siyasetine çevirdiğini söyledi. Kahtalı, “Yalan ve provakasyon üzerinden yalan üretenler, bu vatana ihanet etmektedirler” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, orman yangınları üzerinden algı operasyonu yapan CHP’yi sert bir dille eleştirdi. Ülkenin zor durumdan geçtiği günlerde CHP’nin mesnetsiz suçlamalarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini dile getiren Kahtalı, “CHP, yine şaşırtmadı. Yangınlar üzerinden bile algı operasyonu yapan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Yalan ve provakasyon üzerinden yalan üretenler, bu vatana ihanet etmektedirler” ifadelerine yer verdi.

Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkı provoke ettiğini söyleyen Hakan Kahtalı, “Devletin tüm kurumları ve personeli canla başla yangınla mücadele ederken, tıpkı 15 Temmuz’da yaptığı gibi oturduğu yerden sosyal medyadan paylaşım yapan, ülkesini kötüleyen Kemal Kılıçdaroğlu’na en iyi cevabı yine halkımız verecektir” dedi.

Ülkenin içinden geçtiği bu zor günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun şov peşinde olduğunu söyleyen Kahtalı, “Ana muhalefetin lideri, yapılaşma yetkisi, Kültür ve Turizm bakanına verildi diyor. Hem yalan söylüyor hem de ‘ekskavatörün önüne yatarım’ diyerek şu zor günlerde dahi şov peşinde koşuyor. Bu zihniyete acımamak elde değil. 1982 yılında yapılan bir düzenleme üzerinden orman yangınlarını açıklamak kasıtlı bir yalandır. Sizin bu aşağılık algı oyunlarınız hakikate yenilmeye mahkumdur” şeklinde konuştu.

Hakan Kahtalı, sözlerinin sonunda yangınlara ilişkin başlatılan kampanyaya da değindi. Sözde yardım kampanyasının devleti zayıf göstermek amacıyla başlatıldığın aktaran Milletvekili Kahtalı, “Dün akşam itibarıyla yurt dışından ve tek bir merkezden organize edilen sözde yardım kampanyasının amacı devletimizi zayıf göstermektir. Ama başaramayacaksınız. Türkiye, güçlü bir devlettir. Ülkemiz her konuda olduğu gibi yangınla mücadele konusunda da muktedirdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu konuda halkımızı da sağduyulu olmaya davet ediyorum. Devlet tüm imkanları ile vatandaşının yanındadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Allah’ın izniyle yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Neden yangın söndürecek uçak, helikopter vb araçlarımız eksik ? Bunu anlatsanız . Neden almadınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (2 yıl önce)
    yorum yapmaya gerek yok.getir sandığı cevabını verelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    CHP yi kapatın rahat edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın vekiller vatana ihanet edenler zamanında orman yangınları için gerekli tedbiri almayan sizler ve iktidarınız. Bu vatana ihanet edenler memleketin ormanları cayır cayır yanarken thk nın yangın söndürme uçaklarını hangarda çürümeye terkedenlerdir. Bu vatana ihanet edenler tek geliri kurban derileri olan thk nın bu gelirini tarikatlara ve cemaatlara peşkeş çekenlerdir. Siz halkı ne sanıyorsunuz? Bizim aklımız yok mu sanıyorsunuz? Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Herşeyi açık ve net görüyoruz, kimlerin vatana ihanet ettiklerini. Şu an sizdeki yetki Atatürk te yoktu. Atatürk meclisten geçmeyen hiç bir yetkiyi kullanmadı. Bilmiyorsanız açın Nutuk u okuyun. Bu kadar yetkilere rağmen memleket bu hale geldiyse tüm sorumlu sizler, partiniz dir. Bu yüzle halkın içine nasıl çıkabiliyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Kim bu yangınların sönmesini istemiyorsa vatan haini odur.
    0
    0
    Yanıtla
  • miraç (2 yıl önce)
    artık yorum dahi yapılamaz açıklamalar yapılıyor insan gülüp geçiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Demir (2 yıl önce)
    Bunların bahsettiği vatan bizim bildiğimiz vatan değil galiba.Başka bi şeyden bahsediyorlar sanki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (2 yıl önce)
    Yazık günahtır, bu vatan'ın ciğerleri yanıyor, ağalarım siyaset derdinde. Yangını söndürebildiniz mi kardeşim ?, vatandaşlar 5 lt ilk sularla, yangın söndürme tüpleri ile yangına müdehale ediyor. Sizin Allah'tan korkunuz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Yorumlar bile sizin demecinizden daha okunur ve anlamlı. (Ar damarı çatlayanlar birgün gelir yer şamarı )
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Sarayın 13 tane uçağı var ama yangın söndürme uçağımız yok. Var olan uçaklar da çürümeye terk edilmiş. THK'nın onursal başkanı yangın bölgesindeki milletin kafasına keyif çayı fırlatmakla meşgul. Ama vatana ihanet eden biziz öyle mi? Bütün yetkiyi almışlar ama sorumluluk almıyorlar. Beceremiyorsunuz işte, bu ülkeye verdiğiniz zararın telafisi yok. İş bilmeyen, yarını düşünmeyen ne kadar adam varsa mevki vermişler ama eleştirenlere vatan haini diyorlar. Bu kadar yüzsüzlük olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Yaptığinız her yanlışa karşı tek savunmanız provakatörler var vs vs vs,yahu bukadar mükemmelsiniz neden elinizi attığınız her seý kuruyor,yeter artık bırakın lafontenden masalları,bu ne yahu,ülke yanıyor ama siz iğneyle kuyu kazma misali yangın söndürüyormuşsunuz,biraz utanin biraz sıkılın,artık yeter,başınıza çalınsın iktidarınız muhalefetiniz,insanlar yanıyor hayvanlar yanıyor ağaçlar yanıyor siz neyin savunmasını yapıyorsunuz.yazıklar olsun sizlere alkış tutup yalakalik yapan bu insanlarada...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    AKP yönetemiyor artık.Sel,yangın,deprem vs.hemen bakanlar uçaklarına atlayıp gidiyor üç beş fotoğraf veriyor.Troller ağlamaklı mesajlar yazıyor.Şöyle güçlüyüz,böyle yaparız.Önlem yok,tedbir yok,çözüm yok.Vekillerde konuşmaktan başka bir iş yok.Tüfenkçi üç yıl bakanlık yaptı ne kazandı Malatya? Gümrük il müdürlüğüne bir bina yaptı.Tütüne ne yaptın bakanlığında?Boş konuşup nutuk atıyor.S. Gürkan’ın baş yaveri.O sandık bir gün gelecek elbet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Bu iktidar neden bu ülkede olan herseyi artık Vatan Hainliği olarak görüyor. En ufak eleştiride Vatan Haini, ocu bucu bu nedir ya. Milleti kutuplastirmayi bırakın artık. Hayırlısıyla bi gidin artık bıktık vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (2 yıl önce)
    iyi de arkadas 20 yidir siz yönetiyorsunuz memleketi? THK nin sayfasina girin, RTE onursal baskan ama bizzat kendisi dün söyledi "THK kendisini modernize edemedi !" diye! 20 yildir sen yönetiyorsun arkadas neden modernize etmedin? Pesvallahi pes billahi pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl modernize etsin.thk nun deri toplama yetkisini elinden kim aldı.hangi hükümet yaptı.şimdi ellerinden gelse chp iktidarı döneminde diyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Açıklamalarınızı okuma gereği bile duymuyorum artık o kadar sahte ve yapmacıksınız ki sizin eksik ve yanlışınız olamaz siz kusursuz yaratılmışsınız... Eksiğiniz yada hatanizi söyleyen ya provokatör ya vatan haini öylemi ...yazık ki ne yazık memleket yanıyor sizler halen günlük siyasette rol kapmaya çalışıyorsunuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Ormanlar ve bütün canlılar yanıyor Halen kirli siyasat devam ediyor hatalar yangından sonra gündem olmalı THK uçakları yatması ve kurumun yıllar öncesi düşman görülmesi 100 litre az su alıyor diye kapesitesi az denmesi ne kadar saçmaysa şimdi hükmeti suçlamak o kadar tutarsız 117 yerde yangın var dağ bayır orman o kadar güzel müdaheleyi görmemek için kör olmak lazım Siyaset uğruna dilsiz şeytan olmak çok acı Türkiye bu yollda böyle giderse ATALARİMIZA büyük saygısızliık yapmış oluruz İSMET paşa görseydi ne derdi tahmin edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yangına müdahalede yetersiz olan siz,istihbarat zaafı olan siz, ama yanlışa yanlış dediğimiz için vatan haini olan biz? Gidişiniz yakın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Sizin gibi basiretsizleri eleştirenler ya solcu ya fetöcü ya terörist zaten. Herşeyin doğrusunu siz biliyorsunuz. Asıl bu tutumunuzla siz halkın yanında olmadığınızı belli ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Vatana biraz sahip çıkın da sonra ihanetten bahsedin. Ne ballı koltuklarmış ülkede o kadar şey yaşanıyor ama bir delikanlı istifasını vermiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    AKP İlk iktidara geldiğinde İsrailde büyük bir orman yangını çıkmıştı.Ülkemiz uçakları İsraile orman söndürmeye gitmişti.Şimdi kendi ormanımızı söndürmeye neden uçağımız yok.İhanet eden siz değilmisiniz.Diyelimki pkk yaktı.CB bir yıl önce istihbarat aldık dedi pkk nın orman yakacağı hakkında.Madem istihbarat aldınız neden önlem almadınız.neden ormanlarıkapatmadınız.Neden 13 uçak saray için alırken yangın söndürme uçağı almadınız.Saraya uçak var.Şov yapmak için isveç e hasta almaya uçak var.Yangın söndürmeye uçaak yok.Bu ülkeye hiç kimse bu kadar ihanet etmemiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Daha ne söylenebilir.
    0
    0
    Yanıtla