SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapılandırma Taksidi Ödemesi Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-11-28 02:35:47
Yapılandırma Taksidi Ödemesi Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı (VDB), 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' hakkındaki kanun kapsamında yapılandırılan kamu olacaklarının ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini belirterek, ilgili mükellefleri uyardı.

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"09/06/2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklardan ikinci taksit ödemelerinde son haftaya girmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda;

Peşin ödeme tercih edilip henüz ödenmemiş borçlar ile taksitle ödeme seçeneği tercih edilip birinci taksit süresinde ödendikten sonra geri kalan taksitlerin tamamının 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde;

- Katsayı alınmıyor,

- Yİ-ÜFE tutarından %50 oranında indirim yapılıyor.

- Kanun kapsamındaki idari para cezalarından %12,5 indirim yapılıyor.

- Yapılandırılan alacağın sadece fer’i alacaktan ibaret olması halinde Kanun kapsamında hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından %25 indirim yapılıyor.

Yapılandırılan borçlardan peşin ödeme tercih edilip henüz ödenmeyenler ile taksitle ödeme seçeneği tercih edilip birinci taksiti ödenmiş olanların ikinci taksitlerinin 30 Kasım 2021 (bu tarih dâhil) tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Peşin veya taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerden süresinde ödeme yapmayanlar kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacakları gibi yapılandırma dosyaları iptal edilerek haklarında cebri tahsilat süreci başlatılacaktır.

Borcu olan tüm vatandaşlarımızın herhangi bir icra işlemine maruz kalmamaları için söz konusu borçlarını gecikmeksizin ödemeleri hususu önem arz etmektedir.

Ödemelerin vergi dairelerimiz veznelerine yapılabileceği gibi, COVİD-19 pandemisi nedeniyle vergi dairelerimize gelmeksizin www.gib.gov.tr adresinde yer alan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda kredi kartı veya banka kartı kullanarak ya da doğrudan anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabileceği hususunu tekrar hatırlatmak isteriz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız