SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılandırmadan Faydalanmaları Mükellefin Lehine"

0
Güncellendi - 2020-11-24 19:06:41
A- A+ PAYLAŞ

KORONA CEZALARI KAPSAM HARİCİ.. Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, vergi mükelleflerinin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Vergi Dairesinde gazetecilere açıklama yapan Güleç, yürürlüğe giren 7256 sayılı kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılacağını ve bu kanundan vergi mükelleflerinin yararlanması gerektiğini dile getirdi.

31 Ağustos 2020 tarihinden önceki kesinleşmiş olan vergi borçlarının kanun kapsamında yapılandırılacağını belirten Güleç, "Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine yurt içi üretici fiyat endeksi oranında güncelleme yapılarak taksitlendirilecek. Vergi aslına bağlı cezaların tamamının silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinerek kalan kısmın taksitlendirilmesi. Motorlu taşıtlar vergisi borcu ve öğrenim veya katkı kredisi borçlarına bağlı gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak taksitlendirilmesi. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim yapılması. Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim yapılması. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 12,5 indirim yapılması, yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenme seçeneklerinin sunulması, yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenebilmesi. 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırması devam eden borçların yeniden yapılandırılması. 6183 sayılı Kanun kapsamında tecili devam eden borçların yeniden yapılandırılması gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir” dedi.

Bu imkanlardan faydalanmak için 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini belirten Güleç, ayrıca, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda ise vergi alınmayacak ve vergi incelemesi yapılmayacağını dile getirdi.

Güleç, e-devlet ile interaktif vergi dairesinden mükelleflerin vergi borçlarını yapılandırmak için müracaat edebileceğini ifade ederek, "Kovid-19'dan dolayı kesilen para cezaları yapılandırma kapsamına girmiyor. Bunlarla ilgili tahsilat devam edecek." dedi.

Mükelleflerin borçlarının anlaşmalı bankalar üzerinden kredi kartı ile yapılabildiğini aktaran Fatih Güleç, "Devletimiz bu zor zamanlarda vatandaşlarımızın, mükellefimizin her zaman yanında olup, maddi ve manevi bir çok desteği yapmaktadır. Bu da onlardan bir tanesi. Devletimiz mükelleflerin vergi borçlarını kolay şekilde ödemelerini sağlamaktadır." ifadesini kullandı.

Kent genelinde 38 bin vergi mükellefi bulunduğunu hatırlatan Güleç, mükelleflerin borçlarını yapılandıracağını düşündüklerini kaydetti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • orhan ince (3 yıl önce)
    peki zamanında vergilerini cezalarını ödeyen dürüst vatandaşın suçu ne senelerdir böyle yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla