SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yardım Yapılmayan Aile Kalmadı"

0
Güncellendi - 2020-02-04 02:44:51
A- A+ PAYLAŞ

Yaşanan 6.8’lik deprem felaketi sonrasında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor.

İstanbul Ticaret Odası (ITO) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat ve Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MTTB Genel Başkanı Emrah Karayel, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

MİAD VE İTO'DAN ZİYARET..

24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan 6.8’lik depremde Malatya’da en fazla zarar gören ilçenin Battalgazi olması nedeniyle, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat ve Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Başkan Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder’e geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, ilçedeki hasar çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat, “Malatya ve Elazığ’da yaşanan depremden dolayı sayın başkana geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Ölenlerimize cenab-ı Allahtan rahmet VE yaralılara sağlık sıhhat, geride kalan vatandaşlarımıza da çok geçmiş olsun diliyoruz. Biz, İstanbul Ticaret Odası olarak bölgemize 20 tır gıda, yiyecek, ısıtıcı ve çeşitli insani yardımlarda bulunduk. Sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen görevleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğimizi sayın başkanımıza arz ederim. Cenabı Allah bir daha böylesi acı bir olayı ülkemize, şehrimize yaşatmasın. Başkanım tekrardan geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş “Sayın başkanımıza, Battalgazi’mize, Malatya’mıza ve Elazığ’ımıza büyük geçmiş olsun diliyoruz. Allah bir daha böyle felaketleri bir daha göstermesin. Sayın başkanımıza burada bulunarak zamanını almak yerine onların ihtiyaçları nedir? Sonra ki dönemde neler yapabiliriz? Beraber bir şeyler yapılabilir mi? Eksikliklerimiz nedir? hem onları ifade etmek hem de az da olsa arkadaşlarımızla birlikte bir moral vermek istedik. Yalnız olmadıklarını anlatmak istedik. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız. Malatya’mıza geçmiş olsun diyoruz. Rabbim böyle felaketlerden şehrimizi ve ülkemizi korusun diyorum.”

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat ve Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de “Depremin ilk anından itibaren bizi yalnız bırakmayan başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Hakikaten ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bir daha gördük. Bugünde MİAD başkanımız ve yönetim kurulu başkanımız olmak üzere ve İstanbul Ticaret Sanayi Odasından yönetim kurulu üyeleri bizleri ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak duası rabbim bir daha böyle bu tür felaketleri ülkemize, yurdumuza, vatanımıza yaşatmasın. Belirttiğimiz gibi deprem anından itibaren Türkiye yekvücut oldu. Her daim yanımızda oldular. Maddi ve manevi olsun her türlü yardımı bizlere sundular. Bizde yerel yöneticiler olarak, Malatya olarak bütünleşerek deprem bölgelerindeki yaraları tedavi etmek adına ilk andan itibaren alandaydık ve halen alandayız. Şükürler olsun devletimize buradan şükranlarımızı arz ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, ilk andan itibaren üç bakanımız Elazığ bölgesinde. Malatya’mızda üç tane bakan yardımcımız var. Sürekli bizlerle beraberler. Sahanın ihtiyaçlarını beraber tespit ediyoruz. Anında çözüm noktalarına odaklarını zorlayarak neler yapabiliriz, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Depremde ağır hasar gören dört ilçeden biriyiz. Şuan geldiğimiz noktada şükürler olsun tespitlerimiz son aşamaya yaklaştı. Depremde evleri ağır hasarlı olan, çadırı olmayan ısıtıcısı olmayan yatağı yorganı olmayan gıda yardımı yapılmayan hiçbir ailemiz kalmadı. Ve bunlarda yapılmaya devam ediyor. MİAD başkanımıza ve yönetim kuruluna, İstanbul Ticaret Odasındaki başkanımıza bugüne kadar sağlamış oldukları katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

MTTB GENEL BAŞKANININ ZİYARETİ

Milli Türk Talebe Birliği (MTBB) Genel Başkanı Emrah Karayel ve Malatya il yönetimini makamında ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Yaşanan deprem sonrası ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Battalgazi’de yaşanan sorunları ve zararları anlattım” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Elazığ depreminden sonra incelemelerde bulunmak için bölgede gelen Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel ile Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç ve yönetimini kabul etti. Genel Başkan Karayel’in geçmiş olsun dileklerini kabul eden Başkan Güder, ilçedeki hasar tespit çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

Yaşanan deprem sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün birimlerinin olaya zamanında müdahale ettiğini belirten MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, “Deprem sonrasında hükümetimiz gerekli bütün imkanlarını seferber etti. Lojistik ve barınma anlamında bir sıkıntı yaşanmadı. Gördüğümüz kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok başarı bir müdahale gerçekleştirdi. Arama kurtarma ve diğer çalışmaları çok hızlı bir şekilde yapıldı. Gönül ister ki bir vatandaşımızın bile burnu kanamasın. Yaşanan felakette enkaz kaldırma ve özelikle can kurtarma çalışmalarında ekipleri çok başarılı buldum. Daha önceki depremleri de kıyaslayarak baktığımız zaman çok başarılı bir müdahale gerçekleşti. Rabbim beterinden korusun. Yaralılara Allah acil şifalar versin, hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.”

Ziyaretten dolayı MTTB Genel Başkanı ve Malatya İl yönetimine teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, “Elazığ merkezli 6.8’lik depremin ardından Elazığ’ın etkilendiği kadar Malatya da etkilendi. En çok etkilenen ilçelerden bir tanesi de Battalgazi ilçesiydi. Depremin şiddetini öğrendikten sonra kriz merkezi oluşturduk ve burada ilk olarak muhtarlarla görüştük ve bu görüşmelerde can kaybımızın olmaması bizi sevindirdi. Daha sonra valilik bünyesinde bir kriz merkezi oluşturuldu ve burada Doğanyol ilçesinde büyük sıkıntıların olduğu, ölüm vakaların olduğu şeklinde haber alınınca oraya yoğunluk sağlandı. Bizler merkezde kaldık. Valimiz ve yetkililerin bölgeye gittiklerini ve saatler içerisinde kimsenin göçük altında kalmadığını, hızlı müdahale ile vatandaşlarımızın göçükten çıkarıldığını öğrendik. Maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Depremin şiddeti çok yüksekti ve çok şükür ki ölü sayımız daha da artmadı. Battalgazi bölmemizde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Battalgazi’nin özellikle Elazığ’a yakın mahallelerimizde ciddi maddi kayıpların bilgisini aldık. İlk gecenin akşamında Kaymakamımız Abdulkadir Duran Bey ile hemen sokaklara indik ve vatandaşımızı teskin etmeye çalıştık. Belediyemizin sosyal tesislerinin açılması talimatını verdik, kapalı spor salonu ve okulları açtırdık ve vatandaşlarımızı oralara yönlendirdik. Belediyemize ait taziye çadırlarını da vatandaşımızın için kurduk. Kış mevsimi ve soğuk hava, vatandaşımızın üşümesini istemedik” şeklinde konuştu.

Deprem sonrası Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Doğanyol’da görüştüklerini ve deprem sonrasında ilçedeki zararı anlattığını aktaran Başkan Güder, “Depremden bir gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere Doğanyol ilçemize gittik. Ben bizzat Cumhurbaşkanımıza Battalgazi’de sorun ve sıkıntıların olduğunu aynı zaman bu sıkıntıların giderilmesi için kendilerinden destek beklediğimizi söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız da ilk olarak can kaybının olup olmadığını bana sordu. Ben de ‘Şükür vatandaşlarımız iyi’ diyince Cumhurbaşkanımız bana ‘Gerisi önemli değil, devletimiz her türlü sıkıntının üstesinden gelecektir’ cevabını verdi. Sonrasında ilçemize döndük ve vekillerimiz ile birlikte alanları gezdik. Son olarak 1800 civarında ağır hasarlı ev tespiti yapılmış oldu. Bunların içerisinde 30 tane mühürlenmiş bina var.  Deprem sonrasında o sıcak anlarda bazı binaların gözden kaçırılmış olabilir olasılığına karşın, kriz masasında 2. kez ekipler oluşturuldu. Tehlike arz eden binaların da yıkımı kısa süre içinde yapılacak. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye personellerinin araç ve gereçler ile birlikte hasar tespiti için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hizmetine verildiğinin altını çizen Başkan Güder, “Depremin ilk anından itibaren 3 bakanımız 7/24 sahadalar. Onlara da özellikle teşekkür ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız ve İçişleri Bakan Yardımcımız Malatya’dan ve AFAD’ı koordine ediyorlar. Diğer tarafta yıkılan yapıların yerine nerelerde, nasıl sağlıklı bir şekilde kalıcı konutlar oluşturabiliriz, geçiş sürecinde neler yapabiliriz bunların değerlendirmesini yapıyorlar. Biz belediye olarak ekiplerimizin tümünü araçlarımızı gereçlerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesine verdik. Şükürler olsun şuana kadar birçok sorunu hallettik. Vatandaşımız kalıcı konutlar istiyor. Bu kalıcı konutların da 3-5 gün de oluşturulması mümkün değil. Bununla ilgili de en kısa süre ne ise, o sürede çalışma yapılacak. Ayrıca şunu da ifade edeyim; bir daha bu millete ve bu ülkeye sahip olduğum için gurur duydum. Tüm ülke bizler için seferber oldular. Gıda ve giyecek anlamında tırlarla yardım gönderiliyor. Zaman zaman bizleri arıyorlar ve bizler de kendilerine yeteri kadar yardımın geldiğini söylüyoruz. Bu duyarlılıktan dolayı da teşekkür ederim. Yaralılarımızın da durumu çok şükür ki iyiye doğru gidiyor. Allah bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet etsin” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (4 yıl önce)
    hayırlı günler sayın başkanım sizi biraz rahatsız edeğim için şimdiden sizden özür diliyorum ben bir malatyalı olarak sizlere sormak isteyip ve vecap alacağımı umduğum bir problemim var beni abim malatya fuzuli caddesinde oturuyor depremde evi hasar gördü ve belediye tarafından da incelenip oturulamaz denilip binaya mühür vuruldu daha sonra bu işlemler için resmi başvurulaarı gerekli yerlere yapan abim gerek büyük şehir gerekse sizin ilçe belediye ve ayrıyeten valilik ve afat olarak her yere bildirilmesine rağmen nedendir bilinmez ama her gidilen resmi kurum nedense biz bakmıyoruz diyerek baştan savma yapılmış ve en son sizin belediyede çalışan personel benim kız yeğenime ağıza alınmayacak ve küçük düşürücü kelimeler sarf etmiş seni döverim diyerek kovmuş biz derdimizi böye afet dorumlarda kimlere anlatmamız gerek bir seçmen olarak siz değerli bir başkan olarak bu konu ahkında bize yardımcı olacağınızı düşünüyor ve inanıyorum sizden bir cevap bekliyorum başkanım hayırlı günler diliyorum
    0
    0
    Yanıtla