SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Başsavcılığı Huduti'nin Cezasına İtiraz Etti

0
Güncellendi - 2019-11-04 03:22:14
Yargıtay Başsavcılığı Huduti'nin Cezasına İtiraz Etti
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Başsavcılığı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından 15 yıl hapis cezası onaylanan 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin cezasının arttırılması için itirazda bulundu. Dosyaya Yargıtay genel kurulu bakacak.

Malatya’da 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki Darbe Girişimi davasında 15 yıl cezaya çarptırılan dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti ve ile birlikte yargılanan 3’ü general 14 subaya ağırlaştırılmış müebbet, 2 subaya da müebbet hapis veren Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıtay 16. Ceza Dairesi Temmuz 2019’da onaylamıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya'daki FETÖ'nün darbe girişimi davasında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçuna yardımdan 15 yıl hapis cezası verilen dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye verilen cezanın arttırımı için itirazda bulundu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kararına göre; darbe girişimine yardım suçundan 15 yıl hapis cezası 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu Eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu Eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 7. Ana Jet Üs Eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2.Ordu Eski Plan Hareket Şube Müdürü Albay Bahadır Erdemli, 2. Ordu Eski Harekat Başkanı Albay Erkan Varol, 2.Kara Havacılık Alay eski Komutanı Albay Mustafa Özkan, 7. Ana Jet Üs Eski Harekat Başkanı Albay Tayfun Tuna, 2. Ordu Eski İcra Subayı Binbaşı Eyüp Kök, 2. Ordu’da görevli Binbaşı İbrahim Dede, 7.Ana Jet Üs 171. Filo Eski Komutanı- Pilot Binbaşı Metin Çivilibal, 7 Ana Jet Üs 171. Filo’da görevli Pilot Binbaşı Tuncay Öztürk, 2. Ordu İstihkam Alayı Tabur Eski Komutanı Yarbay Ahmet Üçbudak, 2. Ordu İstihkam Alayı Eski Komutan Vekili- Yarbay İsmail Akın hakkında verilmiş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onaylamıştı. Bu kişiler TSK'dan da ihraç edilmişlerdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Kararına göre; haklarında beraat kararı verilen dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin 2 koruma astsubayının da bulunduğu 4 sanığın beraat kararlarını da bozarken, haklarında beraat kararı verilen Karar da 1’i tümgeneral olmak üzere büyük çoğunluğu er olan diğer 53 sanık hakkındaki beraat kararlarını da onaylamıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    O günkü yiğit cesur vali sayın Mustafa Toprak gı mahkeme dinlesin diyorum vali bey o gece neler yaşadı en iyi o bilir öyle bir valinin geri hizmete çekilmesinden üzüntü duyduğumu belirtir sayın valiye saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla