SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasağa Uymayan 200 Kişiye İşlem Yapıldı

0
Güncellendi - 2020-05-04 14:13:14
Yasağa Uymayan 200 Kişiye İşlem Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeni tip koronavirüsle (kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının üç gününde de sokaklar, caddeler ve meydanlar boş kaldı. 3 gün boyunca, polis bölgesinde yasağa uymayan toplam 200 kişi hakkında işlem yapıldı.

Malatya’da yeni tip koronavirüsle (kovid-19) mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sokaklar, caddeler ve meydanların boş kaldığı görüldü.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan yasak sırasında kent merkezinde İnönü, Kışla ve Fuzuli Caddelerinde emniyet ekiplerinin yanı sıra kısıtlamadan muaf tutulan görevli ve çalışanlar ile az sayıda araç dikkat çekti.

Kentin en işlek caddesi olan İnönü Caddesi ile birlikte Soykan Meydanı ve 15 Temmuz Millet Meydanı başta olmak üzere birçok bölgede denetimlerini sürdürdü. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, kentin en işlek cadde ve sokaklarında drone uçurarak denetimde bulundu.

31 İLDE 27 BİN 828 KİŞİYE İŞLEM..

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Nisan Salı günü yayımlanan genelgeyle, Zonguldak'ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van il sınırları içinde 1 Mayıs Cuma itibarıyla başlatılan sokağa çıkma kısıtlaması, 72 saatlik sürenin ardından saat 00.00 itibarıyla kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığından, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 1 Mayıs Cuma günü ile 3 Mayıs Pazar günü saat 20.00 arasında karara uymayan toplam 27 bin 828 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı açıklanmıştı.

Yine Bakanlıktan, 3 Mayıs Pazar günü saat 20.00 itibarıyla 47 ildeki bir ilçenin tamamında, 4 beldede, 61 mahallede, 61 köyde ve 6 mezrada olmak üzere 133 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulandığı, 54 ildeki 247 yerleşim yerinde ise karantinanın kaldırıldığı bildirilmişti.

"REHAVETE KAPILMAYALIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını isteyerek, "Pazartesi, salı sosyal mesafeye, alışveriş yoğunluğuna, caddelerde kalabalık olmamaya dikkat edelim." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, her sokağa çıkma kısıtlamasının ardından gelen günlerin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Üç günlük tedbirimiz sonrası rehavete kapılmayalım. Pazartesi, salı sosyal mesafeye, alışveriş yoğunluğuna, caddelerde kalabalık olmamaya dikkat edelim." uyarısında bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- Ankara, AA

FOTOĞRAFLAR: 3 günlük yasak sırasında yapılan denetimler ve Malatya'dan genel görüntüler

İsmet Paşa Caddesi- Tecde

İnönü Caddesi

Hükümet (15 Temmuz) ve Soykan Meydanları

Kanalboyu 2. Kısım ve Sivas Caddesi

Eski Belediye Binası Meydanı

İnönü Caddesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Serdar (3 yıl önce)
    F.Kayahanda site içlerinde çocuklar sosyal mesafeye aldırış etmeden oyun oynuyor. Aileler gayet tasasız,rahat. Kader ile anlaşma yapmış gibiler.Sanki MEB, bunlar dışarıda oyun oynasın diye okulları kapatmış. Bu kadar cehalete bir dur diyecek kamu görevlisi yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Vaka sayısı sıfır olmadıkça virüs bitti diyemeyiz ama herkes Yine yollarda kolkola devam edersek böyle ikinci dalga gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Bu kişilerin bir çoğu acil bir durumdan dolayı izin almaya fırsat bulamadan çıkan kişilerdir 800 bin nüfuslu bir ilde bu tür ufak tefek ihlallerin olması normaldir ama hiç olmaması temennimizdir.
    0
    0
    Yanıtla