SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasak Kısa Süre Kala Duyurulunca Kaos Oluştu

0
Güncellendi - 2020-04-12 04:48:05
Yasak Kısa Süre Kala Duyurulunca Kaos Oluştu
A- A+ PAYLAŞ

FIRIN, BAKKAL, MARKET VE TRAFİKTE KARMAŞA..  Koronavirüs salgınına karşı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 10 Nisan gecesi 24.00'ten itibaren başlamak üzere 2 gün süreli sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, kalan kısa sürede ihtiyaçlarını karşılamak üzere  çok sayıda insan yollara döküldü. Başta fırın ve marketler olmak üzere temel ihtiyaçların karşılanabileceği işyerlerinin önünde kalabalıklar oluştu. Bu arada, 2 günlük yasak süresince fırınların açık olacağı polis tarafından anons edilerek, vatandaş yığılması önlenmeye çalışıldı.

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili kararın saat 22.00 sıralarında duyurulmasının ardından, yasağa hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaş, başta ekmek ve diğer gıda maddeleri olmak üzere ihtiyaç karşılamak üzere cadde ve sokaklara çıkınca, yollarda araç ve insan yoğunluğu meydana geldi.

Polis ekipleri de, işyerlerinin önünde toplanan ve 24.00'e kadar olan sürede ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlara, sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Özellikle fırınlar önünde kalabalıklar oluşurken, vatandaşlar arasında gerginlikler ve kavgalar yaşandı.

Şehrin birçok bölgesinde trafik kilitlenirken, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, görevde olmayan trafik görevlilerinin de göreve çağrılması, Bölge Trafik ekiplerinden de şehir içinde yararlanılması talimatını verdi.

İl Hıfzısıhha Kurulu ve Valilik emirleri gereği, saat 21.00'de kapatılması gereken marketlerin önünde kalabalıklar oluşması, bu marketlerin kapatma saatini geçmelerine rağmen faaliyetlerini sürdürmeleri üzerine işyeri sahipleri hakkında da işlem yapılmaya başlandı.

FIRINLARIN AÇIK OLACAĞI DUYURULUNCA..

Saat 23.00 sıralarında başta fırınlar olmak üzere bazı işyerlerinin yasak süresince açık olacağı yolunda polis ekiplerince vatandaşların önünde kalabalık oluşturduğu yerlerde anonslar yapmaya başladı ve 23.30'a kadar gerek bu işyerlerinde, gerekse trafikteki karmaşa azaldı. Bu arada, kapanma saatini geçirmelerine rağmen satış yapan market, bakkal, manav başta olmak üzere birçok işyerine de cezai işlem yapıldı.

malatyahaber.com

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    türkiyede ilkkez bir bilim kurulu oluşturularak birşeyler yapılmaya çalışilıyordu. herkeste takdir ediyordu. ama sadece biray sürdü bilimsel akıl. ve olaya siyasi akıl dahil oldu ve her zamanki gibi kaos. sanırım siyasiler bilim kurulu üyelerini kıskandılar, tv lerde bilim kurulu üyelerine rağbet fazla olunca siyasilerde geri planda kalınca, birşeyler yapmak istediler tekrar ön plana çıkmak için. bu geceden sonra, bundan sonrasıda artık kesinleştiki önümüzde daha uzun süreli sokağa çıkma yasakları olacak. hastalikta çok daha fazla yayılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Zor günler geride kaldı daha zor günler bizi bekliyor.Bu kargaşadan dolayı, iki haftadır iki kişinin yanyana gelmemesi için onca gayret emek gösterildi.Gösterenlere,15 dakikada cevabını verdiler.Açık konuşmak lazım.Görünen o ki Bu olay ölümleri dahada artıracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suskun44 (4 yıl önce)
    Gece çıkanlar Dahada ölmezler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Madem böyle birşey olacak gündüz açıklama yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı?
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen çok güze olurdu pazartesi sabah markete gittiğinde boş rafarı görünce apışıp kalırdın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Sende rafları dizerdin
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet polat (4 yıl önce)
    Bir haftadir 5 tane maske gelecek ülke resmen batıyor her bakimdan ekonomi bitik yonetim gece on da 2 saat kala sokağa çıkma yasağinı açıklıyor pandemi yani covid 19 dün gece itibariyle patladi tum çabalar çope gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • necdeti mahalle muhtarı yapalım yönetim işini biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Oturduğunuz yerden konuşmayı, öğüt vermeyi, insanları küçük görmeyi ne kadar seviyorsunuz ya. Birey olarak hareket ayrıdır, kitle olarak hareket ayrıdır, bunu karar mekanizmasında yetkili olan görevliler ön görmeliydi. İnsanlar paniğe kapılınca mantıklı düşünememişlerdir ayrıca herkesin tuzu senin benimki gibi kuru mu? 2500 tl para giren 6 üyeli bir aile ne yapsın kahvaltıda 1 kilo peynir mi yesin, tabii ki ekmek yiyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bursada samsunda gece pazarında adım atacak yer yoktu.cilek alan mi dersin muz alan mi yâda poşet poşet sebze alanımı. Hangi asgari ücretliden bahsediyorsun. Ekmek alan mi vardı pazarda. Allah insana akıl vermiş. Illa bi çoban mi lazim kullanmak için
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasak yayınlandığında hiçbir şey belli değildi, sürekli yeni bir şeyler çıktığı için vatandaş tedirgin ve güvensiz. İnsanlar yasağı iki hafta olarak da düşünmüş olabilir. Muhalefet yapmak için önceliğiniz gariban vatandaş olmasın, tepedekine yakın olmak yakıcı bir ateştir!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasak olacağı daha önce de belli olsaydı birşey değişmeyecekti malesef. Cehaletin para ile pulla alakası yok. Ayrıca Tepedekine uzak olayım derken görme yetisini kaybetmemek lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu arada ben tepedekine değil sultana yakın olmak diye yazmıştım tedirgin oldum şimdi??
    0
    0
    Yanıtla
  • Beynini başka şeylerle yorma ilk fırsatta tekrar sallaman için lazım olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen şimdi laf soktuğunu falan mı sanıyorsun? Gerçi suç bende, her seferinde sen ve senin gibi fasonları düşünebilen varlıklar sanıp cevap veriyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seviye dip. Hiç böyle ifadeler yakisiyor mu senin gibi bir düşünen canliya
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazdığınız ilk cümlede bile beyin hücrelerinde neyi amacladiginiz belli oluyor.Sizin derdiniz üzüm yemek değil, bagciyla işiniz var. Deşifre olmuşsunuz artık. Demokratik görünüp az sıkışınca hakarete başlamakta en büyük belirtilerinizden. Ne diyim yine de Yakışı kalmamış son yazdığınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamsi (4 yıl önce)
    Evde kal uyarılarına rağmen dışarıda olan kalabalığı görünce yasak gelir diye düşündüm. önceden alışverişi yaptım. 2 hafta olsa birşey olmaz evelallah. Tabi ihtiyacını karşılayacak maddi durumu olmayanlar için bu zor. Yardımlar tez yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erolll (4 yıl önce)
    Sanki dersin iki gün içinde açlıktan ölecekler nasıl bir toplum haline geldik bencillik hadsafhada o saattede heryer kapalı olmalıydı fırsatçılarda işbaşında olunca millet mesafeyi koruyamadı.Bu şekilde salgın dahada artabilir.Çok yazık.Neden kurallara kaidelere uyulmaz eğitimsiz bir toplumda bu durumlar yaşanır.Tabiki bu yasağı getiren içişleride daha mantıklı bir zamanlama yapmalıydı saldım çayıra mevlam kayıra oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Vatandaşın suçu yok. Yasağın sadece 2 gün olacağını baştan söylemeleri gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    15 gundur evdeyiz . bir anda yasak dendi .cocugun sutunemi .ekmegemi kalvaltiligami . sacmaladi hukumet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    İki ayda bulamayacak virüsü iki saatte bulaştırırlar.Vatandasi suçlamayın acemiler....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    1 aydır uygulanan kısıtlamalar boşa gitti. Allah bu yöneticilere akıl fikir vere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gorana gidiyi (4 yıl önce)
    Yaw neden insanımızı bukadar aşağılayıp küçük düşürüyorsunuz bu insanları gecenin onunda panige itenin suçu yokmu Salgınla mücadele bu gece itibariyle maalesef zaafa uğratılmıştır. Hafta sonu yasağının detaylarını açıklamadan “yasak var” diyerek panik yaptırmak hangi akla mantığa sığar! İnsanımızı paniğe sevkeden virüs veya açlık değil yönetimin basiretsizliğidir.#SOKAĞACIKMAYASAĞI
    0
    0
    Yanıtla
  • Korona ülkede dün gece ile birlikte yuzde 1000 artar bu kadar aptalca birşey yapilamaz afrikada bile insanlar bunu yapmazz
    0
    0
    Yanıtla
  • bilim kurulu üyemiz necdet polat topantıdan bekleniyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    On dakikada 15 gündür evde bekleyişimiz heba oldu gitti. Bugün olanların semeresini çok yakında hep birlikte alacağız.Yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Bütün gayreti karnına giren şeyler için olan kimsenin, kıymeti de karnından çıkan şey kadardır. İmam Gazali (rah.a.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Her yerde cehalet yok iki gun ölmezsin yok ac kaldan nolur. Yaw kardesim cocugu olan var cocugun ihtiyaci var evin ihtiyaci var ben neden ac kalyim bana iki saat kala yasak diyen birileri icin sebep ne birgun onceden soylense bunlar olurmuydu hic.
    0
    0
    Yanıtla
  • ne mi olurdu bu çok güvendiğimiz millet ürünleri talan edip stok yapardı...başka toplumları eleştirirken bizlerinde gittikçe garip (fırsatçı, bencil,sabırsız, çıkarcı,doyumsuz vb.) bir toplum olduğumuzu ne yazık ki gün geçtikçe daha açık görüyoruz ... yazık... böyle olmamalıydık
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)gg isimli kullanıcı yorumuna
    o dediğin talan senin gibi zihniyete sahip insanlar içindir rahat ol. Daha turkiyeye corono gelmeden senin gibiler talan edip stogu yapti zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • mertersin (4 yıl önce)
    Alttarafı 2 günbe 2 gün bunlara hizmet yerine virüs hak bunlar virüsü hak ediyorlar bunlar doymazlar çünkü gözleri aç nefislerine aç, bende diyorumki bunlara gözünüzü toprak doyursun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMA (4 yıl önce)
    Insanlar dan ziyade saat 22 de yasagi duyuranlar hatali bu konuda....millet ne yecek 2 gun..bebek var..cocuk var..her isimiz kemal sunal filmine donuyor...diyorlarki ekemk dagitilacak..yahu 750 bin kisi ayni saatte kahvalti yapiyor..hangi birine dahitilacak...maske işine döndu bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Gırana gidiyi (4 yıl önce)
    Yazık oldu okadar emeğe
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Maalesef iki günlük sokağa cikma yasağı iki ay gibi algılandı insan iki günlüğüne bu kadar risk alip kendini atese atarmi ya.. yaziklar olsun bu milleti anlamak güç...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardesim neden milleti anlamak zor sende coluk cocuk bebek yok heralde cocugunun iki gun mamasiz kalacagini bilsen sen ne yapardin acaba bos bos konusmayin neden ben bana iki saaat kala yasak diyen kisiler icin ac kalyim sebeb ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Çıkanlar hepsi mama aldı zaten dimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin mama derdin bir başka bebeği annesiz veya babasız koymasinda ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırın ve manavlarda bebek maması satıldığını bilmiyorrdum bundan sonra gidip oradan temin ederiz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin sizde kısa kosa giydiniz baktınız kalabalık geri dönüp burdan niye gitdiler diye yazıyosunuz. Yazdığından sadece mamayı alıp kendinizce kelime oyunu yapiyosunuz. Iki saat kala yasak ilan edenlere lafınız yok demi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin gibileri trolları anlamak zor. Bu durum ani oluşan bir durum değil 4 aydır bu virüs sorunu var. Hafta sonu Sokağa çıkma yasağı uygulanacaksa 3 gün öncede bildirilir herkes temel ihtiyaçları karşılar hazırlıklı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç (4 yıl önce)
    Nasıl ülke yönetiyorlar ya bilmiyorlardı 2 saat kala söylerlerse izdiham yaşanacağını virüslü kişiler izdihamda herkese bulaşacak yasak fırın açık olsa nolacak yasak var kim nasıl ekmek almaya gidecek yasak var ya
    0
    0
    Yanıtla
  • erdoğan (4 yıl önce)Miraç isimli kullanıcı yorumuna
    keşke yazdığın kadar okusan genelgeyi sabırla bekliyoruz senin yöneteceğin günleri oyum sana miracım sabah söyleselerdi market rafında zor ürün bulur haftaya kapı kapı dolaşırdın keko
    0
    0
    Yanıtla
  • Kartal (4 yıl önce)
    Yazık gerçekten biz bu kadar mı aciz insan olduk iki günde kimse ölmez ya afrikada olsaydık sabır sabır sabır sonu selamet işallah
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli444 (4 yıl önce)
    Devleti yönetenler bunu 2 gün önceden söylese. Millet galeyana gelmez. Çok acemice bir karar. Millet sırada virüs kesin kapacak. O yüzden ekmeğinizi evde yapın. enim anlamadığım fırından ekmek alınca virüs bulasmiyormu. Her evde tava var. Maya alın yapın. Katmerinizi de yapın. Allah hayırlı
    0
    0
    Yanıtla
  • kesin bu milleti tanımayan birisin ve kesin hükümet ne yapsa diğer taraftan çakacaksın 444
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (4 yıl önce)
    Önce yasağın içeriğini aciklasalar sonra yasak var deseler daha iyi dehilmi bu milleti sokağa dokmenin kuyruğa sokmanın bir ekmek için vuris kapma riskini göze almanın ne mantığı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    2 günde ekmek yemeyin nolur sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (4 yıl önce)
    Son dakika, bu nasıl uygulama... Insanlari bu aksam bu panik havasında virüse teslim ettiler. Hafta sonu önlemi diye düşünüldü sanırım, ama cuma paniği dönüştü. Belçika deneyimi, ilk gün insanlar özellikle Türkler ve.araplar başkalarını dusueden stoklama işine girdiler.baskalarini düşünmeden. Şimdi, bir kişi en fazla 6 paket un alabilir. 5 paket sabun, 2 ×6 lik tuvalet kağıdı, yani insanlar başkalarını da düşünsün diye önlem alındı. Ve Ayrıca gıda sektörüne kapatılmamalı. Marketler, fırınlar, açık olmalı. Ama belli ve sert kuralları olmalıydı. Şimdi bu halk ne yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (4 yıl önce)Ayhan isimli kullanıcı yorumuna
    senin dediğin gibi olması için marketlerin açık olması lazım inan devlet milletini biliyor siz maval okuyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı poyraz (4 yıl önce)
    Virüs zaten bugün yayılmazsa daha da yayılmaz millet sokaklara marketler akın etti 2 gün de yeme kardeşim yani yaw ölmezsin benim de evimde erzağım yok ama idare edecem işte aç kalmayacak kadar var yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Yav bu ne iştir vürüs dolayısıyla insanların sokağa çıkma yasağı getiriliyor insanlar sanki iki gün içinde acında öleceklermiş cesine caddaeller tıklım tıklım marketler fırınlar bakklar bu ne densizlik yahu hicmi iki gün evinizde hayati idame yapmadınız böyle olursa iki gün değil aylarca sokağa çıkma yasağı olur.Allah akıl fikir versin devlet ne yapsın böylesi millete.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bgol (4 yıl önce)
    2 saat önceden sokağa çıkma yasağını açıklarsınız ne sosyal mesafe kalır nede virüs korkusu. İnsanlar fırınlara akın ediyor. Bu gün virüsün bulaştığı kişi sayısı daha da artacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (4 yıl önce)
    Şunu anlamıyorum 1-2 saat kalmış ilan edersen ne yapsın millet bana söylermisiniz yani bunları ne bilim bu nasıl kriz yönetimi bu nasıl bir olay anlaşılamadı gitti...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim millete 1 hafta önce açıkla kafa aynı kafa bu bencil insanlara devlet ne yapsın bana bulaşmaz mantığı hastalık başkasına bulaştırırım mantığı yok kul hakkı diye bir anlam yok hakkımı helal etmiyorum bu şekilde aymaz davranan insanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • bzbyr86 (4 yıl önce)
    2 günde açlıktan ölmezsiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Önceden stoğu yaptın sanırım..millette ekmeğine gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı poyraz (4 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Ekmeğini bi zahmet evde yap 2 gün de
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (4 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Vah vah Ekmek yemese ne olacak.. Artık şunu anladım ki bu İnsanların beyni karnında...Bulgur yesin , pirinç yesin ne bulursa onu yesin, bulamadı su içsin..Ne olacak 2 günde ölecekmi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vah ki ne vah zihniyete bak
    0
    0
    Yanıtla
  • bzbyr86 (4 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    stok yapmadım ama ekmek yemeden de iki gün durursun..iki gün makarna yesen ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Zamanlama yanlış ama Fırın ve market açık hocam yasak süresince keşke sürü psikolojisiyle hareket etmeseler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Sosyal mesafeyi de unutmayın Malatyalı canlar
    0
    0
    Yanıtla