SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşam da Bir Sanattır"

0
Güncellendi - 2020-12-24 05:16:46
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kültür, sanatta dört tane kavram bulunduğunu, bunların korumak, kullanmak, yaşatmak ve çoğaltmak olduğunu belirtti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Kariyer ve Marka Sohbetleri kapsamında, "Kültür ve Sanat ile Yereli Evrensele Taşımak" konulu e-konferansa düzenlendi.

Demircan, e-konferansta yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın birbirinden farklı olmadığını belirterek, "Geçmişte ürettiğimiz ne varsa kültür diyoruz ama bugün dahi yaşarken üzerine koyduğumuz her yeni şeye de sanat diyoruz. Yaşam da bir sanattır." ifadesini kullandı.

Demircan, bir mimarın bina yapmadan önce eski eseri anlaması gerektiğini, o eski eserin de kültür olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Kültür, sanatta dört tane kavram vardır. Korumak, kullanmak, yaşatmak ve çoğaltmak. Bina üzerinden anlatayım, bir konağa, mimar bir genç geleceğe yönelik yeni yapılar yapacaksa eski eserlere bakmalı. Çünkü o toprakta, o coğrafyada hangi taş kullanılmış, hangi iklim özelliklerine göre katlar çıkılmış, giriş sofası, odaları mutlaka bir ihtiyaca taalluk ederek yapılmıştır. Onu korurken kullanma kaygısıyla anlarsa oradan anladığı ilhamla yeni tasarımlar yapsın ve o ruhu yaşatsın. Korumak ve kullanmak kültür, yaşatmak ve çoğaltmak da sanattır."

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise Türkiye'nin, farklı kültürlerle zenginleşerek gelişmiş, insanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olduğunu belirtti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız