SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlılara Evde Destek

0
Güncellendi - 2021-01-06 03:09:46
Yaşlılara Evde Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, pandemi sürecinde sağlıklı evler oluşturmak ve elverişli yaşam alanı sağlamak için başlatılan çalışmalar kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerinde dezenfektan çalışmalarının yanında tadilat ve tamir gibi hizmetler vermeye devam ediyor.

Yaşlı Destek Programı (YADES) ‘Elimi Bırakma’ projesi kapsamında başlatılan program çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri Birimi tarafından pandemi sürecinde 65 yaş ve üzeri vatandaşların evleri ziyaret edilerek dezenfektan çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında vatandaşlara ayrıca kişisel hijyen paketi de hediye edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaşlı Hizmetleri birim sorumlusu Nalan Öztürk yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Öztürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak Yaşlılarımızın pandemi sürecinden psikolojik ve fiziksel olarak daha az etkilenmelerine destek olmak için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’nın talimatı ve bu konudaki hassasiyeti doğrultusunda yaşlılarımızın günlük yaşamlarını etkileyen olumsuzlukların tespiti, daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri adına yaşadığı ortamda kendisine yeterli hale gelmesi için öncelikle günlük yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde ev düzenlemelerinin yapılması, evin içinde yaşlının mekana değil, mekanın yaşlıya uyarlanması, ev kazalarının önüne geçilmesi, yaşlının evinin erişilebilir hale getirilmesi için çeşitli tadilat ve tamiratın yapıldığı bir ortam oluşturmaktayız.

Şimdiye kadar 310 yaşlımızın evinde erişilebilir düzenlemeleri, yaşanabilir alanlar oluşturma bazında tadilat bakım onarım işi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl yine bu hizmete devam ediyoruz. Ayrıca yaşlı evlerine 180 ev eşyası yardımı yapılmıştır. Aynı zamanda yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak ve desteklemek adına ihtiyaçlı, kimsesiz, yakını olmayan 484 yaşlı vatandaşımızın evi temizlendi. Yatalak ve ortopedik sorunu olan yaşlılarımıza medikal malzeme temini, kişisel hijyen yardımı gibi malzemeleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz Yaşlı Destek Programı Elimi Bırakma Projesi Kapsamında temin etmekteyiz. YADES Elimi Bırakma Projesi kapsamında Covid-19 salgınları ile mücadelede PCR Testi pozitif veya temaslı olan yaşlılarımızın evini dezenfekte etmekteyiz. Çalışmalarımız kapsamında yaşlılarımıza kişisel hijyen paketini hediye ediyoruz.

Pandemi süreciyle hızlanan ve yaşlanmayla birlikte artan yaşlıda özgüven kaybı, kendi kabuğuna çekilme, iletişim zayıflığının önüne geçilmeli. Bunun için kişiye, bizlere, topluma sorumluluklar düşmekte. Onları kendi hallerine bırakmamalı. Bu süreçte yanında olamıyorsak bile devamlı telefon, görüntülü görüşme yapmalı. Toplum kaynaklarının aktarılması kendilerini değerli hissetmelerini sağlayacaktır. Toplum dayanışmasının olduğu yaşlı dostu mahalle, yaşlı dostu köy, yaşlı dostu ilçe, yaşlı dostu Malatya oluşturmalıyız. Yaşlılarımız bizim için çok değerliler” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız