SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşlılarımızı El Üstünde Tutmalıyız"

0
Güncellendi - 2017-11-24 19:53:59
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk hizmetlerinden ‘Baştâcı’ projesi kapsamında sağlık ve yardım hizmetlerinin ulaştırıldığı Bostanbaşı Mahallesi Yeşil Sokak’ta yaşayan Mahire Çoşkun isimli yaşlı vatandaşı evinde ziyaret ederek, çeşitli hediyeler takdim etti.

“YAŞLILARINA SAHİP ÇIKAN TOPLUMLAR MEDENİYETİ YAKALAR”  

Yasemin Polat’ın daveti üzerine ziyarete katılan Vali Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Çakır’ın eşi Zehra Fatma Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı’nın eşi Sadiye Kâhtalı, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal’da Mahire Çoşkun ile sohbet edip hal hatır sordular.

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Baştacı’ projesiyle 44 yaşlı vatandaşa Evde Bakım Hizmeti ulaştırdığını ifade eden Yasemin Polat, yaşlı vatandaşların geçmiş ile bugün arasında köprü kuran önemli değerler olduğunu, büyüklerine sahip çıkan toplumların medeniyeti yakaladığını söyledi.

“YAŞLILARIN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE EDELİM”

‘Baştâcı’ projesinin bu açıdan önemli ve kıymetli bir hizmet aracı olduğunu sözlerine ekleyen Yasemin Polat, “İlçemizdeki yaşlı ve gündelik işlerini yapmakta zorlanan yaşlılarımıza sağlık ve yardım hizmetlerini ulaştırmak amacıyla başlatılan ‘Baştâcı’ projesi çerçevesinde yaşlılarımızın ihtiyaçları gideriliyor, kişisel ve ev bakımlarını yapılıyor. Bizlerde zaman zaman yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek onların ellerini öpüp hâyır dualarını almaya çalışıyoruz. Yaşlılarımız hepimizin onurudur. Hepimizin bir gün yaşlanacağını her zaman aklımızda tutmamız gerekir. Hayatımızın en kıymetli hazineleri yaşlılarımıza sahip çıkarak, ilgi ve alaka göstermek herkesin öncelikli görevi olmalıdır. Bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza gereken yakınlığı göstermeli, onları el üstünde tutmalıyız. Bugün Bostanbaşı mahallemizde hayatını sürdüren Mahire Çoşkun teyzemizi evinde ziyaret ettik, kendisiyle çok güzel bir sohbet yaptık, tecrübelerini alma fırsatı yakaladık. Bizleri evinde misafir eden ve çok güzel nasihatlerde bulunan Mahire Çoşkun teyzemize sağlıklı ve huzur dolu yıllar dilerim. Bu tür ziyaretlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yasemin Polat, sağlık sorunları yaşayan 70 yaşındaki Mahire Çoşkun’a geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra yanında getirdiği hediyeleri takdim etti.

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Yeşilyurt Belediyesi personelleri tarafından kişisel ve ev bakımının yapıldığını ifade eden Mahire Çoşkun ise, “Bizlerde küçükken yaşlanacağımızı hiç aklımıza getirmezdik ancak zaman akıp geçiyor ve yaşlandık. Yeşilyurt Belediyesinin yaşlılara sahip çıkmak adına yaptığı hizmetleri ise çok beğeniyorum, bizi unutmadıkları için teşekkür ediyorum. Belediye personelleri evimizi temizliyorlar, ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Beni evimde ziyaret eden Belediye Başkanımızın eşi Yasemin Polat ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız