SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özelleştirme'yle Satılacak Arsaya 11 Kat İzni!

0
Güncellendi - 2021-03-10 08:52:30
'Özelleştirme'yle Satılacak Arsaya 11 Kat İzni!
A- A+ PAYLAŞ

KENTLERE 'YATAY YAPILAŞMA' ÖNERİP DURUYORLAR AMA.. Tekstil atölyesi olarak kullanılan Yakınca Mahallesindeki Eski TEKEL Depolarının bulunduğu 2 arsadan biri  olan 55 bin 480 metrekare büyüklüğündeki  arsa  konut ve ticaret alanı ilan edilerek, yeniden özelleştirme ihalesine çıkartılması için imar değişikliğine gidildi ve 11 kat izni verildi. 

Malatya Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ne ait iken bu kurumun özelleştirilmesi nedeniyle Hazine’ye devrolan Yakınca Mahallesi’nde Malatya E Tipi Cezaevi’nin yanında bulunan, halen tekstil atölyeleri olarak kullanılan Yaprak Tütün Depoları’nın üzerinde yer aldığı arsalardan biri olan 477 Ada ve Parsel 3 nolu parsel (görseldeki kırmızı zeminli alan) yeniden özelleştirme ihalesine çıkartılması için imar değişikliğine gidildi. 

TEKEL depolarının bulunduğu alanın mülkiyeti, 2013 yılında özelleştirme kapsamına alınarak kamu kuruluşu olan TTA Gayrimenkul A.Ş.’ye devredilen arsaların üzerindeki Tekel Tütün Depoları, 2010 yılında Malatya Valiliği tarafından istihdam ve üretim için konfeksiyon atölyelerine kiraya verilmişti. Atölyelerde çalışan toplam işçi sayısı bini geçiyordu.  

Söz konusu arsa, özelleştirme İdaresi tarafından 22 Aralık 2016 tarihli ilk özelleştirme ihalesine çıkartılmış ve kamuoyundaki tepkiler üzerine iptal edilmişti. Arsalar için ikinci kez düzenlenen 4 Ocak 2019 tarihli özelleştirme ihalesi de yine iptal edilmişti.   

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; mülkiyeti kamu şirketi olan TTA Gayrimenkul A.Ş.’de bulunan ve özelleştirme programında yer alan ve kamuoyunda Tekel Tütün Deposu olarak bilinen arsalardan 477 ada ve 3 nolu parsele ilişkin, “Ticaret+Konut, Yençok=11 kat” kullanım kararı getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı onaylandı. Söz konusu arsa yeniden özelleştirme ihalesine bu imar planına göre çıkılacak.  

Özelleştirme ihalesinin önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.  

Kamuoyundaki 'Buranın tekstil atölyeler olarak kalması" konusundaki beklenti ve talebinin  bir kez daha dikkate alınmadığı ve milletvekillerini konuyu takip etmediği görüldü.

Bu arada, kentlerde yüksek katlı binaların oluşturduğu 'dikey' yapılaşmanın yerine sürekli 'yatay' yapılaşmanın önerildiği bir dönemle, Malatya gibi 1. derece deprem bölgesi olan ilde 11 kata izin verilmesi çelişki olarak değerlendirildi.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    RANT sen nelere kaadirsin. RANT sen ne büyük bir şeysin. RANT sen ne doyumsuz bir hazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Zemin etütleri iyi yapılır, hatır için imzalar atılmaz, inşaat kalitesi ve denetimi iyi yapılırsa 11-12 katlı binalar bunlar yüksek değil ve şiddetli bir depremde asla hasar almaz. Ayrıca sosyal tesisleri ve zemin katlarında yapılacak kaliteli işyerleri ile de Malatya ya yeni iş kolları ve kaliteli site hayatları sağlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Adliye binası olarak burası değerlendirilebilirdi. Cezaevinden mahkemelere hükümlü / tutuklu sevkleninde personel, araç ve zaman tasarrufu sağlanabilirdi. Malatya trafiğide rahatlardı. Çevremizdeki illerde bu tarz örnekler var. (İkinci defa yazıyorum lütfen yayınlayın)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Adliye binasını buraya yapsalar daha iyi olmazmıydı. En azından cezaevinden mahkemesi olan tutuklu ve hükümlülerun nakli problem olmaz görevli personel ve trafik rahatlardı zaman tasarrufuda yapılabilirdi. Yanlış bilmiyorsam Gaziantep ilinde cezaevi ve adliye yeraltı geçidiyle bağlı neden böyle şeyler bizim idareciler ve bürokratların aklına gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya demiş ya şair...ben cebimi doldurayım da ister bina yan yatsın ister dünya batsın mantık bu ... kıyamete giderken dünya azgınlığının doyumsuz ağırlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Az olmuş, keşke 111 kat izni verselerdi.. Daha karlı bir arsa olurdu. Allah sonumuzu hayr etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • YEŞİLTEPELİ. (3 yıl önce)
    Çevre yolunun altına da 3 Kat adaletmi bu. 11 Kat çevreyolu üstüne. Hakkımızı Helal Etmiyoruz Malatyanın Büyükşehir Ve İlçe Belediye Başkanlarına... ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yatay mimari için çok uygun bir kat seçimi olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (3 yıl önce)
    Bunlardan Malatya’ya bir hayır gelmez! Ama biz de akıllanmayız! Yine seçim olsa Malatya’da birinci parti çıkar. Ondan çok kaale almıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    deprem kimin umurumda, önemli olan para, para, para. Bir sürü her yere gereksiz reklam veriyorlar, hepsine para lazım. deprem geçeli bir yıl oldu, Malatya da hangi belediye ne yaptı deprem için? kaç tane bina incelendi? Yeşilyurt sınırlarında oturuyorum ve oturduğum bina 25 yıllık falan ve kimsenin gelip inceleme yapmadığını çok iyi biliyorum. Eğer ki gerçekten vatandaşının canını düşünseler, tüm eski binalara beton ve demir testleri yapılması lazım. ama ne gereği var, bina çökerse suçu müteahhitte atıp işin içinden çıkıyorlar. Önemli olan reklam, her yerde belediye başkanının resmini görünce bileceğiz ki başka iyi çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • :) süper yorum..
    0
    0
    Yanıtla