SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yatırım Yapmak Daha Cazip Hale Getirildi"

0
Güncellendi - 2020-10-09 01:16:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere verilen cazibe merkezlerine yönelik devlet teşviklerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiler. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, Cazibe Merkezleri desteklerinin süresinin uzatılması ve faydalanma için gereken asgari yatırım koşulunun 5 milyon TL'den 2 milyon TL'ye düşürülmesinin yatırımı ve istihdamı artıracağını bildirdi.

"YATIRIM YAPMAK DAHA CAZİP HALE GETİRİLDİ"

Milletvekili Çalık, Malatya dahil bölgedeki illerin ekonomisi için büyük önem arz eden cazibe merkezleri programı desteklerinden yararlanma süresinin 2021 yılı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı kararıyla uzatıldığını belirterek, programın bölgede istihdamın arttırılması ve göçün azaltılmasında önemli rol oynadığını kaydetti.

Çalık, bu illerde verilen teşviklerle yatırım yapmanın daha cazip hale getirildiğini, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayi yatırımları, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekleri kapsayan kararda, 31 Aralık 2021'e kadar yapılacak teşvik belgesi müracaatlarının değerlendirileceğini belirterek, “Karar kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon lira yatırım tutarını sağlaması gerekecek” dedi.

Çalık, Cazibe Merkezleri programı kapsamındaki desteklerin uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ve emeği geçen tüm bürokratlara teşekkür etti.

"YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK"

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 24 ili kapsayan Cazibe Merkezleri yatırımlarının 1 yıl uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Tüfenkci, alınan kararla Malatya’nın, bölgenin ve Türkiye’nin kazanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla bir yıl uzayan ve aralarında Malatya’mızın da bulunduğu 24 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Kapsamında desteklenecek OSB ve Endüstri Bölgelerindeki imalat sanayi yatırımlarının asgari yatırım tutarı 2 milyon TL olmuştur. Bu özellikle küçük yatırımcının da teşviklerden yararlanmasının önünü açmış artık ilçe OSB’lerinde de yatırım yapmanın önü açılmıştır. Daha önce cazibe merkezleri kapsamından yararlanmak için asgari 5 milyon TL yatırım şartı aranıyordu" ifadelerine yer verdi.

Cazibe Merkezleri kapsamında enerji ve SSK teşviklerinin uzatılmasının Malatya’nın da içinde bulunduğu bölge illeri için hayati önem taşıdığını belirten Tüfenkci, " Buaşta Malatya’mız olmak üzere bölge illerine de hayırlı olsun. Böylelikle yatırımlar hız kesmeden devam edecek, Malatya kazanacak, bölge kazanacak, Türkiye kazanacak. Vermiş olduğu destek nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

"ASGARİ YATIRIM ŞARTININ DÜŞÜRÜLMESİ OLUMLU GELİŞME.."

Kararı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Program kapsamındaki illerde, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayi yatırımları için sağlanacak destekleri kapsayan karar çerçevesinde, 31 Aralık 2021'e kadar yapılacak teşvik belgesi müracaatları değerlendirilecek. Karar kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon lira yatırım tutarını sağlaması gerekecek. Karar, Malatya ile birlikte 24 ili kapsayacak” dedi.

Asgari yatırım şartının 5 milyon TL’den 2 milyon TL’ye düşürülmesinin küçük yatırımcı açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yatırımcıları ilimize çekmek için çalışmalar yürütüyoruz. Cazibe Merkezleri desteklerinden faydalanmak için asgari 5 Milyon TL yatırım şartının 2 Milyon TL’ye düşürülmesi olumlu bir gelişmedir. Bundan sonra küçük yatırımcılar da OSB’de fabrika kurmaya karar verecektir, bu da fabrika sayısını arttırarak istihdam sayımızın çoğalmasını sağlayacaktır. Malatya sanayisine yatırımlar bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Sadıkoğlu, “Yapmış olduğumuz çalışmalar ve taleplerin olumlu sonuçlanması bizleri memnun etmiştir. Malatya’mıza ve sanayicilerimize hayırlı olsun. Malatya ilimizle birlikte bölge illerimizi ilgilendiren bu önemli gelişme için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve emeği geçenlere iş dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ayhan (3 yıl önce)
    Emeği geçen başta malatya ticaret odası başkanı sadıkoğlu olmak üzere herkese teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Istanbul uretmeyecek istanbul tuketecek... cunku istanbul milyarderler zenginler şehri cunku... yani devlet istanbul a tekstil, icecek yiyecek vs gibi fabrikalarinizi burdan anadolu ya tasiyorsunuz... istanbul da artık hizmet sektoru olacak ankara dan diger tarafa tasiyin yasasi cikarmadan anadolu kalkınmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    İyi güzelde oda başkanı her nimeti kendinde sanıyor başkan doğru beyanat verin basını yanıltmayın Malatya ile birlikte 24 değil.Malatya zaten bu uygulamanın içindeydi 23 il vardı bu uygulamada Kilis eklenerek 24 il yapıldı.Yani haberi servis ederken öznur hanım ile beraber o kadar çok işi öğrenmiş her işi sizden bilelim diye müthiş bir gayretiniz var lütfen biraz samimiyet. Yani öyle bir anlatılmış ki Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van Bu illerin vekil ve oda başkanları vs gelip size teşekkür etsin istiyorsunuz sanırım. Tamam dolar ile maaş almıyoruz ama o kadarda saf değiliz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Çok olumlu bir gelişme. İnşallah şehirde yeni iş kapıları açılacaktır. Türkiye gibi bir ülkede hele coğrafi olarak lojistik olarak dezavantajlı yerlerde bu destekler olmadan yatırım yapılması oldukça güç oluyor zira.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeren (3 yıl önce)
    Öznur hanıma bi haller oldu.hayırdır yatırımları yağdırdı bu dönem.vardır mı sebebi?
    0
    0
    Yanıtla