SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaya Geçitlerinde Nöbet Tutuldu

0
Güncellendi - 2019-10-03 02:24:25
Yaya Geçitlerinde Nöbet Tutuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı düzenlenen "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" yapıldı.

Doğa Cadde AVM önünde gerçekleşen programa Malatya Valisi Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, kamu kurum müdürleri, STK'lar, engelliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program hakkında bilgi veren Malatya Valisi Aydın Baruş, 2019 yılının İçişleri Bakanlığınca “Yaya Öncelikli Yıl “olarak ilan edildiğini söyleyerek” Her yıl binlerce insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu trafik kazalarında kaybettiğimiz Vatandaşlarımızın bir kısmı da yaylalarımız içişleri bakanlığımız yayaların trafik kazalarında yayaların hayatını kaybetmelerine dikkati çekmek için 2019 yılının” Yaya Öncelikli Trafik” yılı olarak ilan etti. Bu çerçevede “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla önemli bir kampanya başlattı. Bugün de Türkiye genelinde 81 ilde olduğu gibi ilimizde de “Yaya Güvenliği Bekçisiyiz” sloganıyla toplumumuzun, insanımızın ve öğrencilerimizin yaya güvenliği önemine dikkatini çekmek için böyle bir program düzenlendi. Bu programın düzenlemesinin amacı hem çocuklarımızın hem gençleri hem de vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini kullanmaları hem de sürücülerimizi bu konuda duyarlılığını arttırmak. Proje kapsamında 55'i okul önlerinde olmak üzere 94 noktadan uygulama gerçekleştiriliyor ilimizde bin 100 civarında emniyet personelimiz bu organizasyona iştirak ediyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardında Vali Baruş, beraberindekiler yaya geçitlerinden geçti sürücü ve yayalara yaya önceliğiyle ilgili broşürler dağıttı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • FBD bey (4 yıl önce)
    İnönü caddesinin her yerinden yola yayalar atlıyor, ışıklarda kırmızı yanmasına rağmen karşıya geçmeye çalışıyorlar. Tamam araçlar yaya geçinde yol vermeli ama yayalar da kurallara uymalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aycan (4 yıl önce)
    Çok güzel bir başarı ama öncelik lütfen yayaları eğitelim yaya ışık olan yerde bile yola fırlayıp hakkım var önceliğim var diyor bunu ışık olmayan yaya geçitlerinde olduğunu yayalara anlatmanız gerekli ve ışık olmayan yerde yayaya yol versekte arkadan gelen araç arkadan çarpıyor bunu napcaz peki bunun önüne nasıl geçecek emniyet bunuda çalışırlarsa sevinirim şahsen kendi fikrim. Bir araç kullanıcısı olarak en çok trafik ışıklarında geçme hakkım olduğu halde yaya yola atlat ve yayayım önceliğim var diyor bu kaza esnasında nolacak suç kimde onunda bir çalışması yapılmalı bence.....
    0
    0
    Yanıtla
  • NECMETTİN ÖNAL (4 yıl önce)
    öncelik yaya güzel bir uygulama ama maalesef ki sürücüler uymuyor, ayrıca; ben TCDD 5. Bölge Müdürlüğünde görev yapmaktayım, yeni Devlet hastanesi şimdi ismi araştırma hastanesi oldu ve diş hastanesi açılıncaya kadar istasyon yolunun trafiği normaldi daha sonralara yol açıldıktan sonra sabah işe gelişte, öğlen yemeğe gidiş dönüşte ve akşam iş çıkışı karşıya maalesef geçemedik. Kurumun girişimi ile Belediye yetkilileri bölge binası önüne yaya geçidi yaptılar yola sürdükleri boya 1 ay sonra maalesef silindi, sürücüye burada yaya geçidi olduğuna dair direklerde malesef yaya geçidi uyarısı yok defalarca uyarı yapılmasına rağmen ne belediye ilgileniyor nede Emniyet Müdürlüğü söz konusu geçitde sabahları uygulama yapılsa birkaç sücüye ceza yazılsa kuzu kuzu o zaman yayalara yol verirler insanların gözüne baka baka üstlerine araba sürülüyor inşallah duyarlı bir yetkili okurda konuya çözüm bulurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali van (4 yıl önce)
    Zaten malatyada sanki kaldirimda yürüyenleri dovuyorlar.herkez yollarda.bide yaya haklariymis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    Malatya şehri yönetilemiyor trafik ışıklar eksik,yaya geçitleri silinmiş veya hiç yok,köprülü kavşak 1 tane bile yok park bahçe yapmakla geçti ömürleri.İki salıncak bir kaydırak seneye seçimi yine biz alak
    0
    0
    Yanıtla
  • babacan (4 yıl önce)
    Ben şahsen yaya geçitlerinde durup yayalara yol vermeye korkuyorum. Keza ben duruyorum, durduğumu gören yaya karşıya geçmeye başlıyor ama arkadan gelen başka araç yan şeritten son gaz geçiyor. Birkaç defa yayayı korna ile uyardım da kazanın önüne geçtim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    yaya geçitleri ve trafik ışıkları ilin en merkezi yoğun yerlerinde bile yok.Bu davranışların günlük ve hiç bir işe yaramayacağını düşünüyorum.İnönü mahallesinde oturuyorum sabahları sağlık ocağından karşıya ilkokula geçmek imkansız yoğunluktan.Bim marketin köşede 2 günde bir kaza oluyor butonlu ışık yok yaya geçiti bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Admin çok yazım hatası var bi daha incele istersen
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan yavuz (4 yıl önce)
    Keşke önce yayalari egitselerdi ......
    0
    0
    Yanıtla
  • CUK cevabınızı ÇOK beğendim. yayalar kaldırımdan inince her yer kendilerinin sanıyorlar. Demir bariyerin üzerinden bile atlıyorlar. DİKKAT: trafik ışığı ve polisi yoksa sadece yaya geçidi varsa yaya önceliği var. yoksa işaret-işaretçilere UY...
    0
    0
    Yanıtla
  • arabada telefon ile konuşmak ve sigara içmek yasak. Lütfen bu her iki konu yayalara 'da yasaklansın. Aslında "yasak" kötü bir kelime... "Eğitilsin " demek daha doğru.
    0
    0
    Yanıtla