SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Köpek Döven Yabancıya Tepki Büyük

0
Güncellendi - 2021-04-07 18:24:27
Yazıhan'da Köpek Döven Yabancıya Tepki Büyük
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde yabancı uyruklu bir şahsın iple bağladığı köpeği sopayla dövmesi hayvanseverlerin büyük tepkisini çekti.

Hayvan Hakları Federasyonu Malatya il Temsilcisi Filiz Yenier’in, Malatya’nın Yazıhan ilçesinde bir şahsın köpeğe sopayla eziyet ettiği görüntüleri paylaşması kısa sürede hayvanseverlerin büyük tepkisini çekti. Başkan Yenier, “Az önce ihbar geldi, sinirimden elim ayağım titriyor” diyerek, paylaştığı videoda köpeklerin eziyetten kaçmak için zaman zaman zincirlerini kırıp defalarca kaçtıklarını da öğrendiğini yazdı. Görüntülerin sosyal medyada kısa sürede yayılması ile harekete geçen jandarma ekipleri, köpeklere eziyet eden şahsı gözaltına aldı. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen şahsın, jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan HAYTAP İl Temsilcisi Filiz Yenier, görüntülerin kendilerine ulaştırılması ile birlikte hemen harekete geçtiklerini ve şahsın kimliğini kısa sürede tespit ettiklerini söyledi. Konuyu ilçe jandarma ekiplerine de ilettiklerini ve bu doğrultuda şahsın akşam saatlerinde çalıştığı çiftlikte gözaltına alındığını aktaran Yenier, şahsın para cezası kesilerek serbest bırakıldığını dile getirdi.

Sabah erken saatlerde olayın yaşandığı bölgeye gittiklerini de anlatan Yenier, şahsın yeniden jandarma tarafından gözaltına alındığını ve büyük ihtimalle sınır dışı edileceğini de söyledi.

Görüntülerin tüm hayvanseverleri çok üzdüğünü ifade eden Yenier, “Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir. Biz hayvan severler olarak sabaha kadar uyuyamadık. Hayvan sevmeye de bilirsiniz. Biz hayvanseverler olarak hayvan sevmeyenlere kötü gözle bakmıyoruz, yeter ki kötü davranmayıp zarar vermesinler. Biran önce hayvan hakları yasasının istediğimiz şekilde caydırıcı olarak tasarlanıp yasalaştırılmasını ve gündeme getirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hasan (2 yıl önce)
    Hükümetin ülkemize kazandırdığı muhacir kardeşlerimiz(!)..bunlar benim kardeşim değil artık ülkelerine geri dönsünler..yeter artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Hep diyorum her önüne geleni vizesiz almayın. Nedir bu Japon, İngiliz ve Belçikalılardan çektiğimiz:))) ( Suriyeli bile yazamıyorsunuz!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyse (2 yıl önce)
    Yazıhan merkez bir çok sahipsiz köpek ile dolu hepsi hasta aç lütfen hayvan severler onlara da sahip çıksınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Allah bin belanı versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kağan tümtürk (2 yıl önce)
    Yabancı uyruklu Avrupalı sansınlar aman kimse Suriyeli olduğunu bilmesin yeni moda
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (2 yıl önce)
    "Kıyamet günü, tüm (gasbedilen) haklar, sahiplerine geri ödenecektir. Hatta boynuzlu koyundan, boynuzsuz hayvana boynuz vurmasının hakkı bile alınacaktır." (Tirmizî, Kıyâmet, 2) Bu insan !!!!!!! ne istemiş bu hayvandan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yabancı uyruklu denilen kişi de sanırsın Danimarka vatandaşı ?? Bizim muhacir kardeşlerimizden , Suriyeli
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yuksel (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    :))))))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet hükümetimizin başımıza bela ettiği milyonlarca başı boş suriyeliden biri
    0
    0
    Yanıtla