SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köprünün Açılışı Yeni Yıla Kaldı

0
Güncellendi - 2020-12-24 04:31:39
Yeni Köprünün Açılışı Yeni Yıla Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan Yeni Kömürhan Köprüsü, yeni yüzüyle bir yandan Doğu Anadolu'yu 3 bölgeyle birleştirirken diğer yandan turizm ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak. Bu arada, daha önce 26 Aralık'ta açılması planlanan köprünün açılışının 1 hafta ertelendiği ve son anda bir değişiklik olmaması halinde açılışın 2 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

YAPIMI TAMAMLANDI..

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 2014 yılında yapımına başlanan Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı.

Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle birleştirecek Yeni Kömürhan Köprüsü ile Bağlantı Tüneli ulaşıma açılıyor.

Malatya ile Elazığ arasındaki mevcut yolu 1 kilometre kısaltacak Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi ile iki kent arasındaki kara yolu daha konforlu hale gelecek.

Doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktası olacak Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli, turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımı kolaylaştırarak bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak.

Proje, Malatya ve Elazığ'daki havalimanlarıyla bütünleşerek ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak ve iç, dış turizm sirkülasyonlarının sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini destekleyecek.

Köprü, tünel ve yolun hizmete açılmasıyla birlikte Malatya ile Elazığ arasındaki kara yolu ulaşımında karşılaşılan ciddi sorunlar artık tarih olacak.

- Alanında dünyanın 4. büyük köprüsü

Taşıt trafiğine 2x2 şeritle hizmet verecek, tamamı yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yapılan gergin eğik askılı tipte yapılan Yeni Kömürhan Köprüsü, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde.

Yapımında 7 bin ton çeliğin kullanıldığı köprü, ters-y tipi kule olarak tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor.

İhtişamlı görüntüsüyle dikkati çeken ve 42 adet kablo imalatı gerçekleştirilen köprünün orta açıklığı 25 çelik segmentten oluşuyor.

Köprünün çelik imalatların montajlarının yapılabilmesi için kullanılan kaynak boyu yaklaşık 450 kilometre, çelik segmentlerin kule bağlantısını sağlayan kablo uzunluğu ise 853 kilometre.

Toplam uzunluğu 5 bin 155 metre olan proje, Yeni Kömürhan Köprüsü ile birlikte 4 bin 800 metre uzunluğunda çift tüp tünel, 2 bin 95 metre bağlantı yolu, 1 adet eş düzey kavşak, 1 adet farklı seviyeli köprülü kavşaktan oluşuyor.

AÇILIŞA 'ŞİMDİLİK' 1 HAFTA ERTELEME..

Bu arada, Yeni Kömürhan Köprüsü'nün, daha önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Aralık sonunda yapılacağı belirtilen, daha sonra da siyasiler tarafından  26 Aralık Cuma günü olacağı belirtilen açılış töreninin 1 hafta ertelendiği bildirildi.

26 Aralık tarihinde Niğde- Ankara otoyolunun Gölbaşı- Ankara bölümünün ulaşıma açılması töreni nedeniyle Yeni Kömürhan Köprüsü açılış töreninin ertelendiği ve son anda bir değişiklik olmadığı takdirde köprünün yanı sıra tünelin açılışının 2 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 31 Aralık- 4 Ocak tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağına rağmen 2 Ocak tarihinin açılış için belirlendiği, kısıtlama nedeniyle açılışın 'dar bir katılım'la yapılacağı ifade edildi.

AA- malatyahaber.com

FOTO: Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneller ile halen ulaşımın sağlandığı hemen yanındaki mevcut köprünün çeşitli açılardan görünümü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Bedri Duman (3 yıl önce)
    Her emek her eser güzeldir hemen köprünün yanı başındaki köyden biri olarak yapılan insana hizmet konfor ve rahatlık emeği geçenlere teşekkürler Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • elazığa giden biri (3 yıl önce)
    dön dolaş yoldan kurtulduk, ne güzel tünel yapmışlar. olan kavurmacılara oldu sanki :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinanlı (3 yıl önce)
    Yorum yapmak için yapan arkadaşlar o 1 km yol diyince dalıp dalıp çıkılan virajlardan geçmemiş gibi yada kavıurmacıların orda Baskil dönüşünde olan kazalar verilen canlardan Bi haberler ki 1 km diye küçümsemede bulunuyorlar eski yolun cefasını çeken bilir sefası onlara 10 km gibi gelir emeği geçen herkese teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Çok güzel yapılmış kazasız belasız olsun i sallah .Enazindan köprüyü gectikten sonra o çirkin e tehlike ki virajlardan kurtulmuş olurlar.1 kim kısalması demek tabiki biraaz komik ve soykenmeyecek kadar acayip bir mesafe. Rahatlık kolaylık getirmesi bin im den daha hayırlıdır. Başka alanlarda da böyle yenilik ve kolaylıkların yapılması dileğiyle inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Birazdan burası aman 1 km kısaldı yok 25 kuruş cebime girdi diye yatırımı küçümseyen gözleri kör kalpleri mühürlü insanlarla dolup taşar. Bende bunlara karşın şunu söylemek istiyorum rabbim böyle bir hizmeti yapanların her iki cihanda da yüzünü güldürsün Binlerce kez teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (3 yıl önce)
    Bu kadar haine rağmen inşallah açılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mac (3 yıl önce)
    Türkiye ?? ne güzel ülke ya hiçbir şeyin tam vakti tam zamanı belli değil, devlet namına inanç zerre kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Başka birşey yaptıkları yok..zaten köprülerin yolların hastanelerin zararlarınıda vatandaşlara ödetiyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Mevcut yolun1Km kısaltacak olmasının özellikle belirtilmesi komik olmuş. 1Km nedir anlamadım. Her halde yolu 1 km kısaltması için bu köprü yapılmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    1 km çok acayip bir mesafe... Allah düşünenden de yapandan da razı olsun...
    0
    0
    Yanıtla