SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'da Galibiyet Hesapları

0
Güncellendi - 2021-02-26 18:04:04
Yeni Malatyaspor'da Galibiyet Hesapları
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 27.haftasında Cuma günü 16.00’da Eryaman Stadyumu’nda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek olan Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak istiyor.

Üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrası puan tablosunda 13’üncü sıraya gerileyen sarı siyahlılar, ligin 27.haftasında Cuma günü deplasmanda Gençlerbirliği ile son derece kritik bir maç oynayacak. Sezonun ikinci yarısında şuana kadar oynadığı 5 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşayamayan Doğu Anadolu temsilcisi, hem kötü gidişatı durdurmak hem de alt sıralarla arasındaki puan farkını yeniden açmanın hesaplarını yapıyor.

YMS KAFİLESİ ANKARA'YA GİTTİ..

Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Sportif Direktör Ali Ravcı yönetiminde tamamlayan Yeni Malatyaspor, Perşembe günü yaptığı son antrenmanın ardından uçakla Ankara'ya gitti.

Yeni Malatyaspor'da 1 maç cezalı olan Kaptan Adem Büyük ile sarı kart cezalısı Afriyie Acquah kafilede yer almadılar.

Gençlerbirliği maçı öncesi Lukoki, Wallace, Ahmet Ildız ve Jetmir Topalli sarı kart ceza sınırında bulunuyorlar.

3-2’LİK MAĞLUBİYETTEN SONRA HAMZAOĞLU İLE YOLLAR AYRILDI

Süper Ligin 26.haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor’u konuk eden Yeni Malatyaspor, 2-0 önde olduğu karşılaşmada rakibine 3-2 kaybedince, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrılmıştı.

Sezon başında Yeni Malatyaspor’un başına geçen ve gerek kadro gerekse de oyuncu değişikliklerindeki kararlarıyla eleştirilen Hamzaoğlu’nun geleceği, son oynanan Konyaspor maçında takımın 2-0 üstün iken 3-2 mağlup olması sonrası merak konusu olmuştu.

Konyaspor mağlubiyeti sonrası Yeni Malatyaspor yönetimi bir toplantı gerçekleştirirken, takımın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı.

Yeni Malatyaspor, Hamza Hamzaoğlu nezaretinde çıktığı 25 Süper Lig maçında 7 galibiyet, 9 mağlubiyet, 9’da beraberlik yaşarken, 30 puan toplayabildi. 51 yaşındaki teknik adam, Perulu oyuncu Cueva ile yaşadığı sorun sonrası oyuncuyu kadro dışı bırakmış ve sarı siyahlı kulüp, bu oyuncuyla yollarını ayırmıştı.

Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından takımı Gençlerbirliği karşılaşmasına sportif direktör Ali Ravcı hazırladı. Ravcı, takımının başında Gençlerbirliği maçında teknik direktör kulübesinde yer alacak.

LİG’DE 6 HAFTADIR GALİP GELEMİYORLAR

Yeni Malatyaspor, ligde son haftalarda aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkat çekerken, 6 haftadır galip gelemiyor.

Süper Lig’de ilk yarıda 27 puan toplayan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda henüz galibiyetle tanışamadı. Son galibiyetini 20.haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor’a karşı 2-1’lik skorla alan sarı siyahlılar, sonrasında oynadığı 6 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi.

Lig’de oynadığı son 6 karşılaşmada 3 mağlubiyet, 3’te beraberlik alan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda oynadığı 5 karşılaşmada ise 2 mağlubiyet, 3’te beraberlik yaşadı.

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de oynadığı son 6 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:

21.hafta Yeni Malatyaspor-Galatasaray: 0-1

22.hafta Yeni Malatyaspor-Fatih Karagümrük: 0-0

23.hafta Göztepe-Yeni Malatyaspor: 2-2

24.hafta Yeni Malatyaspor-Trabzonspor:0-2

25.hafta Fraport-TAV Antalyaspor-Yeni Malatyaspor: 1-1

26.hafta Yeni Malatyaspor-İttifak Holding Konyaspor: 2-3

10’UNCU SIRADAN 13’ÜNCÜ SIRAYA GERİLEDİLER

Süper Lig’de 26.haftada sahasında İttifak Holding Konyaspor’a 3-2 mağlup olan Yeni Malatyaspor, haftayı 30 puanla 13.sırada tamamladı.

Dördüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de, 2020-2021 sezonunun ilk yarısını 27 puanda tamamlayan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. İkinci yarıda geride kalan 5 haftada galip gelemeyen ve 2 mağlubiyet, 3’te beraberlik yaşayan sarı siyahlı takım, puanını 30’a yükseltti ancak gerileyişi durduramadı.

Süper Lig’de toplamda 6 maçtır galip gelemeyen, ikinci yarıda oynadığı 5 karşılaşmada hanesine 3 puan yazdıramayan Doğu Anadolu ekibi, Sivasspor, Göztepe ve Konyaspor’un haftayı 3 puanla tamamlamasının ardından 10.sıradan 13.sıraya geriledi.

Sarı siyahlı takım, ligde şuana kadar oynadığı 25 karşılaşmada 7 galibiyet, 9 beraberlik, 9’da mağlubiyet yaşarken, 30 puan toplayabildi. Malatya ekibi, ligde oynadığı 24 karşılaşmada rakip ağları 32 kez havalandırırken, kalesinde ise 34 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, şuana kadar topladığı 30 puanın 19’unu iç saha maçlarında elde etti. Sarı siyahlı takım, sahasında oynadığı 13 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşarken, 18 gol atıp, 15 gol yedi.

KARŞILAŞMAYI ALPER ULUSOY YÖNETECEK

26 Şubat Cuma günü saat 16.00’da Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan Gençlerbirliği-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılıklarını Manisa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan ile İzmir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İbrahim Bozbey yapacak. Mücadelede, İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Emre Kargın ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre; Gençlerbirliği'nin Süper Lig tarihinde hiçbir maçta mağlup edemediği tek rakibi Yeni Malatyaspor (2B 3M).

Gençlerbirliği'ne konuk olduğu üç resmi maçın birini kaybeden Yeni Malatyaspor (1G 1B), tek mağlubiyetini 2010/11 Türkiye Kupası'nda almıştı (2-0).

Süper Lig'de dört maçtır gol atamayan Gençlerbirliği (1B 3M), kulüp tarihinde beş maçlık bir hasreti sadece 1989/90'da yaşamıştı.

Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (2G 1B), daha uzun bir seriyi en son Aralık 2019'da yakalamıştı (6 maç).

Süper Lig'de cuma günleri oynadığı son altı maçın sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği (1B 4M), galip gelemediği beş karşılaşmada da en az üçer gol yedi (toplam 18 gol).

Süper Lig'in geride kalan bölümünde en az isabetli şut çeken takım olan Gençlerbirliği (75), Rizespor'un (147) ardından kalesine en fazla şut gelen ekip konumunda (134).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen takım Yeni Malatyaspor (10); bu şekilde Gençlerbirliği'nden (3) daha az gol bulan tek ekip ise Kayserispor (1).

Süper Lig'in 2020/21 sezonunda en fazla maçın ilk golünü yiyen takım olan Yeni Malatyaspor (17), bu karşılaşmalardan en fazla puan çıkaran ekip konumunda (13). Aynı süreçte en az maçın açılış golünü kaydeden takım ise Gençlerbirliği (6).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan iki Gençlerbirliği oyuncusundan biri olan Robert Piris da Motta (4; Daniel Candeias ile eşit), bu gollerin tamamını iç saha karşılaşmalarında penaltıdan kaydetti.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 10 gol atan Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, kariyerinin en yüksek sayısını yakaladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Saner Korkmaz (3 yıl önce)
    Ligin en zayıf takımını da yenemeyecekler. Gençlerbirliği zayıf ama bu maçı eşik olarak görüyorlar. Malatya'nın çok koşması daha fazla mücadele etmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu maçtan galibiyet beklemek,büyük bir hüsran olur. Yasa da gor
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Her işin başı,Adil gevrek.Hamza hamzaoğlunun fantezilerine Konya maçının da eklenmesine izin vermeyecekti.Konya maçını beklemeyecekti.Bunu nerden bilecektir diyenler,biraz fikstüre göz atarsanız anlarsınız.Bundan sonra zorlu bir fikstür bizi bekliyorda ondan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurum yenilgisinden gönderecekdi bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Gençlerbirliği son 8 maçin 7 sinde yenilmiş 1 beraberliği var 2 gol atmış 20 gol yemiş lig sonuncusu . Bunu da yenemezlerse elveda süperlig.
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    yenilirse kümeye
    0
    0
    Yanıtla