SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor, Antalyaspor Karşısında

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 25.haftasında Pazartesi akşamı saat 19.00’da Antalya Stadyumu’nda Fraport-TAV Antalyaspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, zorlu rakibi karşısında 3 puanı alarak, hem 4 haftalık galip gelememe serisini sonlandırmak hem de ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak istiyor.

Ligin 24.haftasında sahasında Trabzonspor’a 2-0’ık skorla mağlup olan ve ikinci yarıda oynadığı 3 karşılaşmada henüz galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor, 25.haftada deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Lig’deki son galibiyetini 20.haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor’a karşı 2-1’lik skorla alan sarı siyahlı takım, 4 haftalık galip gelememe özlemini Antalyaspor maçında sonlandırmak istiyor.

HAMZAOĞLU'NUN AÇIKLAMASI..

Antalyaspor maçı hazırlıklarını Antalya'da yapmakla iyi bir karar verdiklerini, buradaki hava koşulları ve antrenman sahası zemininin sağlıklı çalışma imkanı sağladığını belirten Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, maçta ellerinden gelenin en iyisini yaparak iyi bir mücadeleyle hak ettikleri sonuçla ayrılmak istediklerini söyledi.

Hamzaoğlu, "Sakat oyuncularımızda iyileşti. Olcay, Ertaç ve Eray'ın sakatlığının dışında çok ciddi bir sakatlığımız görünmüyor. Karim Hafez ve Wallace de aramıza katıldı." diye konuştu.

23 MAÇTA 29 PUAN TOPLADILAR  

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ligde 24 hafta sonunda oynadığı 23 karşılaşmada hanesine 29 puan yazdırabildi.

Lig’de 23 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik, 8’de mağlubiyet yaşayan sarı siyahlı takım, bu karşılaşmalarda 29 gol kaydederken, kalesinde 30 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, hanesine yazdırdığı 29 puanın 19’unu iç saha, 10’unu ise deplasman maçlarında elde etti.

Doğu Anadolu ekibi, iç sahada oynadığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşadı. Sarı siyahlı takım, bu karşılaşmalarda 16 gol kaydederken, kalesinde ise 12 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı 11 karşılaşmada ise 2 galibiyet, 4 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşadı. Malatya ekibi, bu karşılaşmalarda 13 gol kaydederken, kalesinde ise 18 gol gördü.

KUBİLAY TAKIMA DÖNÜYOR 

Yeni Malatyaspor’da, ligin 22.haftasında Malatya’da, İstanbul ekibi Fatih Karagümrük ile oynanan karşılaşmada direkt kırmızı kart gören ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maçla cezalandırılan ileri uç oyuncusu Kubilay Kanatsızkuş cezasını tamamladı.

Ceza nedeniyle Göztepe ve Trabzonspor maçlarında görev alamayan Kubilay, Fraport-TAV Antalyaspor maçının kadrosunda yer alabilecek.

İKİ TAKIMIN SEKİZİNCİ RANDEVUSU 

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, daha önce tamamı Süper Lig olmak üzere 7 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 4 kez Antalyaspor, 2 kez Yeni Malatyaspor galip gelirken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım ilk kez Süper Lig’de 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlanırken, sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 3-1 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşma ise 3-0 Antalyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda ise ilk yarıda Antalya’da oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 3-0 kazandı. İkinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşmada 2-1 Antalyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor arasında bugüne kadar oynanan 7 Süper Lig maçında 6 kez kırmızı kart çıktı.

KARŞILAŞMAYI, SERKAN TOKAT YÖNETECEK 

Pazartesi akşam 19.00’da Antalya Stadyumu’nda oynanacak olan Fraport-TAV Antalyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Serkan Tokat yönetecek. Tokat’ın yardımcılıklarını Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Cem Satman ile Aydın Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kamil Çetin yapacak. Mücadelede, Konya Bölgesi Klasman Hakemi Mustafa Aydın ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İki takım arasında 3 Ekim 2020'de Malatya'da oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 kazandığı maçtan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ünal Basgül (3 yıl önce)
    Hamsa hoca ilk 11 in yalniş yine , ahmet , zeki , kubilay , umutu yin tercih ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (3 yıl önce)
    İnşallah en az 1 puan alırsa..adil&Hamza kinimiz azalir
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Takımda forvet yok.neyle puan alacağız.Maç başlarken umut bulutu sahada gördüğüm an hemen televizyonu kapatıyorum.çünkü izleyince sinir krizleri geçiriyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Onüç masum vatan evladı şehit olmuş onları gibi 83 milyonun rahatı için şehadetin kucağına düşünmeden atlayan üç vatan evladı Rahmana kavuşmuş Malatya yense ne olur yenilse ne olur.Başımız sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takım Yusuf ndyasihime daha çok arar takımın en büyük sorunu orta sahaydı ancak alınan mallan zaten 10 numara pozisyonu oyuncusu bizim en büyük eksiğimiz ortasaha da kesici özelliği olan bir orta saha oyuncusuydu oysa bu yönetim bu takımı tekrar alt lige düşürcek kenara yazın
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Bu maç Malatyasporun ligde ya var, yada yok olma maçı olacak.
    0
    0
    Yanıtla