SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor, Galatasaray'la Karşılaşıyor

0
Güncellendi - 2021-01-24 08:30:31
Yeni Malatyaspor, Galatasaray'la Karşılaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 21.haftasında Yeni Malatyaspor, Pazar günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor, zorlu rakibi karşısında 3 puanı alarak yükselişini sürdürmek, Galatasaray ise şampiyonluk yolunda Malatya’dan yara almadan ayrılmak istiyor.

Süper Ligin 20.haftasını 3 puanla kapatan Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 21.haftda kozlarını Malatya’da paylaşacak. İki takımında mutlak 3 puan için çıkacağı karşılaşma Pazar günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak.

Sakat oyuncular konusunda kulüpten herhangi bir açıklama yapılmazken, Kaleci Ertaç, Tetteh, Mustafa Eskihellaç ve Olcay Şahan'ın sakatlıklarının bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Tetteh, Chebake, Hadebe ve Topalli sarı kart sınırında bulunuyor.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray karşılaşmasını Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık’ın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kemal Yılmaz ile Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Erdinç Sezertam yapacak. Mücadelede, Trabzon Bölgesi Üst Klasman Hakemi Bülent Birincioğlu ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

19 HAFTADA 7 GALİBİYET

Yeni Malatyaspor, dördüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de bu sezon 19 maçta hanesine 27 puan yazdırdı.

Lig’de oynadığı 19 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik, 6’da mağlubiyet yaşayan sarı siyahlı takım, bu karşılaşmalarda rakiplerine 27 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, şuana kadar hanesine yazdırdığı 27 puanın 18’ini sahasında oynadığı maçlarda elde etti.

Doğu Anadolu ekibi şuana kadar sahasında oynadığı 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda 16 gol kaydeden Malatya temsilcisi, kalesinde ise 9 gol gördü.

36 PUANLA ZİRVEYİ TAKİP EDİYORLAR

Galatasaray ise şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin gerisinde 36 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Lig’de şuana kadar oynadığı 19 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşayan sarı kırmızılı takım, hanesine 36 puan yazdırabildi. İstanbul ekibi, 19 maça rakiplerine 40 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü.

Galatasaray, şuana kadar hanesine yazdırdığı 36 puanın 15’ini deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda elde etti.

Şuana kadar deplasmanda 9 maç oynayan sarı kırmızılı takım, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 4’te mağlubiyet yaşadı. Deplasmanda şuana kadar beraberliği bulunmayan İstanbul ekibi, 9 karşılaşmada 16 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

YENİ MALATYASPOR SAHASINDA GALATASARAY’A KÖK SÖKTÜRÜYOR

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ligde Galatasaray ile sahasında oynadığı karşılaşmalarda rakibine mağlup olmadı. Sarı siyahlı takım, sahasında şuana kadar oynadığı 3 lig maçında 2 galibiyet, 1’de beraberlik aldı.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. 6 karşılaşmada 2 kez Yeni Malatyaspor, 3 kez Galatasaray kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı siyahlı takım, ligde şuana kadar Galatasaray ile sahasında oynadığı 3 karşılaşmada ise mağlubiyet yüzü görmedi. Malatya ekibi, 3 karşılaşmanın 2’sini kazanırken, 1’inde ise berabere kaldı.

SON MAÇLARINI KUPADA OYNADILAR

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de şuana kadar 6 kez karşı karşıya geldi. İki ekip, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 9 kez karşılaşırken, hafta sonu 10.kez karşı karşıya gelecekler.

İki takım ilk olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 3-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım 2019 yılında bu kez Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştı. İlk maç İstanbul’da oynandı ve 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. Malatya’da oynanan rövanş maçını ise Galatasaray 5-2 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 2019-2020 sezonunda yeniden Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise Galatasaray 1-0 kazandı.

İki takım son olarak Ziraat Türkiye Kupası Son 16 maçında 12 Ocak’ta Malatya’da karşılaştı. Normal süresi 0-0, uzatma dakikaları ise 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı Galatasaray, penaltı atışları sonucu 7-6 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erdoğan (3 yıl önce)
    Muslera ilk 11 de Geçmiş olsun MUSLERA Malatya maçı kazanmış sanki o kadar sevindim düzeldiğine Hadi benim nazarımda iki kardeş takım kim kazanırsa kazansın sevineceğim iki takımım benim NOT: Dünya küçük Adem Büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • GENE GELDİM (3 yıl önce)
    Ertaç neden yok kadroda acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Sakatmış. omzu çatlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    GS i,kupa maçındaki oyun yapısıyla beklemek yanlış olur. Bugün ayrı bir GS var sahada.Dikkatli olmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla