SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'un, Gaziantep Maçı Hedefi Galibiyet

0
Güncellendi - 2021-03-20 18:21:44
Yeni Malatyaspor'un, Gaziantep Maçı Hedefi Galibiyet
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 9 haftadır galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, yeni teknik patronu İrfan Buz ile birlikte Gaziantep Futbol Kulübü maçını kazanarak, kötü gidişe ‘dur’ demek istiyor.

Süper Lig’de 9 haftadır galip gelemeyen ve sezonun ikinci yarısında şuana kadar oynadığı 8 karşılaşmada hanesine 3 puan yazdıramayan Yeni Malatyaspor, 20 Mart Cumartesi günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Gaziantep Futbol Kulübü ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini alarak, kötü gidişatı durdurmak istiyor.

Yeni Malatyaspor, maçla ilgili son antrenmanı Cuma günü Teknik Direktör İrfan Buz yönetiminde gerçekleştirdi. Antrenmanı kulüp başkanı Adil Gevrek ve bazı yöneticiler de izlediler.

Yeni Malatyaspor'da, Gaziantep FK maçı öncesinde Olcay Şahan dışında sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Takımda Wallace, Lukoki, Jetmir Topalli ve Ahmet Ildiz sarı kart sınırında bulunuyorlar.

9 HAFTADIR GALİP GELEMEMENİN SIKINTISINI YAŞIYORLAR

Lig’de, sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 karşılaşmada galibiyet elde edemeyen Yeni Malatyaspor, 28 haftalık süreçte 7 galibiyet, 10 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşadı. 9 haftadır galip gelemeyen sarı siyahlı takım, şuana kadar topladığı 31 puanın 19’unu sahasında, 12’sini ise deplasman maçlarında elde etti.

Doğu Anadolu ekibi, son 5 iç saha maçında ise hanesine sadece 1 puan yazdırabildi. Bu sezon sahasında son galibiyetini 19.haftada Çaykur Rizespor’a karşı 4-1’lik skorla alan Yeni Malatyaspor, sonrasında oynadığı 5 iç saha maçında 4 mağlubiyet, 1’de beraberlik yaşadı.

7 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Futbol Kulübü, daha önce 4’ü TFF 1.Lig, 3’ü ise Süper Lig olmak üzere 7 kez karşı karşıya geldi.

İki takım ilk olarak 2015-2016 sezonunda TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Gaziantep Futbol Kulübü 1-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Futbol Kulübü, 2016-2017 sezonunda bir kez daha TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşmada 2-1 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım, 2019-2020 sezonunda bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Gaziantep Futbol Kulübü 1-0 kazandı.

Bu sezonun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı. Yeni Malatyaspor’a 1 puanı getiren golleri takım kaptanı Adem Büyük ile son dakikada ileri uç oyuncusu Jetmir Topalli kaydetti.

MÜCADELEYİ, MERT GÜZENGE YÖNETECEK

Yeni Malatya Stadyumunda oynanacak olan Yeni Malatyaspor-Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mert Güzenge yönetecek. Güzenge’nin yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Esat Sancaktar ile Trabzon Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Özgür Ertem yapacak. Mücadelede, İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Onur Özütoprak ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kovid44 (3 yıl önce)
    Malatya nın işi mucizelere bağlı...ardarda 3 maç alırsa tabuları yıkar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Akkoyun karakoyun bugün belli olacak bu mac kaybedilirse beraberlikte dahil adil gevrek ve ekibi gitmelidir. Kazanılırsa yönetim guven tazeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Plakayı yakalayamazsak işimiz zor, kesin almamız gereken bir maç.
    • Beğen
    0
    0
    Yanıtla