SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'a Çok Büyük Zarar Verdiler"

0
Güncellendi - 2021-03-16 20:33:18
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Yeni Malatyaspor bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki  Malatyaspor küme düşerse tüm Malatya küme düşer” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Yeni Malatyaspor’a tüm Malatya’nın sahip çıkması gerektiğini belirterek “Yeni Malatyaspor’un iyi günlerinde düzenlenen toplantılarda boy gösterenler, ellerini taşın altına koymaları gereken dönemde ortada yoklar.”ifadelerini kullandı.

Efsane Malatyaspor’un ardından Malatya futbolunun kurtuluşu olarak hayata geçirilen Yeni Malatyaspo’un, ilk iki sezonunda önemli başarılara imza atarken, son 2 sezondur birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını belirten Veli Ağbaba, geçtiğimiz sezon küme düşen takımın, sıkıntılı sürecin benzerini bu sezonda yaşadığını,takımının 9 haftadır galip gelemeyişi ve maddi sıkıntıların tüm Malatyalıları tedirgin ettiğini kaydetti.

"Doğru yaptıklarını sandılar ancak takıma çok büyük zarar verdiler"

Malatya futbolunda yıllarca süren geri gidişin, Yeni Malatyaspor’un önce 2. Lig, ardından 1.Lig ve Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte umuda dönüştüğünün altını çizen CHP’li Ağbaba, “Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor, ilk 2 sezonunda Süper Lig’de başarılı bir performans ortaya koyarken, UEFA Avrupa Ligi’ne de katıldı ve ülkemizi başarıyla temsil etti. O dönemlerde protokol tribününde boy gösteren, kulüp başkanının yanında duran siyasetçiler, başarısızlıkla birlikte ortadan kayboldu. Takımımız geçen sezon takım küme düşmüş, TFF’nin pandemi dolayısıyla ligden düşmeyi kaldırmasıyla Süper Lig’de yoluna devam etmişti. Sezon başı gördük ki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekilleri, hukuki olarak seçilmiş yönetimi, hukuksuz bir şekilde görevden almaya çalıştı. Gazetelere demeçler verip, televizyonlarda konuşup, basın toplantısı yaparak, şehrin marka değeri olan Yeni Malatyaspor’a sırtlarını döndüler. Doğru yaptıklarını sandılar ancak takıma çok büyük zarar verdiler.”ifadelerini kullandı.

"Her fırsata Yeni Malatyaspor üzerinden siyaset yapanlar şimdi neredeler?"

Ağbaba, “Her fırsata Yeni Malatyaspor üzerinden siyaset yapanlar, başarısız sürecin ardından takımın adını ağızlarına almaz oldular. Şaşalı günlerde düzenlenen toplantılarda boy gösteren siyasetçiler, ellerini taşın altına koymaları gereken dönemde neredeler? Malatya’yı her alanda kötü yönetenler, sorunları çözemedikleri gibi derinleştirenler, Yeni Malatyaspor’u da bir inat uğruna göz göre göre yok ediyorlar. Mevcut yönetimi görevden almaya çalışan, hatta verdikleri demeçlerle seçimle işbaşına gelen başkanı istifaya zorlayanlar, Yeni Malatyaspor küme düşerse ne yapacaklar merak ediyoruz” dedi.

"Kötü gidişe bugün dur denilmezse yarın çok geç olabilir"

“Kötü gidişe bugün dur denilmezse yarın çok geç olabilir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ 9 haftadır galip gelemeyen takımda en büyük sorun ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz, Yeni Malatyaspor’da bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir.-Geçmişte hata yapsalar da-başta siyasiler ve yerel yöneticiler olmak üzere herkesin Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor’a destek vermesi gerekiyor.Unutmamak gerekir ki Malatyaspor küme düşerse Malatya küme düşer” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Eyyupk (3 yıl önce)
    Madem öyle önce sen örnek olda isim sponsoru ol
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    malatyaspor bu şehrin ortak paydasıdır, günü birlik siyasi malzeme olmamalıdır. ne mutlu malatyalıyım diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Sayın vekil cok iyi bir insan böyle si mert vekilin bağısız olması bizim için iyi olur malesef parti başkanları Engel oluyor Türkiyede Ağbaba kadar dürüst bir insan az bulunur partiler vekileri onlarda yandaşları cebini doldurma kurumu oldu Almanyada 3 mil aşı geldi kim için halka da çin aşısı en küçük örnek Siyaseti halkı birbirine düşürmek için değil halkı birleştirmeyi öğrenirsek o zaman siyaset faydalı olur inşallah o da olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Başarısızlığın ne olduğunu üyesi olduğun parti liderine sor sayın veli beğ, o size bir güzel anlatsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor düşerse,başarısızlığın ne olduğunu ve kime sorulacağını millet gayet iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporu da kılıçdaroğlu bu hale getirdi değilmi. Malatya spor bu yorumu yapan Angutlar yüzünden bu hale geldi.Sevgiler;Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (3 yıl önce)
    Sonuna kadar katılıyorum. Allahına kurban vekilim. Ben akp liyim ama böyle samimi açıklamayı kendi vekillerimden duymadım. Malatyaspor chp, akp tüm partilerin üstündedir. Onun için birlik zamanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    O halde adil gevrek hemen istifa etsin . Ortada 2 sezondur başarısız bir Başkan ve liyakatsiz yönetim varken kimse kılını kıpırdatmaz. Tabikş insanlarda: Adil Başkan paralar nerde diye sorar. Bunu soran bir taraftarı döğmeye kalkan bir kişi Başkan olamaz. Adil gevrek İSTİFA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Veli Ağbaba sende iş adamısın varlıklısın, sen malatyaspor için bugüne kadar zerre ne yaptın. Mesela bir deplasman masrafını da sen karşıla. Yada kamp masrafını karşıla. Kuru kuruya kurban hayran olmuyor bu işler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ligde milyon eurolar dönüyor.Sen kalkmışsın bir deplasman gideri karşılamaktan falan bahsediyorsun.Burası süper lig....Paralar nerede?
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    malatya düşerse oy yok kimseye
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (3 yıl önce)
    Onu selahattin Gürkan a sormalı. Gürkan bilmeli ki Y. Malatyaspor düşerse en büyük darbeyi kendisi ve ilçe başkanları Çınar ve Güder yer. Bu takımı düşürürler se Malatya nın ve Türkiye nin gözünde düşerler. Reis in gözünde beşş paralık olurlar Rezil olurlar. Yol yakınken birarada gelin bişeyler yapın. Öznur Hanım kendi derdine düşmüş geleceği düşünüyor. Oysaki gelecek bile Y. Malatyaspor a bağlı. Bu Millet herşeyi görüp biliyor.
    0
    0
    Yanıtla