SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS, Yenilmezlik Serisini Sürdürmek İstiyor

0
Güncellendi - 2019-11-29 02:09:13
BYMS, Yenilmezlik Serisini Sürdürmek İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de 6 haftalık bölümde mağlubiyet yüzü görmeyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği deplasmanından da istediği sonuçla ayrılarak, yakaladığı seriyi sürdürmek istiyor.

Ligde 12 haftalık bölümde 19 puan toplayan ve 6 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 13.haftasında Cuma akşamı 20.30'da Gençlerbirliği ile Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Ligde son mağlubiyetini 6.haftada deplasmanda Antalyaspor'a karşı alan ve sonraki 6 haftalık bölümde 3 galibiyet, 32te beraberlik ile 12 puan toplayan sarı kırmızılı takım, son haftalarda çıkışa geçen Ankara temsilcisi karşısında mutlak 3 puanı hedefliyor.

DEPLASMANDA 8 PUAN KAZANDILAR

Ligde 12 haftalık bölümde 19 puanı hanesine yazdıran BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu 19 puanın 8'ini deplasman maçlarında elde etti.

Deplasmanda şuana kadar 6 karşılaşmaya çıkan sarı kırmızılı takım, bu karşılaşmaların 2'sini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı ve 2'sini de kaybetti.

6 deplasman karşılaşmasında 8 puan kazanan BtcTurk Yeni Malatyaspor, rakip ağları 10 kez havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.

GENÇLERBİRLİĞİ ÇIKIŞA GEÇTİ

Ankara ekibi Gençlerbirliği ise Süper Lig'de son haftaların çıkış yakalayan takımı olarak dikkatleri çekiyor. Ligde 9 haftaya kadar 6 puanı bulunan Ankara temsilcisi, 12.hafta itibariyle 13 puanda bulunuyor.

Gençlerbirliği, şuana kadar kazandığı 13 puanın 8'ini sahasında oynadığı karşılaşmalarda kazandı.

Sahasında 6 karşılaşmaya çıkan Ankara ekibi, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2'de mağlubiyet alırken, 13 gol atıp, kalesinde 10 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact'in verilene göre, Gençlerbirliği'nin Süper Lig tarihinde henüz mağlup edemediği (2M) üç takımdan biri Yeni Malatyaspor (Alanyaspor ve Gaziantep FK ile birlikte).

Ankara takımlarına konuk olduğu dört Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 1B), bu karşılaşmaların üçünde gol yemedi.

Hamza Hamzaoğlu göreve geldikten sonra çıktığı üç Süper Lig maçında yedi puan toplayan

Gençlerbirliği (2G 1B), sezonun ilk dokuz haftasındaki performansını geride bıraktı (6 puan).

Süper Lig'de altı maçtır yenilmeyen ve üç maçtır sahadan beraberlikle ayrılan Yeni Malatyaspor (3G 3B), iki alanda da tarihinin en uzun serisini yaşıyor.

Süper Lig'de iki haftadır rakiplerine puan vermeyen Gençlerbirliği, Nisan 2016'dan bu yana ilk kez üst üste üç galibiyet almak için sahaya çıkıyor.

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'nin (45) ardından en fazla net gol pozisyonuna giren ikinci takım Yeni Malatyaspor (36).

Yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun görev yaptığı üç haftalık süreçte Süper Lig'de en fazla orta yapan (91) ve bu ortalarda en çok isabet bulan (25) takım Gençlerbirliği.

Gençlerbirliği'nin Süper Lig'de attığı son üç gol Bogdan Stancu'dan geldi. Son iki haftada da rakip fileleri havalandıran Rumen oyuncu, Nisan 2016'dan bu yana ilk kez üç maçlık seri yakalamak için sahaya çıkıyor.

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'deki en golcü iki oyuncusu olan Adis Jahovic (9) ve Guilherme (4), son iki haftada çektikleri dokuz şutta fileleri havalandıramadı. Bu ikilinin daha önce rakip kaleye gönderdiği her dört şuttan biri gol olmuştu (13/52).

Sergen Yalçın teknik direktörlük kariyerinde Hamza Hamzaoğlu'nu sadece bir kez yenebildi (3B 2M) ancak bu galibiyet, iki teknik adamın son karşılaşmasında geldi (Alanyaspor 2-1 BB Erzurumspor).

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 yıl önce)
    Isallah ankarada puanla doner iz takimimiza Guveniyoruz basarilar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    bu hafta takim yorgun dustu. dinlenme firsati olmadi. umarim 3 yiyip gelmeyiz. ikinci konu artik bu istanbul takimlarina yalakaligi birakin. besiktasin ve trabzonun hali ortada. galatasarayin ne yaptigi ortada sampiyonlar liginde. bi basaksehir iddali konumda. bu lig basari odakli. basarili olursan parayi alirsin olay bu kadar basit. Bu sene ilk 4 de bitirip direk UEFA gruplara kalirsak seneye daha iyi isler yapariz gibime geliyor. Basari olmadan para gelmez. Malatya nin maddi destege ihtiyaci yok. basariya ihtiyaci var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet can (4 yıl önce)
    takımda üç haftadır rehavete kapılmış izlenimi vermekte quilherme ile beşiktaş ın ilgilenmesi ile Fenerbahçe maçında silik bir futbol oynadı Gökhan Töre de ısrar edilmemeli Ayrıca Fenerbahçe li Murat Şahin yedek kulübesinde olduğu sürece bu takım galip malip gelemezzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Israr edilmemeli dediğiniz Töre, şu anda takımın en kaliteli iki oyuncusundan biri. Oyuna etkisi de her zaman pozitif.
    0
    0
    Yanıtla