SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'da Gevrek Güven Tazeledi

0
Güncellendi - 2019-06-10 21:00:12
Yeni Malatyaspor'da Gevrek Güven Tazeledi
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor'da mevcut başkan Adil Gevrek, tek listeyle girdiği seçimde, yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

Evkur Yeni Malatyaspor 4.Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 4.Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında divan başkanlığını Evkur Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanvekili Naci Şavata yaptı.

Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor'u hep birlikte bugün ki noktaya taşıdıklarını ifade etti.

Evkur Yeni Malatyaspor'un beş yıl içerisinde TFF 2.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e geldiğini ve yeni sezonda da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğini dile getiren Gevrek, o günden bugüne yönetimde yer alan herkese teşekkür etti.

Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor'da yönetimde nöbet değişikliklerinin olabileceğine dikkat çekerek, "Bir nöbet değişikliği mutlaka oluyor. Bizlerde burada geçiciyiz. Bizlerde hizmetimizi bitirdiğimizde burası geçici olacak. Herkese teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulunda belki bazı arkadaşlarımız kırılmış olabilir. Bu mutlaka olur ama kırılmak, gönül koymak olsa da 'yönetimde olmadım' diye farklı hesaplara girmek, farklı düşüncelere girilmesi kabul edilemez. Evkur Malatyaspor ailesi isek desteklerini kesmemeleri lazım" diye konuştu.

"HERKESİ BU ÇATI ALTINDA TOPLAMAYA GAYRET EDİYORUZ"

Süper Ligde ikinci sezonlarını çok iyi bir konumda tamamladıklarını kaydeden Gevrek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evkur Yeni Malatyaspor, bütün Malatyalılarındır. Malatya'mızda farklı düşüncede, görüşte insanlar var. Bu bizim zenginliğimizdir. Bu zenginliğimizin kıymetini bilmeliyiz. Biz, Evkur Malatyaspor olarak bu görevi yapmaya gayret ediyoruz. Herkesi bu çatı altında toplamaya gayret ediyoruz, bugünde bu tabloyu görüyorum. Destek veren, takımına sahip çıkan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Tabi zor süreçlerden geçtik. Beraber mutlu olduk, üzüldük. Bu süreçte bir teşekkürü de, takımı en zor günde alan, görevden kaçmayan, görev verildiğinde çıkıp görevini yapan sportif direktör Ali Ravcı ve ekibine de canı gönülden teşekkür ediyorum. Malatya'nın çocuğu, en zor dönemde takımın başına geçti ve başarıyla bu görevi yerine getirdi."

"2.LİG'DEYKEN YÖNETİCİ BULAMADIK"

Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor'un herkesin takımı olduğunu ifade ederek, "Burada bir seçim var ve herkes aday olabilir. Malatyalı hemşerilerimiz, bu görevi üstlenmek isteyen her kardeşimiz buraya aday olabilir. Bu bana göre, demokrasinin vazgeçilmezidir. Malatyalı hemşerilerimiz tabi ki takımlarına sahip çıkacaklar. Tabi ki başkan, yönetici olmak isteyecekler. Ama şunu da altını çizerek belirtmek istiyorum; biz buraya gelirken bu kulübün bir tüzüğü vardı. Biz bu tüzüğün kurallarına uymaya çalıştık. Burada divan başkanımız, divan üyelerimiz var. Sanki bazı şeyleri şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız engellemiş gibi bir algı var. Bunun hiçbir aslı yoktur. Tüzüğe bakıp, okur, incelerseniz görürsünüz. Ama şunu da söylemekten geri durmayacağım; 2.Lig'deyken biz buraya gelirken inanın kapı kapı dolaştık, buraya yönetici bulmak için. Buraya yönetici bulmak için çok ciddi çabalar harcadık. İlk senesinde orayı dolduramadım, kendi yanımda çalışan arkadaşları yazmak zorunda kaldım. Böyle bir dönemden geçtik. Şimdi olan arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar, tabi ki olabilirler, bunu herkes için söylemiyorum. Biz bu dönemlerden geçtik. Şimdi bir başarı var. Burada yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın ve Malatya'daki herkesin başarısı var. Bu takıma en çok taraftarlarımız sahip çıktı. Onların emeği bana göre daha da fazladır. Tabi ki arkadaşlarımız aday olabilir, bizim engelimiz söz konusu olamaz. Biz şunu istiyoruz; hep beraber, birlikte, bütün düşüncelerle, renklerle takımımızı daha güzel yerlere getirelim" şeklinde konuştu.

"BAZEN BİZİ ÇOK ÜZEN ŞEYLER OLUYOR"

Futbolun nankör bir meslek olduğunu belirten Gevrek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bir şey yaparken asla beklentimiz olmadı. Sadece sevdiğimiz, hizmet etmek istediğimiz için görevde olduk. Bazen bizi çok ama çok üzen şeyler var. Protesto ve eleştirmek haktır. Bunlar olacak ki güçlü olalım ama bazı şeyler vardır ki bunlar ne haktır ne ahlaktır ne de insanlıktır. Bunu söylemekten geri durmayacağım. Çünkü beşinci olmuş ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olan bir takımın; bir grup tarafından organize edilmiş şekilde, 'taraftar' demeyeceğim çünkü asla Malatyaspor taraftarı bunu yapmaz ama bir grup bunu yapıyor. Kaç kere yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Arkadaşlar bu Malatya'ya fayda sağlamaz. Bunları yaşadık, bunların kayıtları da var. Malatya'ya zarar vermek isteyenler kayıtlarda var. Bunlar taraftar olamaz, taraftar değil. Bire bir organize edilmiş, birinci dakikadan 90'ıncı dakikaya kadar bu yapılıyorsa bu taraftar olamaz. Stada takıma zarar vermek için gelenleri de dikkate alacağız."

"İNŞALLAH TAKIMIMIZ 3 YILDA DA ŞAMPİYON OLUR"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise 4.Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının Evkur Yeni Malatyaspor'a hayırlar getirmesini temenni ederek, "İnsanları bir arada tutan ortak değerler vardır. Bunlar inanç, ahlak, etik değerleri olabilir. Tabi Malatyaspor'umuzun da Malatya'mız için ortak bir değer olduğuna inanıyoruz. İnsanları bir arada tutan, insanın hamuru, mayası olan ortak değerlerdir. Biz belediyeler olarak bugüne kadar Malatya'mızın ortak değeri olan Yeni Malatyaspor'umuza sahip çıktık. Bundan sonrada seçilecek başkan ve yönetim kuruluna, ortak değerimiz olan Yeni Malatyaspor'a sahip çıkmamız lazım. 3 yılda Süper Lig'e çıktılar, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde ettiler, inşallah önümüzdeki 3 yılda da Malatyaspor şampiyon olur" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUKLAR VE KUPALARDA BİR BİR GELECEKTİR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da "Adil Gevrek ve yönetimini şuana kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Malatyaspor artık bizim hayalimizdeki yerlere bir bir, adım adım ilerlemeye başladı. Özellikle bu yılda UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olmasıyla birlikte biz inanıyoruz ki yeni dönemde artık şampiyonluklar ve kupalarda Malatya'mıza bir bir gelmeye başlayacak. Sporda aldığımız bu güzel neticelerde inşallah yeni dönemin başlangıcı olur" şeklinde konuştu.

"TAKIMIMIZIN AVRUPA'DA MÜCADELE EDECEK OLMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI"

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkanvekili Selim Pilten ise "2018-2019 sezonunda Spor Toto Süper Ligi beşinci sırada bitirerek, sezon boyunca bizi müthiş bir şekilde heyecanlandıran bir performans sergileyen takımımızın 16 yıl sonra Avrupa kupalarında oynayacak olması da bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Bunda emeği geçen Adil Gevrek başkanımıza, yönetim kuruluna, futbolculara, teknik heyete, personellere, emeği geçen herkese, bilhassa yaz kış, soğuk sıcak, yağmur çamur demeden takımı yalnız bırakmayan çok değerli Malatyaspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Şehrimize yıllar sonra profesyonel bir takım kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'ı da tebrik ediyorum. Bölgesel Amatör Futbol Lig'den TFF 3.Lig'e çıkan Yeşilyurt Belediyespor'umuzu da tebrik ediyorum. Kulübümüz, Avrupa maçlarından dolayı haliyle hazırlıklarına daha önceden erken başlayacak. Kimilerine göre bu bir dezavantaj olsa da Adil başkanın, teknik heyetin bu dezavantajı avantaja çevireceğine inancımda sonsuzdur. Evkur Yeni Malatyaspor, Malatya'mızın ortak paydası, sevdasıdır. Bu sevdaya gönül veren herkesin Evkur Yeni Malatyaspor'u canı gönülden desteklemesi gerekmektedir. Ufak tefek gönül kırgınlıkları, kırıklıkları mutlaka olacaktır ama bu kırgınlıkların muzun sürmeyeceğinden eminim" ifadelerine yer verdi.

"BENDE DAHİL 300 KİŞİ MAHKEMELİĞİZ"

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise "Yeni Malatyaspor'un belediyeden dönüşünde emeği geçen Ertan başkana (Ertan Mumcu) teşekkür ediyorum. İşinden, gücünden, zamanından, çocuklarından feragat ettiğini biliyorum. O süreçte de maçlara birlikte gittik. Allah kendisinden razı olsun. Biz bugün UEFA'ya gidiyorsak bunun öğesinde bu sağlam temeller yatıyor. Bu kongremizin, Malatyaspor'umuzun ileride daha iyi ve kurumsal bir yapıya kavuşturulacağı kanaatindeyim" dedi.

Gevrek'in '2.Lig'deyken biz buraya gelirken inanın kapı kapı dolaştık, buraya yönetici bulmak için. Buraya yönetici bulmak için çok ciddi çabalar harcadık' açıklamasını da hatırlatan Fendoğlu, "Başkanımız 'yönetici bulamadık' dedi, çok doğru. Bu makam, öyle bir mevki makam ki başarılı olursanız alkışlar, sahne, ışıklar, flaşlar, kameralar çevrenizi sarar, ailenizi dahi göremezsiniz. Ama başarısızda olursanız evinizi, arabanızı, dükkanınızı, kaybedersiniz, en yakınınızdaki bile selam vermeden, kafasını çevirir, gider. 'Yönetici bulamadık' derken, Malatya'da yönetici var idi. Ama velakin bende dahil 300 kişi mahkemeliğiz. Sorun bu 300 kişide mi, kötü yönetip 300'ünü mahkemelik edende mi? Değer kattılar, Malatyaspor'a belli sevinçlerde yaşattılar. Ama geride bıraktıkları hasar 300 kişilik hem maddi hem manevi bir 'yönetici olamaz' mahkemesi devam eden bir tablo bıraktılar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sandık kurulu üyeleri seçildi. Kurul üyelerinin seçilmesinin ardından seçime geçildi. 132 üyenin oy kullandığı seçimde bütün oyları alan mevcut başkan Adil Gevrek yeniden başkanlığa seçildi.

Adil Gevrek başkanlığındaki Evkur Yeni Malatyaspor yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: "Selim Pilten, Aziz Yalçınkaya, Burak Çakır, Erdal Gündüz, Suat Tekin, Gökhan Çelik, Nusret Çaylak, Mehmet Koçyiğit, Hakkı Çelikel, Mehmet Coşer Gömüç, İlhan Çelebi, Bilal Elmas, Yüksel Demirkol, Ahmet Topdağ."

Yönetim kurulu yedek listesi ise şöyle: "Erol Ağca, Orhan Çetinkaya, Mustafa Selim Paşahan, Hamit Sürmeli, Murat Kılıçkurtaran, Yasin Gevrek, Güner Karaca, Hakan Celep, Önder Kaloğlu, Oktay Sedat Demir, Nazife Özdemir, Özge Özçelik, Dilara Boztepe, Nevzat Gültekin, Yusuf Canbay."

Denetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: "Mustafa Katipoğlu, Önder Ulu, Kamil Göksu."

Sicil Kuruluna seçilen isimler şöyle: "Nevzat Aslan, Murat Özkanlı, Mustafa Karakaş, Murat Cengiz, Ercan Öztürk."

Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Fatih Ilıcak, Mehmet Naci Şavata, Aziz Görgeç, Mehmet Duran Özkan, Sezai Yılmaz."

Divan tarafından başkanlığa yeniden seçilen Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyelerine mazbataları verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    ADİL BAŞKANDAN BAŞKASI YALAANN! İYİ Kİ VARSIN BAŞKAN ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN! MEYDANI SAHİPSİZ KOPUKLARA BIRAKMADIĞIN İÇİN ALLAH SENDEN BİN DEFA RAZI OLSUN İNŞALLAH...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (4 yıl önce)
    Kongre sürecini başarı ile yöneten sayin divan başkanı Naci ŞAVATA ya divan üyeleri ve kongrede oy kullanıp gelecek adına ev kur yeni malatyaspor adına söz sahibi kongre üyelerine bir malatyalı olarak sizlerle teşekkür ediyorum. Sayın Adil GEVREK 'ın Tekrar Başkan seçilmesini kutluyorum sayın başkandan malatyalı futbolseverler olarak beklentimiz bundan sonraki süreci hiç bir çekincesi olmadan hızlı bir şekilde yönetmesi ve Malatyalılar'ı TÜRKİYE kamu oyu karşısında en iyi temsil edecek kadroyu kurması Teknik direktör (olası Sergen YALÇIN) ve transfer edilecek futbolcuların transfer bedellerinin kamuoyuna şeffaf bir şekilde yazılı ve görsel medyada açıklamasını özellikle Malatyalılar olarak bekliyoruz .Haydi MALATYA avrupada ve süper lig'de BAŞARIYA hep birlikte EL ele GÖNÜL ,gönüle. ????.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Faik hemşehrim herhalde başka taraftarların yorumlarıyla karıştırdın.Ali sami kardeşimizin yorumuna bakıpda bir kez daha anlamayı denemelisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz (4 yıl önce)
    Adil gevrek malatya için büyük şans ama haraç meselesinde yalnız bırakıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Geçmişe bakıldığında lige 3 yıl tutunduğumuz ve sonrasında 9 yıl bir alt ligde kalan bir malatyaspor tecrübesi var. Kümeye düşmeden önceki 3.yılımız öncesinde başarı kabul edeceğimiz lige üst sıralarda yada UEFA ya katılma başarıları bulunmakta.. Malatya başarıları ile hep gurur duydum.Başarı ile adı anılmak isteyen yada ismini kamuoyunda daha popülerite etmek isteyen kişi yada tarafların adete spora katılımı bu takıma hep zarar vermiştir. Siyasette etkili olan kişileri (futboldan anlamadıkları halde!! ) futbol yönetiminde bulundurmamız yönetime belki güç kazandırabilir.. Fakat takıma oyunculara ve büyük Malatya ruhuna bir kazanım sağlamayacaktır.. Saygılarımla..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Sayin.baskan.yonetim.kurulu.sizler.kutluyorum. Basarilar.diliyorum.sizlere.guvenimiz.sonsuz
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Takımı yoktan var eden bugünlere getiren Sayın adil gevrektir.Başarının yegane mimarı odur.Erol bulut sadece eleman dı.Kulübümüz eti budu belli boş tribünlere oynayan mütevazi bir anadolu takımıdır.Transferler konusundada buna paralel hareket etmesi doğal bir sonuçtur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Ali, Sana katılıyorum. Olur olmaz eleştiriler, vizyonsuz-plansız programsız gibi biraz da çekememezlik kokan küçümseyen ifadelerle Adil GEVREK başkanı hedef almak isterken aslında Yeni Malatya spora zarar veren yorum ve yazılar bir taraftara yakışmazı. Eleştiri öneri ve ya istek mutlaka olmalı ama realist ve insaflı olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takımın eti budunu biliyor ve ,mütevazı bir takım olduğunu biliyorsunda herhafta takım ve futbolcularla ilgili niye olumsuz yorum yapıyordun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin yeni yönetime yakını falan girmiştir, çünkü bazı siyasiler gibi dönüşü çok hızlı olmuş:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hay ağzına sağlık hocam
    0
    0
    Yanıtla