SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'da Güzel Bir Süreç Var"

0
Güncellendi - 2019-07-05 00:38:56
A- A+ PAYLAŞ

Spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, Evkur Yeni Malatyaspor’un Bolu Abant’taki kamp çalışmasını ziyaret etti. Burada kulüp televizyonuna açıklamada bulunan Kayacı, “Yabancı oyuncu konusunda Evkur Yeni Malatyaspor isabetli bir transfer süreci izlemiş. Oyuncuların hepsinden de verim aldı. Yerli isimlerin hepsinden yararlanması başardılar. Avrupa kupası hakkını kazandı” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un güzel günler geçirdiğini ifade eden Kayacı, Malatyaspor’un Türk futbolunda önemli bir marka olduğunu kaydetti.

Kayacı, Evkur Yeni Malatyaspor’un hem Avrupa hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası macerasının olacağını belirterek, “Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek bir Evkur Yeni Malatyaspor var. Sezonu da erken açan takımlardan birisi. Malum UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacaklar. Bizde ilk siftahı Evkur Yeni Malayaspor kampından yaptık” dedi.

Süper Lig’e çıkan her takım için ilk sezonun zor olduğuna dikkat çeken Kayacı, “Burada kulüp başkanı Adil Gevrek ve sportif direktör Ali Ravcı’yı tebrik etmek gerek, bu süreci çok iyi idare ettiler. Çünkü çeşitli polemikler olur, oyuncuları bilen bilmeyen herkes konuşur, futbolun böyle bir özelliği vardır. Herkes futbolu bilir, herkes ayrı bir 11 kurar. Siz başarılı olduğunuzda herkes sesini yavaş yavaş keser ve takdir etmeye başlar. Bence Evkur Yeni Malatyaspor’da başkan Adil Gevrek ve yönetimi futbolcuların seçimlerinin ne kadar doğru yapıldığını gösteriyor. Çok cesaretle kritik oyuncuları satabildiler. Bu oyuncuları satabilmek iyi tercih yaptığınızı gösterir, para kazandılar. Bu oyuncuların yerleri doldurulmaya çalışılıyor. Kolay bir iş değil. Bu hesapları ve dengeleri borçsuz bir yapıyla sürdürebilmek bence bir kulüp başarısıdır. Bunu şuana kadar çok mükemmel bir şekilde yaptılar, bundan sonrada yapılmalı” diye konuştu.

Kayacı, transferde yaprak kımıldamayan dönemde Evkur Yeni Malatyaspor’un Fofana ile Adis Jahovic’i kadrosuna kattığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki önemli oyuncu alındı. Demek ki Malatyaspor’un tereddütsüz bir oyuncunun gelebileceği bir takım imajının olması çok önemli. Benim en beğendiğim oyuncu Aleksic, takıma katkısı çok yüksek. Yabancı oyuncu konusunda Evkur Yeni Malatyaspor isabetli bir transfer süreci izlemiş. Oyuncuların hepsinden de verim aldı. Yerli isimlerin hepsinden yararlanması başardılar. Avrupa kupası hakkını kazandı. Bunlar işin pozitif tarafları. Transfer kolay iş değil. Taraftar her zaman transfer ister. Şimdi güzel bir stat var, o stadın tamamen dolmadığını görüyorum. Bugün Avrupa kupalarına giden bir takımın taraftarının maça gelenlere söylemiyorum, gelmeyenlere söylüyorum; başarı istiyorlarsa takımın maçlarına gitmeliler. Ondan sonra istemek daha bir haklarıdır. Taraftar görevini yapmalı, yönetimde elindeki bütçeye göre, asla bütçe disiplinini bozmadan transferleri yapabilmeli.”

Ferdi DURDU, Yenimalatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • HAD (4 yıl önce)
    Yakup Alkan nerede askerde mi?Malatya yıllardır genç yetenekleri kadrosuna kattı bazılarına şans verdi bazıları pişsin diye alt liglere yollandı bu yıl hasat zamanı, bu oyuncuların çoğu Sergen hocayla kampta,yalnız Yakup'u gözlerim seçemedi.Geçen yıl bizde iyi bir sezon geçiren Şişmanoğlu (Ki bana göre iyi bir sezon gecirdi.Emeklerine sağlık) 4 -5 golle kapadı seneyi,Yakup 20 nin üzerinde gol attı Çorum'da. Sergen Hoca bu çocuğu mutlak izlemeli.Bakıp yalandığımız forvetler, hikaye işte Yakup gerçeği.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    ELİN YABANCILARI BİLE BİZİ TAKDİR EDİP KUTLARKEN BİZİM İÇİMİZDEKİ ORDÜNARYUS FUTBOL YORUMCULARI HER GÜN TAKIMI BAŞKANI HOCAYI YERDEN YERE VURUYORLAR! HANİ FUTBOLDAN OLAĞANÜSTÜ ANLIYORLAR YA! ALLAH ESİRGESİN NE DİYELİM? ONLARIN SAYESİNDE AZICIKTA OLSA GÜLÜP EĞLENİYORUZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim. Sözde Malatyalı bir grup, takım şampiyon olsa bile mutlu olmayacak çünkü niyetleri kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakın yorumcu bile taraftarin maça gelmemesini eleştirip önce maça gelip destek verip eleştiri hakları daha çok olur diyor . Malatya'da taraftar kültürü zayıf. Eskişehir,Trabzon,Erzurum,Bursa gibi değil . Herkes teknik trektor herkes başkan . Yorum çok destek yok .
    0
    0
    Yanıtla