SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'u Yine Ezdiler, Hakkını Arayacağız"

0
Güncellendi - 2022-01-08 20:52:44
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Trabzonspor-Malatyaspor karşılaşmasında Malatyaspor’un penaltısının verilmediğini ve açıkça haksızlık yapıldığını belirterek,”hakemler takımımızın hakkını çalmaya son vermelidir” dedi.

Trabzonspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasının 90+3’ncü dakikasında Osman Haqi’nin rakip ceza sahasında Hüseyin tarafından düşürülmesindeki penaltının verilmemesi nedeniyle tartışmalar devam ediyor.Maçla ilgili görüntüleri değerlendiren TV’lerin spor programcıları ve yorumcular, pozisyonun kesinlikle kırmızı kartlık olduğunu söyleyip, Hakem Aydınuz’un kararını ve VAR’ın müdahale etmemesini eleştiriyor.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak yaşananları kınadığını söyleyen  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’mızın gözbebeği, ortak değeri Yeni Malatyaspor’umuzun Trabzon deplasmanında yaşadıklarına tüm Türkiye şahit oldu. Sahada alnının teriyle mücadele edip, puan kazanan takımlara bir sözümüz yok. Ama artık şunu görüyoruz ki siyasetin sonuna kadar içine girdiği, siyasilerin etkili olduğu spor iyice  içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı” dedi.

Ağbaba açıklamasının devamında; “Trabzonspor- Yeni Malatyaspor karşılaşmasında gördük ki hem saha hem de VAR’daki hakemler, gördükleri pozisyonlara düdük çalmak yerine, mücadele eden takımın hakkını ‘çalıyorlar’. Trabzonsporlu oyuncunun Yeni Malatyasporlu oyuncunun yüzüne vururken, suratının şekline iyi bakın. Biliyor ki hakem olumsuz bir  şey vermeyecek. Tüm Türkiye’nin gördüğü pozisyonu hem sahadaki hem de VAR’daki hakemler görmemezlikten geldi. Maçın kader anı olan penaltı pozisyonu herkes gördü. Spor kamuoyu pozisyonun penaltı olduğunu gördü ama maçın hakemleri görmedi, daha doğrusu görmek istemedi. Türkiye’de siyasallaşan futbolun geldiği hal budur. Siyaseten güçlüysen sahada da güçlü olursun maalesef günümüzde durum budur. Daha iki hafta önce haksızlığa uğrayan Yeni Malatyaspor’umuzu yine ezdiler. AKP’li siyasiler buna ses çıkaramazlar. Bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz; Malatya ve Yeni Malatyaspor sahipsiz değildir. Takımımızın her türlü platformda hakkını arayacağız.”ifadelerini kullandı.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Tarkan (2 yıl önce)
    Ben Malatya için hizmet ediyorum diyen varsa bu zor zamanda ortaya çıksın görelim.Malatyaspor herkesin gözü önünde haksızlığa uğramış gösterin Malatyaseverliğinizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Diğer milletvekillerimizin niye sesi çıkmıyor acaba. yoksa siz Malatyaspor u sevmiyor musunuz ya da siz Malatya halkının önemli değerlerini yok mu sayıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)
    Sayın vekilim bu şehirde yüzde 70'e yakın oy alan bir parti var hemde ülkenin hemen her şeyini elinde tutan bir parti o kadar ki tff dahi adım gibi biliyorum ki ellerinde. Nihat Özdemir,Yıldırım Demirören gibi isimleri de buraya atayan bizzat ülkeyi yöneten ve büyün bunları elinde tutan sayın cumhurbaşkanıdır.Dolayısı ile bu sizin derdiniz olmamalı bırakın değmez ayrıca sırf şirinlik olsun diye olmayan parasıyla da ortada olmayan YERLİ ARABA satın alan bir başkan var yani sizlik bir durum değil bu durum.Hatta uzak bile durmanızda fayda var malum belediye patanetli bir takım var ortada. Yani bu duruma bu takımı sürükleyenler yine aynı cenah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    Ağbaba Sana ne akp'li vekiller nerede malatya halkı onlara oy verdi onlara güvendi sen karışma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 yıl önce)
    Bari siz Malatya nın sesiz çığlıgının sesi olun. Birileri yeter yeteeeeeeerrrrr... Demeli artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tomugi (2 yıl önce)
    Bol keseden konuşuyorsunuz sen ne yaptın gittin TFF nin kapısındamı yattın sanki siyaset yapmayın şehir takımımızın arkasında durun gücünüzü kullanın görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Sayın vekilim teşekürler Malatya siyaseten çok önde öncelikli olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Sayın kılıçdaroğlu ve siz bu konuda tff den randevu alıp gidermisiniz sayin vekilim malatya sporun hakkını aramaya ve diğer haksızlıklara son verilmesi icin rahatsiz olduk artik muhalefeti davet ediyorum. Yani bu artık kasıtlı yapılıyor. Bunu yaparsaniz ve takipcisi olirsaniz chp malatyadan çok oy alır....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Muhalefet partisininTüik ve Milli eğitim bakanlığına yapmak istediği ziyaretlerde bile içeri alınmadılar.Kapıları zincirlediler.Daha sonraki açıklamalarda ise bütün bakanlıklara bu şekilde talimat verilmiş.Kısaca anlıyacağın bu bahsettiğini hiç yapamazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Ben eski akpartili olarak sana oy vermedim diye üzülüyorum hemde akpartili üyesiyim vallahi ğyeligi iptal ettim hatamı anladım bunlar Malatya için ne yaptılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    İyi ki sen varsın sayın Ağbaba. Biri bu şehrin sahibi olarak ses verdi. Takımı haftalardır doğruyorlar. Baktılar sahip yok, başıboş gezen köpekler gibi bir takım. Düşmeye en uygun takım. Vurun düşürün. Vekil yok, belediye başkanı yok, başkan zaten yok, hiç kimse yok. Ama Ağbaba gibi ler var enazından. Helal olsun. Bizimde hesabımız var. 2023.o gün gelecek. Bir daha asla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Diğer vekillerin STK temsilcilerinin sesi soluğu çıkmıyor korkuyorlar para isterler diye umurlarında bile değil artık siyahseti ve siyahsetçileri sevmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporlu fanatik (2 yıl önce)
    Helal olsun Vekilim,en azından ses veriyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (2 yıl önce)
    Sayın Ağbaba Y. Malatyaspor u doğrayıp duruyorlar. Ama ne hikmetse hiç kimseden ses çıkmıyor. Belediye başkanı hergün değişik TV. lere çıkıp atıp tutuyor. Ama şehrin en önemli değeri Y. Malatyaspor düşüyor sahip çıkmıyor. Ama Malatya halkı bunun hesabını mutlaka soracak. AKP li siyasiler neden federasyon u basıyorlar. Bu ligin e sahipsiz takımı demek Y. Malatyaspor. Trabzonspor u Şampiyon yapacaklar diye Y. Malatyaspor u katletmek i gerekiyor. Zaten hakemler Y. Malatyaspor a düşmanlar. Başkan derseniz varmı? Yok. Yani kaderine terk edilmiş bir şehir ve onun talihsiz, düşmüş, sahipsiz takımı. Yazıklar olsun hepinize. Utanın.
    0
    0
    Yanıtla