SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Su Kaynağı Şebekeye Kazandırılıyor'

0
Güncellendi - 2021-02-10 07:29:57
'Yeni Su Kaynağı Şebekeye Kazandırılıyor'
A- A+ PAYLAŞ

KAYNAĞIN YERİ AÇIKLANMADI!.. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe, Dilek Mahallesi’nin belirli bölgeleri ve yeni planlanan sanayi sitesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni bir su kaynağı tespit etmişti. Bulunan suyun şebekeye kazandırılması için çalışmalar başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe, Dilek Mahallesi ve yeni planlanan sanayi sitesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan yeni su kaynağı için kaptaj çalışmalarına başladı. MASKi Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ve beraberindekiler, yeni su kaynağı alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek kısa bir süre içinde suyun vatandaşların kullanımına sunulacağının müjdesini verdi. Karataş, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatı ile Malatya genelinde birçok noktada yeni su kaynakları için arama yaptık. Çok şükür çalışmalarımız netice verdi. Yaptığımız çalışma sonucunda Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe, Dilek Mahalleleri ve yeni planlanan sanayi sitesinin nüfusuna yetecek su ihtiyacını çözecek yeni bir kaynak bulduk. Yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Bizim için en önemlisi suyun kaynağıydı. Mevsim itibariyle baktığımızda çok şükür umduğumuzun üzerinde bir su debisi söz konusu. Bölgede 17 bin 500 metre isale hattı, 1 adet bin tonluk içme suyu deposu ve 1 adet kaptaj yapımı gerçekleştireceğiz. Kaptaj kısmını kısa süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bir iki ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gayreti içinde olacağız. Çalışmalarda emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyenin bülteninde, kaynağın yeri hakkında bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    yandaşın birine verin de oraya bi taş ocağı kursun..600 bin malatyalı susuz kalsın 5 kişi de zengin olsun!!
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Kozluk dan gelen su bir nimet. Dunya da üç yer de var. Hic bir masraf olmadan onikinci kata kadar cikan cikan bir nimet.Kıymetini bilelim.Mustafa arkadaşımız buyuk bir sorunu dile getirmiş.getirmis . Taş ocaklarında patlattılar dinamitler yüzünden Malatyay a gelen su akışının biri kapanmış. O su yon değiştirmiş.Nereye aktığı belirsiz.Şu an ūç ağız kaldı. Eger bu dinamit ve bombalar devam ederse diğer ağızlarında kaoanma ihtimali var.Tedbir alalım.Hic bir masraf olmadan evlere dağılan bu suyu beş liraya içiyoruz.Istanbul u geçtik.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyanın içme suyu büyük bir nimet. Bir çok şehrin içme suyu barajı kururken Malatya böyle bir sorun yaşamadı doğal olarak. O zaman taşocaklarını içme suyu bölgesinden uzaklaştırmalı ve beydağını ağaçlandırmalıyız. Bu değerin kıymetini bilmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok doğru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dinamit patlatıldığında deprem olmuş gibi sarsıyor. Çok haklısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gadir (3 yıl önce)
    Kutadgu Bilig de der ki savaştan önce gençler atıp tutar ama savaşı orta yaşlılar kazanır. Senin yaşlı dediğin Malatyanın kıymeti meşhur olmamış en pırlanta adamları. Selahattin Gürkan Beyin en önemli özelliği bu değerleri bulup değerlendirnesi. Trafik hizmetleri, maski hiznetleri...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Vay halimize ekibe bak yaş ort 65 sayın Başkan Battalgazi’de Başkan iken genç ve dinamik bir ekip kurmuştun keşke büyükşehirde de aynısını yapabilseydin
    0
    0
    Yanıtla
  • Af buyurda kardeş sen nüfus memuru musun.i resimde Selahattin kaya var genel müdür yardımcı 40 yaşında var yada yok hea liyakat diyosanda çift diploma var hem mimar hem inşaat mühendisi yetermi sana bu kadarı.Ayrica yaşar beyde ne sıkıntın var sendemi selalecisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Şu nerede bulunmuş acaba, haberde hiç bahsi geçmemiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek diyor henüz gündüzy de bulunan sudan bahsedilmiyor bahsedilse ne olacak gündüzbeyin iç yolların hali ortada 10 yıldır top sahası yolundan bahset belediye çalışanın olma ihtimalin var az söyle şu yolları el atsın betolaşmaşıyor yeşil gündüzbey yazık olacak köyümüze
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerneğin suları yillarca boşa akti yetmedi betonla kapatıldı okadar masrafyapıldi bari derme kanalina akitilsaydi sulamada kullanilirdi songünlerde başkaniniz açiklamasini dinledim tekrar kernekte beton dökülerek kapatilan suyu kullanacağiz diyordu inşallah boşa akan kernek suyu değerlendirilir
    0
    0
    Yanıtla