SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerel Haber Sitelerine Polisten Şantaj ve Tehdit Operasyonu

0
Güncellendi - 2021-03-14 02:48:56
Yerel Haber Sitelerine Polisten Şantaj ve Tehdit Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli’de faaliyet gösteren yerel haber sitesi çalışanları ve sahipleri, aralarında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve iş insanı Cezmi Çiçek’in bulunduğu 8 kişiye şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 5 kişiden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli’de yerel haber sitesi sahibi ve çalışanı beş kişi, dün Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve iş insanı Cezmi Çiçek’in de aralarında bulunduğu 8 kişiye şantajda bulundukları iddiası ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından dün gözaltına alındı.

Ev ve işyerlerinde arama yapılan 5 medya mensubu bugün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemler sonrasında Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen Ses Kocaeli gazetesinin sahibi Can Ç., gazetenin reklam sorumlusu Seda K. ve Kocaeli Halk Gazetesi’nin sahibi Faruk B. serbest bırakılırken, Ses Kocaeli Gazetesi’nin yazarı Güngör A. ve Gündem Kocaeli Gazetesi’nin yazıişleri müdürü Ümit R. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BASIN YOLUNU KULLANARAK TEHDİT VE ŞANTAJ

Şüphelilerden Güngör A.’ın işadamı Cezmi Çiçek’e yönelik haber yoluyla tehdit ve şantajda bulunduğu bu nedenle Çiçek’in Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğu öğrenildi. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişinin daha aynı yöndeki şikayetleri üzerine şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerin basın yolunu kullanarak tehdit ve şantajla iş adamlarına yönelik tehdit ve şantaj yaptıkları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü.

DAHA ÖNCE DE HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Güngör A., daha önce de benzer suçlardan defalarca kez hakkındaki şikayetler nedeniyle gözaltına alınmış ve hakim karşısına çıkmıştı. Sahibi olduğu Bizim Kocaeli Gazetesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılmasının ardından FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınmış ve beraat etmiş ancak gazetesine ve mal varlığına da el konulmuştu.

haberiskelesi.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • LEVENT (3 yıl önce)
    Malatya'da 200'den fazla haber sitesi olduğu söyleniyor. Sayısı 2'yi 3'ü geçmeyen haber sitesi dışındakiler araştırılsa bu haberdeki örnek olayların sık sık Malatya'da da yaşandığı görülecektir. Ama denetim yok.
    0
    0
    Yanıtla