SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerli Tohum Ekmeklik Buğday Ekimi

0
Güncellendi - 2020-11-04 01:56:44
Yerli Tohum Ekmeklik Buğday Ekimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçi kalmasın" sloganıyla ekmeklik buğday ekimi yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçi kalmasın" sloganıyla yola çıkılarak Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında imzalanan protokol gereği Battalgazi ilçesi Atabey Mahallesi'nde Tekfen 2064 Ekmeklik Buğday çeşidinin ekimi yapıldı.

Yapılan demonstrasyon çalışmasına İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Basri Hacıoğlu, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Tahir Macit, proje kapsamında Battalgazi ilçesinde yaklaşık 6 dekarlık alanda ekmeklik buğday ekimi yaptıklarını belirterek, "İklime uyumlu, hastalık ve zararlılara dayanıklı, yerli ve milli çeşitlerin üretime kazandırılması amacıyla yapılan demonstrasyon çalışmasının neticesinde yerli çeşitlerin genel durumu ve gelişimi göz önüne alınarak çiftçilerimize tanıtımı sağlanacaktır. Uygulamalı olarak sahada yapılan bu çalışmaların değerlendirilmesi neticesinde, bölgemize adapte olan yüksek verime haiz en uygun çeşitler belirlenip daha geniş alanlarda üretim yapılabilmesi için çiftçilerimize tavsiyelerde bulunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • kaan (3 yıl önce)
    Sağol Tahir Macit Müdürüm Malatya Tarımına,Meyveciliğine ve Hayvancılığına, elinden geldiğince can veriyorsun,teşekkürler sayın müdürüm sizin ve ekibinizin ellerine sağlık.................................
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Bir zamanlar malatyada ekilen ve şu anda unutulan kundiri buğday çeşidini ekin sayın müdürüm.
    0
    0
    Yanıtla