SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerli Üretime Teşvik Var"

0
Güncellendi - 2019-06-17 01:48:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerli üretime teşviklerin olduğunu belirterek, kendi ürününü üretip dışa bağımlı olmayan güçlü Türkiye'yi önemsediklerini belirtti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Halkbankası Bölge Müdürü Metin Yediyıldız, Halkbank Pazarlama Müdürü Serhat Özakdağ, Tahsis Bölge Müdürü Serap Doğan ve şube müdürleri MalatyaTicaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek KOBİ Değer Kredisi hakkında bilgilendirme yaptılar.

Ziyarette konuşan Sadıkoğlu, ekonominin en önemli unsuru olan üretimin kendileri için de ülkenin kurtuluşu durumunda olduğunu kaydetti.

İleri ki dönemlerde ülkenin büyüyebilmesi içinde en önemli temel etkenlerden bir tanesinin üretim olduğuna dikkati çeken Sadıkoğlu,  finansal erişimine zorluklar yaşanılan süreçlerde ekonominin rahatlaması, üretimin önünün açılması için çıkan kredilerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bankanın sunduğu krediyle birlikte üreticileri için makine parkurunun tamamen yenilenebilmesi, mevcut kapasitenin artırılması için verilen bir finansman kredisi olduğunu anlatan Sadıkoğlu, şunları ifade etti:

"Yerli üretime teşvik var. Özellikle bizim kendi ürünlerimizi, yurt dışından ithalat yapmak yerine kendi ürününü üretip dışa bağımlı olmayan güçlü bir Türkiye'yi önemsiyoruz. Yerli ürünün alınıp yerli ürünün satılmasının ekonomik anlamı da oldukça büyüktür. Ham madde ve ara mal alımında da yine bu kredi paketinde destekler mevcut. Ülkemiz kudretli ve güçlü bir ülkedir, bu sıkıntılı süreçte bizlerin yani üreticimizin, sanayicimizi, tüccarımızı, esnafımızı mevcut durumunda yalnız bırakmaya gayret gösterenler şunu bilsinler ki vefalı günde yanımızda olanları insanlarımız unutmayacaktır."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız