SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşil Sinema Perdelerini Yeniden Açtı

0
Güncellendi - 2021-09-05 03:29:28
Yeşil Sinema Perdelerini Yeniden Açtı
A- A+ PAYLAŞ

KORONA SALGINI NEDENİYLE 1,5 YILDIR KAPALIYDI.. Malatya’da, yirmili yaşlarda adım attığı sinema sektöründe yürüttüğü faaliyetler ile Malatya'nın sinema kültürüne büyük katkılar yapan Hüseyin Yeşil'in kuruculuğunu yaptığı Yeşil Sinema Kompleksi, koronovirüs salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldan bu yana zorunlu olarak kapattığı kapılarını, önceki gün yeniden açtı.

Yeşil Sinema Kompleksi Genel Koordinatörü Murat Yeşil, Covid-19 salgını sürecinde  alınan tedbirler kapsamında, yaklaşık 1.5 yıldan beri kapalı olan sinema salonları için faaliyet izninin çıkmasının ardından, Yeşil Sinema Kompleksi'nde film gösterimlerine başladıklarını belirterek,"Sinemaseverlerin sinema salonunda film izleme hasreti bitti. Yeşil Sinema Kompleksi olarak 10 salonumuzda film gösterimine başladık. Sinemaseverleri bekliyoruz" dedi.

Yeşil Sinema Kompleksi'nde, tüm salonların Covid -19 tedbirlerine uygun biçimde dizayn edildiğini ve ilgili kurumların belirlediği tüm kuralların hassasiyetle uygulandığını belirten Murat Yeşil, "Güvenli ve keyifli sinema izletmek için her türlü hassasiyeti gösteren bir yönetim anlayışı ile perdelerimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Sinemacı Yeşil Ailesi, koronavirüsten 4 ferdini kaybetmişti

Malatya sinema kültürünün inşa edici ailelerinden biri olan Yeşil Ailesi, koronavirüs salgını sürecinde dört bireyini kaybetmişti.

Önce; baba Hüseyin Yeşil, ardından oğulları Hacı Yeşil ve Zeki Yeşil, ardından da Hüseyin Yeşil'in eşi Saadet Yeşil kısa aralıklarla korona virüsten hayatını kaybetmişti.

Yeşil Sinema Kompleksi'nin kurucusu Hüseyin Yeşil, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ‘Türk Sinemasına Katkı Ödülü’ne layık görülmüştü. Hüseyin Yeşil ödülden duyduğu memnuniyetini, "Halka, yapımcılara, misafirlere teşekkür ediyorum. Ödülü alınca kendimde bir gençlik hissettim. Murat (torunu Murat Yeşil) yaşındaymış gibi oldum” demişti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Mücelli Caddesi girişindeki Yeşil Sinemaları Kompleksi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız