SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elbette ki Yeşilyurt Belediye İle YMS Kardeş Takım'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyespor'un Evkur Yeni Malatyaspor'un pilot takımı olup olmayacağına ilişkin, "Evkur Yeni Malatyaspor'u destekliyoruz ama kendi takımımızın da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Pilot takımda olur, kardeş takımda olur, dost takımda, yarende olur" ifadelerini kullandı.

Çınar, Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılarını örnek alarak, 5 yıl önce kurulan Yeşilyurt Belediyespor'u TFF 3.Lig'e taşıdıklarını ifade etti.

Yeşilyurt Belediyespor'un 11 farklı branşta faaliyet gösterdiğini kaydeden Çınar, "Futbolda iddialı ve başarılı olduğumuza, bizlerinde Malatya'da artık profesyonel takımlar liginde yer almamız gerektiğine inancımız tamdı. Bunu da Malatyalı, Yeşilyurtlu hemşerilerimizin, taraftarlarımızın desteğiyle taşıdık. Artık Malatya'mızda ikinci profesyonel takımımız var" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyespor'un emek verdiğini, mücadele ederek, gayret gösterdiğini dile getiren Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımımız hiçbir zaman yılmadı ve geri durmadı. Arzu ettiği, ulaşmak istediği hedefe ulaştı. Yeşilyurt Belediyespor olarak Yeni Malatyaspor ile kardeş takımız. Birbirimizi destekler nitelikte futbolun, Malatya'nın kazanması ve bölgemize katkı sunması adına ne gerekiyorsa yapmaya da hazırız. Her daimde şimdiye kadar ki çalışmalarımızda da zaten hazır olduğumuzu gösterdik. Yeni dönem de bu başlatmış olduğumuz sinerji ve bu güzel birlikteliğin bizlere daha büyük başarılar getireceğine inanıyorum."

Çınar, altyapıyla ilgili eksiklerin olduğuna dikkat çekerek, "O eksikleri de bu dönemde yapmayı düşündüğümüz yatırım ve atılımlarla açığımızı kapatacağız. İnşallah artık Malatya'yı da biz futbol okulu, futbol şehri, spor şehri yapmaya doğru adım adım ilerliyoruz" dedi.

Belediye olarak 'her alanda başarı' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Çınar, "Bu başarımızı rutin belediye işlerinde gösterdiğimize inanıyoruz. Fiziksel, kültürel, çevreci ve hizmet belediyeciliğinde önemli hizmetler gerçekleştirdik. Yeşilyurt Belediyespor'un temellerini de 5 yıl önce attık. İl Özel İdarespor iken bizim bünyemize geçti. 9 sporcuyla başlamıştık şuanda bin 500 kişilik Malatya'nın spor gönüllüsü ordusu oluştu. İçlerinde en önemlisi de futbol kulübü. 11 branşta faaliyet gösteriyoruz ama futbol biraz daha öne çıktı. Halkın ve taraftarlarımızın desteği, yöneticilerimizin azmi, sporcularımızın gayreti, teknik heyetinde özverili yönlendirmesiyle bu başarıyı elde ettik. Kesinlikle tesadüf değil, bir çalışmanın, çabanın neticesi. Bizde bu neticeyi, bu güzelliği, bu başarıyı tüm Yeşilyurt'a, Malatya'ya armağan ettik. Yeşilyurt Belediyespor elbette ki Evkur Yeni Malatyaspor ile kardeş takım" diye konuştu.

Çınar, 'Yeşilyurt Belediyespor, Evkur Yeni Malatyaspor'un pilot takımı olacak mı?' sorusuna, "Biz her türlü teklife, fikre, düşünceye açığız. Yeter ki birlik, beraberlik, başarı olsun. Şehrimizin bir üst seviyede hareket etmesi, önemli ve aktif bir rol oynaması önemli. Biz tabi ki gönülden Evkur Yeni Malatyaspor'u destekliyoruz ama kendi takımımızın da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Pilot takımda olur, kardeş takımda olur, dost takımda, yarende olur" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız