SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi 'Askıda Çorba'yı Başlattı

0
Güncellendi - 2021-11-30 12:58:26
Yeşilyurt Belediyesi 'Askıda Çorba'yı Başlattı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Gedik ve Barguzu Sosyal Tesislerimiz ile Yöresel Ürünler Çarşımızda ‘Askıda Çorba’ Projemizi başlattık.” diye konuştu.

‘Halka hizmeti, Hakk’a hizmet’ anlayışı çerçevesinde ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerinde farkındalık oluşturan faaliyetlerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi, ‘ Emanet Ekmek’ projesinden sonra ‘Askıda Çorba’ projesini de başlattı.

Toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun ön planda olmasını sağlayacak projelere ayrı bir hassasiyet gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla; Yeşilyurt İŞGEM Şirketi tarafından işletilen Gedik ve Barguzu Sosyal Tesislerin yanı sıra Yöresel Ürünler Çarşısında startı verilen ‘Askıda Çorba’ projesi, Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçti.

Proje sayesinde; Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmet veren sosyal tesislerden faydalanan duyarlı vatandaşlar ve hayırseverler, yerleştirilen dijital ekranlara istedikleri kadar çorba bağışlayabilecekler. İhtiyaç sahibi vatandaşlarda şu anda üç ayrı tesiste başlayan ancak ilerleyen zamanlarda sayısı artacak olan işletmeler ve lokantalara giderek ücretsiz bir şekilde çorbalarını içebilecekler.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine geldiği Yöresel Ürünler Çarşısında ‘Askıda Çorba’ projesi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerine ‘Askıda Çorba ‘ projesini de ekleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vereceklerini  söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle 7’den 70’e tüm vatandaşların iyi ve zor zamanlarında yanında yer aldıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine hassasiyetle ve özenle durduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetleri kapsamında hayata geçirdiğimiz projelerle Yeşilyurt’un adını bu alanda da ön plana çıkarmayı başardık. Yardımlaşma ve dayanışma ruhu her zaman ön planda olan güzel kentimizin bu zenginliğini bizlerde yeni ve farklı projelerle gözler önüne sermeye devam ediyoruz. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif-inden aldığımız büyük ilham ve güçle birlikte başarıyla yürüttüğümüz sosyal yardımlaşma hizmetlerimize ‘Askıda Çorba’ projemizi de ekledik. Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçen bu proje aracılığıyla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz çorba hizmeti vereceğiz. Belediyemizin iştiraklerinden Yeşilyurt İŞGEM tarafından işletilen Gedik ve Barguzu Sosyal Tesislerimizin yanı sıra Yöresel Ürünler Çarşımız da ilk olarak başlattığımız bu yeni projemiz sayesinde hayırseverler tarafından bağışlanan çorbalar, talep eden ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz bir şekilde verilecektir. İlk olarak üç ayrı tesisimizde hayata geçen bu projemize destek vermek isteyen işletmeler, lokantalar ve çorbacılarımıza yerleştireceğimiz dijital ekranlar sayesinde bu hizmetten yararlanmak isteyenlere daha hızlı bir şekilde ulaşmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt’taki 120 fırında başarıyla devam eden ‘Emanet Ekmek’ projesiyle ayda yaklaşık 150 bine yakın ekmeğin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını hatırlatan Başkan Çınar, “ İlçemizin farklı noktalarında hizmet veren fırınlarımızın büyük destekleriyle başarıyla yürüttüğümüz ‘Emanet Ekmek’ projemize gösterilen yoğun ilginin ‘Askıda Çorba’ projemize de yansıyacağını ümit ediyoruz. Fırın sahiplerimizin ve hayırseverlerimizin sahiplenmesi neticesinde çok güzel sonuçlar aldığımız ‘Emanet Ekmek’ projemizde olduğu gibi ‘Askıda Çorba’ projemiz ile de bu sefer hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aramızdaki gönül köprülerimizi daha sağlam hale getireceğiz. Tabii ki burada önemli olan bağış yapan ile bu yardımı alanının birbirini görmemesidir, kimin ne kadar yardım yaptığı da bilinmiyor. Belediye olarak sadece organizasyonu yapıp, yönlendirici görev üstleniyoruz. Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçen ‘Askıda Çorba’ projesiyle toplumda farkındalık oluşturan hizmetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz.  Şu anda sadece üç tesisimizde başlattığımız bu projemizi yaygınlaştırmak için gerekli hazırlıkları başlattık. İlerleyen süre zarfı içerisinde farklı işyerlerinde de bu hizmetleri vereceğiz, personellerimiz talep eden işyerlerine dijital ekranları yerleştirecekler. Hayırseverlerimizin katkılarıyla güzel ve verimli sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyorum. Davetimiz üzerine Yöresel Ürünler Çarşımıza gelen eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci’ye de projemiz hakkında bilgiler paylaştık. İlçemizde ki bu ve benzeri tüm projelerin başarıya ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Vekilimize şahsım ve hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    İnsanımızı bir tas corbaya mahkum ettiniz ya balık vermeyin balık tutmayı öğretin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Askıda bedava çorba vermek yerine,çorba parası kazanacak işleri askıya çıkarın.Bunu yapabilirmisiniz?Yapamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)
    Almanyaya gidenler askıda çorbalarını içip öyle gitsinler diye yapılmış yerinde bir hizmet,tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Böyyüg boşgan (2 yıl önce)
    Yüzyılın projesi budur işte hemen UNESCO bu projeye ödül vermeli bir defasında sabah burda çorba içtim çorbadan sonra verdikleri çayın bile ücretini alıyorlar siz önce heryerde ikram olarak verilen çaydan ücret almayı bırakın yada ASKIDA ÇAY projesini de başlatın
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Zeki Alasya- Metin Akpınar filmi vardı hani, NEREYE BAKIYOR BU ADAMLAR İşte geldiğimiz son durum, ''İnsanlara balık tutmasını öğretin, balık ısmarlamayın '' İş verin insanlara, kalıcı istihdam yaratacak projeler yapın, böyle olunca herkes kendi çorbasını evinde ailesi ile kaynatıp içer. Tabi bunlar vizyon meselesi, bunların vizyonu bu kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Ekmek fıatlarına Bir care bulun reklamları bırakın ekmek siz çorbamı içilir
    0
    0
    Yanıtla
  • alperen (2 yıl önce)
    Ekonomik kriz yok diyenler askıda çorba yaptık ülke kurtuldu çok şükür dolar düşüşe geçer yağ fiyatları düşer mi? acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Fırında askıdaki ekmekleri vatandaş utandığından alamıyor. herkesin bir gururu var , Kapı önüne bir dolap korsun ihtiyaçlı ordan alır.Dağıtılan kömürler kahvecilere,çayocaklarına veya esnaflara satılıyor. Bu tür işler Muhtarlardan derhal alınmalı çünkü kendi partisinden veya yakınlarına veriliyor.. genelde ihtiyaçlı olana ulaşmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Malatya (2 yıl önce)
    İnsanlarla dalga geçmenin en son boyutu... Gel bili bili..
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (2 yıl önce)
    Askıda çorba uygulaması biraz düşündürücü bir şey açıkçası . Zaten belediyelerin görevi değil midir ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak. Halktan alıp halka dağıtan bir uygulama….
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    6 tl arabaya ver neymıs çorba içecekmişim.10tl verir çarşıda içerim.bırakın show yapmayı.hani maddiyat iyiydi.bostanbaşına market açarlar askıda çorba yaparlar vizyona bak eskişehih e gidin bakın neler yapılmış.ama millet desin fakir doyuruyorlar.sanki doğalgaz bulmuş gbi askı panosuna bakıyorlar yazık bize.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu ekonomik gidişile daha askıda neler görürüz neler. Bununla seviniyoruz ağlanacak halimize. Önce insanları fakirleştir. Sonra askıda çorba bağışlayarak sevindir. Güzel metod. Kazan kazan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Harikasınız başkanım bizde diyorduk ne eksikti çorba yaaa alkış ?? çok uçuyoruz yorulduk ne zaman mola verelim başkanım bide ekrana bakıyorlar hey Allahım ??
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    askıda çorbayı ünüversitede okuyan öğrencilerimize dağıtın sabah uyandıklarında 1 kekle okula gidiyorlar evlatlarımız 2.esenlik markette belediye ekmeki 2.50 büfede 2.00 tl aynı ekmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    3 lira gidiş 3 lira dönüş etti mi 6 lira...yav kim gidecek oraya çorba içmeye dalgamı geçiyonuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Malatya’ya müstehaktır !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Siz ülkenin onurunu askıya aldınız. Malatya ya bu layık zaten . Verirler yine yüzde 70 i.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    İnsanları bir kase corba alamayacak duruma getirdiniz, simdi de projeniz askıda corba mi. Ülkeyi mensubu olduğunuz parti yönetiyor bilmiyorum farkindamisiniz. Utanacaginiz yerde haber yapiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (2 yıl önce)
    Helal olsun çağ atlayan güzel ülkemin belediyesinin vizyonuna bak akp ve mhp bu projeden gurur duyabilirler ha birde bahçede çayını içecek kekini yiyecek sonrada yuvarlanacak vatandaş.uçuyoruzzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Komşuyu kim bu hale getirdi acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Askıda çorba olmaz acın sosyol tesisleriniz i millet askıda kebaplar yesin Bu proje sizi iyice SEVİYESİZ konuma getiriyor Ayıp ayıp ayıp ayıp ayıp ayıp ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    hamdolsun uçuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    akpde tepeden tırnağa popülizm
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Askıda ekmek askıda çorba refah seviyemiz çok iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Reis in projelere bak reisin partisini temsil edenin projelerine bak.Reis kimleri adam etti kimleri anlayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis dün akşam bir tv programında yine konuşmuş..sabah kalktım dolar 13.6 tl..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Hiiiii doğru belediye olarak aş evi açın ama cilesizden otarafa deyil emeksize doğru .açın cekinmeden gid n gitsin sabah akşam çorbasını içsin millete harcayın parayı ciesizd n otarafa yollara parklara çiçek dikip birilerini zengin etmeyin çorba 10tl
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin (2 yıl önce)
    gaz bulduk, tuz bulduk, uzaya gidiyoruz, acayip firladik, dünya bize imreniyor dan askida corbaya ne ara geldiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    BU NASIL MANTIKTIR !!! Barguzu'da ve Gedik'te askıda çorba.. Vizyona bak! Bostanbaşı'nda ne kadar ihtiyaç sahibi var? Gedik'teki lüks restorana kim gidip askıda çorba içecek? Bir de atom parçalamış gibi askıya bakıyorlar. Daha önceden Yeşilyurt Belediyesi her sabah devlet hastanesi önünde çorba çeşmesi adıyla çorba dağıtıyordu. ihtiyaç sahibi, hasta yakını, kahvaltıya zamanı olmayan hastalar çok güzel faydalanıyordu. sen onu kaldırıp Barguzu'ya Gedik'e bunu yaparsan senin dalga geçtiğin gibi sandıkta da halk seninle dalga geçer ÇINAR!!! Azıcık vizyon ya azıcık mantık !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Hani aç yoktu.sokak hayvanlarına bırakılan mamalar gibi askıda ekmek,askıda çorba askıda makarna v.b. aklınıza ne gelirse. millet sefalete mahkum edildi.bunun yardımlaşma ile alakası yok aşı olmayana aş vermek birine yardım değildir sadaka vermektir.Taşıma suyla değirmen mi döner nereye kadar millet el açacak onlar kendi ekmeklerini kendileri kazanacak onurları ile paralarını verip çorbada içecek ekmek de yiyecek.Asıl mesele bu halkı fakirlikten kurtarmak yoksa bu askılar bitmez daha da artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Fakir (2 yıl önce)
    Hani aç yoktu.sokak hayvanlarına bırakılan mamalar gibi askıda ekmek,askıda çorba askıda makarna v.b. aklınıza ne gelirse. millet sefalete mahkum edildi.bunun yardımlaşma ile alakası yok aşı olmayana aş vermek birine yardım değildir sadaka vermektir.Taşıma suyla değirmen mi döner nereye kadar millet el açacak onlar kendi ekmeklerini kendileri kazanacak onurları ile paralarını verip çorbada içecek ekmek de yiyecek.Asıl mesele bu halkı fakirlikten kurtarmak yoksa bu askılar bitmez daha da artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (2 yıl önce)
    işkembe varsa gelirim
    0
    0
    Yanıtla