SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi Fidan Dağıttı

0
Güncellendi - 2017-03-24 19:02:13
Yeşilyurt Belediyesi Fidan Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Dünya Orman Haftası nedeniyle üç yıldır düzenledikleri fidan dağıtım törenleriyle 50 bin fidan dağıtımı yaptıkları belirterek, “Ormanlarımız dünyanın ortak değerleridir, bu değere layıkıyla sahip çıkarsak gelecek nesillere oksijeni bol bir dünya emanet etmiş oluruz. Gelin hep birlikte fidan dikelim, yeşil alanları artıralım’’ dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, toplumdaki ağaç dikimini teşvik etmek amacıyla başlattığı “Bir Fidan Verelim, Yeşil Geleceğe Ortak Ol” projesiyle ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’ kapsamında ilçe genelinde 17 bin adet fidan dağıtımı yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde gerçekleşen organizasyonla Yeşilyurt’ta bulunan 7 Cami, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Topsöğüt ve Çırmıktı Yeşilkonak Eğitim Merkezi, Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi ile Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’nin yanı sıra Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Dilek Engüzek Cem Evinde ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

BAŞKAN POLAT, TAKVA CAMİİ’NDE FİDAN DAĞITTI

Cuma namazını Takva Camii’nde kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, AK Parti İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ile birlikte fidanları vatandaşlara hediye etti.

“DÜNYA ORMAN HAFTASINI KUTLARIM”

Sağlıklı yaşamın koruyucusu ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmenin öncelikli görevleri olduğunu belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Orman Haftasını, tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle kutlar, ormanlarımızı koruyup gözeten, fidan dikmeye özen gösteren herkese sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

“YEŞİLE SAHİP ÇIKMAK, KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Polat, “Peygamber Efendimiz “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” diye buyurmaktadır. Ormanlarımızı korumak, yeşil alanlara sahip çıkmak, artırmak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza erken yaşlarda öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkacak bir gelecek inşa etmeliyiz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras; yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve onu korumaktır. Ağacın, fidanın ve ormanın bu kadar önemli olduğu bir dünyada biz mutlak suretle çevremizi yeşillendirmek durumundayız” dedi.

“HER VATANDAŞIMIZIN EN AZ BİR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMASINI İSTİYORUZ”

Üç yıl içerisinde ilçe genelinde düzenlenen etkinliklerde 50 bin adet fidan dağıtımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin var olan yeşil alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha yeşil alan bırakmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Ağaç dikimini özendirmek, doğaya ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek hedefiyle çalışmalarımızı artırarak sürdürmekteyiz. Bu kapsamda ilçemizin tüm yerleşim alanlarını yeşillendirmek amacıyla çiçek dikimi başta olmak üzere yolları, parkları ve kavşakları farklı fidan türleriyle güzelleştiriyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüzle işbirliği halinde gerçekleşen organizasyonlarla üç yıl boyunca 50 bin adet fidan dağıtımı yaptık. Bu yıl ise 17 bin adet fidan dağıtımı yapıyoruz. Her vatandaşımızın en az bir fidanı toprakla buluşturmasını özellikle istirham ediyorum. Buradaki tek amacımız; ağaç ve orman sevgisini artırmak, var olan orman ve çevre duyarlılıklarını geliştirmektir. Tüm hemşerilerimizin de bu duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya ise, “Dünya Orman Haftasında Yeşilyurt İlçemizde böylesine anlamlı ve duyarlı bir etkinlik düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşili, çevreyi ve doğayı korumak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız