SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nde 'İlk' Görevden Alma..

0
Güncellendi - 2021-04-14 19:01:43
Yeşilyurt Belediyesi'nde 'İlk' Görevden Alma..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” başlıklı paravan proje kapsamında, 7 ay önce, Hizmet Pasaportu sağlayarak Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye dönmemesi olayına ilişkin olarak başlattığı iç soruşturmada adı geçen Belediye Başkan Yardımcısı’nın görevden alındığını açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada, görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı’nın adı verilmedi; ancak söz konusu Başkan Yardımcısı’nın, Almanya gezisine katılan iki Başkan Yardımcısı'ndan biri olan Bekir Karakuş olduğu öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi:

“Son günlerde, kamuoyunda Belediyemiz ile ilgili iddialar çerçevesinde, 4 Şubat 2020 tarihli Meclis kararı ile gerçekleştirilen gezi programıyla ilgili iç soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın selahiyeti (selameti) için, soruşturmada ismi geçen Belediye Başkan Yardımcısı görevinden alınmıştır”.

Belediyenin Web Sitesinden de Silindi

Görevden alınan alınan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş’un adı ve biyografisi de Yeşilyurt Belediyesi’nin web sitesindeki ‘Başkan Yardımcılarımız’ modülünden, açıklamanın yapılmasından hemen sonra silindi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İlk başta belediye başkanı istifa etmelidir. Kimsenin arkasına saklanmasın. Evraklar başvurularda başkanın imzası yok mu? Sorumluluğu neden üzerine almıyor? Sayesinde Malatya dünya aleme rezil oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Qariban (2 yıl önce)
    En son çıkan ışığı kapatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinden çevreye duyarlı kaçakçılık hizmetleri sunulmuş maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Bal gibi de insan kaçakçılığı belediye başkanı derhal görevden alınmalı yerine kayyum atanmalı. Böyle yolsuzluk görülmemiştir belediyelerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Baskan topu topu atma. En baş sen istifa edeceksin ki bizde diyelim bu adam oglu adammıs. Ama nerdeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Olsun bizimde UEFA kupamız var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertan (2 yıl önce)
    Belediye başkanı imzayı atan kişi o neden Alınmıyor da,yardımcı görevden alınıyor Sayın valim bu durumu değerlendirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın valin siyasilere karışabilirmi sanıyorsun? Sayın valinin bir sorun çözdüğünü gördün mü bu güne kadar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülbül (2 yıl önce)
    Protokollü İnsan Kaçakçılığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Samara (2 yıl önce)
    Belediyede yillarca calısıp insanlari kadro gelmeden uc gun once isten cikarip kendi yegenlerini işe alan bekir başkana selam olsun burdan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdi (2 yıl önce)
    Yurt dışına çıkmanın kolay yolu beleş vize ile hooop Alamanya ya hemde Belediye güvencesiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (2 yıl önce)
    İnsan kaçakçılığının son sürümü.son 23 yılda daha kötüsü olmaz derken el başka icatları çıkıyor.Kimbilir daha neler göreceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” görevi öğretmenlerin olmalıydı.Onların yurt dışına gönderilmeleri daha uygun olurdu.Ülkemiz sevdasının kimlerde bulunduğu belli oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    45 kişi gidiyor 43 kişi gelmiyor.Bunun adı,Organize insan kaçakcılığı. Peki Bunlar pkk yada fetöcü ise ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir kılıfına uyduracaklar nolacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Elfida (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belesiyesinin Twitterdaki bu açıklamasının altına "Selahiyet ile selamet kelimelerini ayırd edememeniz bu makamlarda oturma selahiyetinizin olmadığını gösterir.(Malatya Haber/Enver adlı yorumcunun muhtesem yorumu) yazdım. Kaynak da gösterdim. Hemen beni engellediler. Bu mantaliteyle bu krizin altından kalkamazlar, battıkça batacaklar. Bu ekip Mehmet Çınarı bir girdaba soktu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yesilyurdun twitterina kim bakiyor. Orda belki 10 kişi okuyacaktı, burda 10 bin kişi okuyacak. Kendileri bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülbül (2 yıl önce)Elfida isimli kullanıcı yorumuna
    Ekip işi değil kardeş, ekip bu tip yönetimlerde sadece getir götür yapar akıl veremez ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu işi bir başka partiye mensup bir belediye yapsaydı varya.... o başkan doğduğuna pişman olurdu, o giden 43 kişinin sülalesi ya fetöcüdür veya pkklıdır damgası yerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Mesela evinde ölü hizmetli kadın bulunan zatlarda konu kapatilirken,başka bir partideki sözlü tacizden dolayı partiye oy verenler bile sapık ilan edildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (2 yıl önce)
    Soruşturmada ismi geçen ne demek. Bu mu sizin şeffaliktan anladığınız. Sağır Sultan duydu siz halâ bir şeyleri örtmenin derdindesiniz. Enver Beye katılıyorum. Ne demek soruşturmanın selahiyeti için. 4 satır metin yazacak bir tane vasıflı personeliniz yoksa tası tarağı toplayıp gidin. Bu kadar hatayı yapmayı nasıl beceriyorlar. Battıkça batıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahsin (2 yıl önce)
    Partinin bu işle nasıl bi ilgisi var? Bu aklı evveller kendi aralarında bi tezgah kurmuşlar utanmadan partiyi de işin içine katıp aklanmaya çalışıyolar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (2 yıl önce)
    Sayın Başkan sayın karakuş'u başkan yardımcısı görevinden aldınız meclis üyeliği ne olacak size evrağı getiren eski basın müdürünüz niye duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Muhtemelen ileride bir ilçemizde veya bir kurulda görev başında görürüz. Bkz. Darende Belediyesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (2 yıl önce)
    Gerçekten büyük bir acziyet içerisindeler. Mehmet Çınar basın toplantısını AK Parti İl Başkanlığında yapıyor. 53 kişinin yurt dısına alavere dalevere ile kaçırılması olayının AK Parti tüzel kişiliği ile ne alakası var. Neden basın açıklaması Belediyede değil de AK Partide yapılıyor. Yapılan açıklamada kullanılan ifadeye bakar mısınız. Soruşturmanın selahiyeti için görevden alındı. Soruşturmanın selahiyeti için değil selameti için alındı denir. Selahiyet ve selamet kelimelerini ayırt edemiyorsanız o makamlarda oturma selahiyetiniz yok demektir. Madem soruşturmanın selameti için idari soruşturma kapsamında Başkan Yardımcısı görevden alındı, o halde soruşturmanın selameti açısından İçişleri Bakanlığını konunun 1. Derecede muhatabı Mehmet Çınar'ı behemahal görevden almalı ve AK Parti de bu sureçte parti üyeliğini dondurmalıdır. Bakın Elbistan, Ünye, Didim, Sivrihisar, Ceyhan, Ayaş Belediyelerindeki soruşturmaların selameti icin Belediye Başkanları görevden alınmıştı. Soruşturma sonunda bir kaçı iade edilmişti. Mehmet Çınar CHP yi beklemeden gidip Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması gerekirdi. Ama o ne yaptı, sorunu görmezden geldi, ayyuka çıkınca da eline yüzüne bulaştırdı. Krizi yönetemedikleri gibi partimizi de bu işlerine alet ediyorlar. Partimiz niye bu işe kendini alet ettiriyor anlamak mümkün değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok güzel bir yorum. Lügatı bozdular şeklinde yıllarca terane okudular. Geldikleri nokta içler acısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)Enver isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel kardeşim senin partin koruma altında ! Savcılar,hakimler,devlet topyekün senin partini ve partinle bağı olan hemen herkesi koruyor.Gerçekler günyüzü gibi ortada.Allah islah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil (2 yıl önce)
    yeşilyurt Belediye başkanında görev alınmasını bekliyoruz.Gidenler yurtdışına bu şekilde kaçmışlar devletimizi belediyemizi alet etmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Adıyamanlı bir yönetici arkadaş belediye başkanı adıyamanlı yardımcısı da Adıyaman lı ne iş güzelim Malatya da görevden alma dediği yine aynı maaşla kenara almışlardır yoksa işten atılmaz bunlar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cihat (2 yıl önce)
    Utanmazlık iş bilmezlik liyakati olmayanların görevde olması ve sonuç milletin parasıyla saltanat sürmek. Belediyecilik değil soytarılık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Soruşturmanın selameti için Mehmet Çınar neden görevden alınmıyor ? O belgelerin altında bizzat Çınar'ın imzası yok mu ? Vatandaş bir senete imza atsa hayatı kararıyor, Çınar'ın ayrıcalığı nedir ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    sorumluyu bulmuşlar imzayıda acaba bu yardımcımı attı günah keçisi bulunmuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TURAN (2 yıl önce)
    Başkan Mehmet Çınar'ı kurtarmak için verilen ilk kurban mı Bekir Karakuş? Peki, Almanya gezisine katılan diğer Başkan Yarımcısı Şahin Özer'e neden pozitif ayrımcılık yapılmış? Her iki başkan yardımcısının da görevden alınması gerekir. Ayrıca bu başkan yardımcıları bildiğim kadarı ile aynı zamanda AK Parti'den Meclis Üyeleridir. İhsan Koca'nın bu isimleri AK Parti Meclis üyeliğinden de istifa ettirmesi lazım. Üçüncü bir AK PArtli Meclis Üyesinin de geziye katıldığı söyleniyor. O da her kimse o da istifa ettirilmelidir ki bir daha bu tür skandallar yapılmasın milletin parasıyla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Evet doğru bir karar ama eksik. Sadece Bekir Karakuş değil o dönem basın müdürlüğü görevini yürüten kişi ve yine o dönem insan kaynakları müdürlüğü yapan kişiler de görevden alınmalı. Basın açıklamasına bakar mısınız? Sanki Whatsapp durumu gibi. Yeşilyurt Basın birimini bir sosyal medyaciya teslim edersen olacağı bu. Yazık Türkiye'nin ornek belediyelerinden birini düşürdükleri hale bak.
    0
    0
    Yanıtla