SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Beton İddialarıyla Ortaya Çıkan İhale!.

0
Güncellendi - 2021-04-29 01:41:13
Bu da Beton İddialarıyla Ortaya Çıkan İhale!.
A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA VE ÇINAR, MAÇTA YAN YANA GELDİLER AMA.. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait şirketten Belediyeye beton satın alındığı iddiasının merkezinde bulunan Kocaeli merkezli Dura Mühendislik ve Mersa İnşaat unvanlı şirketlere ait ortaklığın, Yeşilyurt Belediye Binası ihalesini aldıktan iki gün sonra da yine Yeşilyurt Belediyesi'ne ait 136 konutluk Yeşil Topsöğüt Konutları ihalesini  almış olduğu ortaya çıktı.

Yeşilyurt Belediyesi, 7 Temmuz 2020 tarihinde yapılan, yaklaşık maliyeti 14 milyon 671 bin TL olan ve eski SSK Hastanesi alanı üzerinde inşa edilen Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binası yapım işini, kendi belirleyerek  'davetiye- pazarlık usulü' ile ihaleye çağırdığı, Kocaeli merkezli Dura Mühendislik Ltd. Şti. ve Mersa İnşaat Ltd. Şti. ortaklığı'na vermişti.

Söz konusu ihaleye 2 teklifin sunulduğu ve pazarlık yöntemiyle yapılan ihalede, Dura Mühendislik Ltd. Şti. ve Mersa İnşaat Ltd. Şti. ortaklığının, 9 milyon 536 bin TL teklifle ihaleyi aldığı öğrenilmişti.

Veli Ağbaba'ya verilen cevapla ortaya çıkan ihale bilgisi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, önceki gün yaptığı açıklamada, Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptırdığı 136 adet lüks konut ve 6 işyerinden oluşan Yeşil Topsöğüt Konutları projesi için, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait şirketten hazır beton ve gaz beton satın alındığını ileri sürmüş ve "Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?" sorusunu yöneltmişti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Türkiye gündemine de giren bu iddialarına ilk olarak, Yeşil Topsöğüt Konutları ihalesini aldığını açıklayan şirket cevap verdi.

Veli Ağbaba'ya cevap veren bu şirket, Yeşilyurt Belediyesi'nin "vizyon projemiz" olarak tanıttığı, Yeşil Topsöğüt Konutları ihalesini aldığını açıklayan Dura Mühendislik Ltd. Şti. unvanlı firmaydı.

Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binası ihalesinden sonra, Topsögüt Konutları ihalesini de vermişler

Dura Mühendislik Ltd. Şti.'nin Veli Ağbaba'ya verdiği cevapta açıkladığı bilgiler, 7 Temmuz 2020 tarihinde yapılan Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binası ihalesini kazandığı açıklanan Dura Mühendislik Ltd. Şti ve Mersa İnşaat Ltd. Şti. unvanlı ortaklığın, 9 Temmuz 2020 tarihinde, yani Belediye hizmet binası ihalesinden iki gün sonra yapılan  ve yine sadece belediyenin uygun görerek çağırdığı firmaların katıldığı, 'davetiye- pazarlık' usulü ile yaptığı 136 konutluk Yeşil Topsöğüt Konutları ihalesini de aldığını ortaya çıkardı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya verilen cevabın altında, sadece Dura Mühendislik Ltd. Şti.'nin kaşesi ve yetkilisinin imzası vardı. Ancak, şirketin internet sitesinde yayınlanan, Yeşil Topsögüt Konakları'na ait katalogda, Yeşilyurt Belediyesi'nin bu ihalesinin de Dura Mühendislik Ltd. Şti ve Mersa İnşaat Ltd. Şti. ikilisi tarafından alındığını gösteriyor.

İhale ilanını yayınladılar, ihalenin sonucuna dair bilgi vermediler

Yeşil Topsöğüt Konutları ihalesine ait ihale ilanı Resmi Gazete'nin 29 Haziran 2020 tarihli nüshasında yayınlanırken, Yeşilyurt Belediyesi yaptığı ihalenin sonucuna ilişkin olarak kamuoyuna herhangi bir bilgi vermemişti.

Yeşilyurt Belediye binası ve Topsögüt Konutları'nı yapan ortaklıktaki şirketin yer aldığı gurubun bir başka şirketi ihalelerden yasaklanmıştı

Yeşilyurt Belediyesinin yeni hizmet binası ihalesini alan ortaklıkta yer alan Mersa İnşaat Ltd. Şti.’nin de içinde yer aldığı Elyapı Gruba ait bir başka şirket olan Elyapı İnşaat Ltd. Şti.’nin, ihalelere girmekten yasaklandığı ileri sürülmüştü.

Adı geçen şirketin Kandıra Belediyesi hizmet binası yapımı ile ilgili taahhütlerini yerine getiremediği gerekçesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm ihalelere katılmaktan 1 yıl boyunca yasaklandığı öğrenilmişti.

Yeşilyurt Belediyesi hizmet binasından sonra, milletvekili Ağbaba'nın belediye başkanı Çınar'ın aile şirketinden Topsöğüt Konutları inşaatına hazır beton ve gaz beton alındığı iddialarının ardından, bu iddialara, hizmet binasını yapan firma yanıt vermesinin ardından, malatyahaber.com'da gerek Ağbaba'nın iddialarını, gerekse şirketin yanıtını içeren haberlere çok sayıda yorum geldi. Yayına giren ya da çok daha farklı değerlendirmelere yol açacak  ayrıntı içerdiği için bazıları yayınlanmayan bu yorumlarda, söz konusu ihalelerin dışındaki başka ihaleler, ilişkiler, bağlantılar, ihale yöntemi ve kurgularla ilgili iddialar yer alıyor.

Ağbaba - Çınar Yeni Malatyaspor - Ankaragücü maçında yan yana geldi ama...

Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın; başkanlığını yaptığı Yeşilyurt Belediyesi'ne aile şirketinden hazır beton ve gaz beton satın aldığı iddiasına muhatap olan ve Ağbaba'nın iddialarına, iddiaları reddetmeden, "CHP ve Veli Ağbaba terörle ilişkili siyaset yapıyor" şeklinde cevap veren Mehmet Çınar, gece yarısından sonra yaptığı bu açıklamanın gündüzünde Yeni Malatyaspor - Ankaragücü maçını  Veli Ağbaba ile yan yana izledi.

Yeni Malatyaspor - Ankaragücü maçını izlemek üzere, protokol sıralarında yerlerini alan Veli Ağbaba ve Mehmet Çınar'ın arasında sosyal mesafe nedeniyle bir koltuk boş bırakılırken, karşılıklı ağır ithamlarda bulunan iki siyasinin birbiriyle konuşmadığı gözlendi.

Ağbaba'nın, Çınar'ın ağır ithamlar içeren açıklamasına ne cevap vereceği de merak konusu oldu.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeşilyurt Belediyesi'nin Topsöğüt Konutları'nın temeli 31 Aralık 2020 günü  AKP'nin milletvekillerinden Öznur Çalık, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır'ın da katıldığı törenle atılmıştı. Bu törende de, inşaatı yapacak olan firma hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • orhan ince (2 yıl önce)
    ne var bunda devamlı yaptıkları şey davet usulü ihale yani istediklerine veriyorlar önemli olan bunlaraa ceza verilmemesi insan kaçakcılığı yani ceza almaları için daha ne yapmaları gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Nİ,HAT (2 yıl önce)
    tebrikler ağbaba.sende olmasın kim bu belediye başkanının usulsüzlüklerini millete anlatacak..biraz daha eşelerseniz çok şeyler çıkacak.nereye dokunsan lagım fıskırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birol 44 (2 yıl önce)
    Ihaleleler neden malatyalı yerli firmalara verilmiyor adrese ve siparişe dayalı firmalara kime yada kaça paraya ihale ediliyor kimin haberi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkanımız bile yerli değil birader adam aslen Adıyamanlı:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    ...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    gedik villalarını belediye marifetiyle bitirip kimler aldığıda açıklansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (2 yıl önce)
    Bal tutan parmağını yalıyor (istisnalar hariç) herkes yararlanmak için beledi başkanlığı seciyor menfaat dünyası bunu kabullenmek lazım Allah kimseye yetim hakkı yedirmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (2 yıl önce)
    Kendi seçmenini partiden sogutan bir teşkilat oldu bu sadece çınara yüklenme li vekillerde sevilmiyor artık çınara patladı millet taze kan lazım mevcut ekibin hepsi gitmeli vekiller dahil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bizim ÇALIK, TÜFENKÇİ, KAHTALI, ÇAKIR soyadlarında milletvekillerimiz vardı sahi. Niye bir açıklama yapmak zahmetine girmiyorlar. Ama şimdi bu konuları gündeme getirenlere haysiyetsiz demesinler. Belki vatan haini ilan ederler. Sonuçta onlara göre, kol kırılır yen içinde kalır!
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Sayın Ağbaba bir gün Selahattin Gürkan'ı eleştirsen şaşarım valla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat44 (2 yıl önce)
    Yerel ve Genel Seçim - Seçin bakalım seçin demişti Cem Karaca. Koşa koşa bunlara oy verenler uyanın artık uyanın! Melih Gökçek istifada bu kadar direnmedi bravo başkan!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram44 (2 yıl önce)
    Haydaa tüm işleri aynı adam mı yapıyor şimdi ? Bu işler ihale edildikten sonra istifa eden Başkan yardımcısı neden istifa etti acaba?Daha neler göreceğiz bakalım.Bu arada hiç bişey yokmus gibi davranıyor herkes.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Bu kadar iddialar ayyuka çıkmışken nasıl o koltukta oturuyorlar anlamıyorum. Birde büyükşehir belediye başkanlığı için uğraşıyor. Önce kendi işini düzgün yap. Yeşilyurt Belediyesinde çalışanların kimliğine bakın personelin yüzde doksanı Adıyamanlı üstelik burada yerleşenlerde değil Adıyamandan yeni transferler Malatyayı Adıyamanlılar yönetiyor. Yazıklar olsun size Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın liste gönderiyor Yeşilyurt belediyesi işe alıyor. Ne bekliyoruz ki Allah bildiği gibi yapsın bunları partinin adını batırıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediyeci Zeki (2 yıl önce)
    Sadece bunlar değil. Şahintepesine yapılan macera parkının da ihalesi yok. Gündüzbeye yapılan fırının da ihalesi yok. Kimler yapıyor belli değil. Ayrıca pazarlıkla verilen mal alım ihalelelerinin haddi hesabı yok. Malatya Büyükşehir belediyesi eski fen işleri daire başkanının oğlu Yeşilyurt belediyesinden 2 tane pazarlıkla mal alım işi almıştır. Bu gibi örnekler onlarcadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Soruyorum (2 yıl önce)
    İhaleydi yolsuzluktu değil Sadece şunu sormak istiyorum bütün belediyelere , Torpili yok diye dayısı yok diye işi bilen , ekmeğe muhtaç insanları işe almayıp ayrımcılık yapıp bir telefonla işini liyakatla yapmayacak insanlara öncelik ettiniz illa ki işini güzel yapan insanlarda var onlara lafımız yok fakat onca garibanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Helal olsun yula devam herkes yalan söylüyor deyin zengin olmaya devam edin aradabir reklam yapın malatyaya yol hastene havaalanı deniz getireceğiz deyin unuturmayin kendinizi 2023 yakın çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • ersin (2 yıl önce)
    bir ton yazı okudum ve hep aynı şeyleri yazmışsınız. hangi şirket çınarınmış çınarın ne ortaklığı varmış belge neredeymiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bi zahmet internetten Hüseyin Çınar kim? Çınar gaz beton kimin diye araştır. Onuda beceremiyorum diyorsan Eski malatya da önüne gelene sor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen bir ton yazı okumamışsın,hatta bir ton aynı yazıyı seyretmişsin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Hayırlı işler büyük başkanım bu tarafta işleriniz iyi masaallah o tarafta nasıl onu Allah bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Che (2 yıl önce)
    Go home!!! Go out !!! Özetle istifa et öyle reis, 15 temmuz vs. Edebiyatıyla duramazsın o koltukta
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Uyy küsmüş mü ne..!
    0
    0
    Yanıtla
  • İncinmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • GRİ PASAPORTSUZ (2 yıl önce)
    Kocaeli'nde ihalelere girmesi yasaklı olan firma gelmiş, Malatya'da on milyonlarca liralık ihale alıyor. Hayırlı işler Mehmet Çınar bey ve onun destekçileri...
    0
    0
    Yanıtla
  • EEEE Malatya'ya Malatyalıya ne yaparsan yap hoş görüyor. Gönülleri çok geniş insanlar...
    0
    0
    Yanıtla