SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 51 Bin Hektar Alanda Haritalandırma

0
Güncellendi - 2021-05-26 19:24:40
Yeşilyurt'ta 51 Bin Hektar Alanda Haritalandırma
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinin harita ve arazi çalışmalarını güncellemek ve detaylandırmak amacıyla; merkez ve kırsal alanları kapsayan 51.000 hektarlık alanda uygulanacak ‘Yeşilyurt Hali Hazır Harita’ yapım işi için, Yeşilyurt Belediyesi ile İller Bankası Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Yeşilyurt’u planlı ve sağlıklı yatırımlarla geleceğe hazırlamak adına merkez ve kırsal bölgeleri kapsayan teknik çalışmalara büyük bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geçtiğimiz aylarda Malatya’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Yeşilyurt’ta ‘Hali Hazır Harita’ uygulamasını yapmak istediklerine yönelik talebini ilettikten sonra, Bakan Murat Kurum’da İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğüne gerekli çalışmaların başlatılması yönünde talimatını vermişti.

İller Bankası Bölge Müdürü Celal Kaştı’yı makamında ziyaret eden Yeşilyurt Belediyeye Başkanı Mehmet Çınar’da, Yeşilyurt’un merkez ve kırsal alanlarını kapsayan 51.000 hektarlık alanda yapılacak haritalandırma iş ve işlemleri için hazırlanan protokolü imzalamıştı.

Yapılan protokolün ardından İller Bankası Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleşen ihale süreciyle birlikte ‘Hali Hazır Harita’ yapım işini üstlenen Lamda Mühendislik, İnşaat Haritacılık Makine İthalat ve İhracat Sanayi Lmt.Şirketine  yer tahsisi yapılırken, 270 gün içerisinde tüm çalışmalar tamamlanıp hazırlanacak teknik detaylar ve raporlar Yeşilyurt Belediyesine teslim edilecek.

Elazığ İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nde Harita Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Orkun Aslan ile Lamda Mühendislik firma temsilcilerini Yeşilyurt Belediyesinde ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hazırlanan ‘Yeşilyurt Hali Hazır Harita’ protokolünü imzaladı.

Yapılan protokolün hâyırlı olmasını temenni eden Elazığ İller Bankası Bölge Müdürlüğü Harita Kontrol Mühendisi Orkun Aslan, Yeşilyurt’un merkez ve kırsal bölgelerinin tamamının hali hazır haritasının çıkartılacağını, bu uygulamanın Yeşilyurt Belediyesinin yapacağı alt ve üst yapı yatırımlara büyük bir fayda sağlayacağını söyledi.

Malatya’nın en büyük ilçesi Yeşilyurt’u doğru ve planlı yatırımlarla geleceğe hazırlama noktasında gerekli tüm teknik çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’umuzun tüm yaşam alanlarının hali hazır haritasının yapılmasıyla ilgili İller Bankasında yapılan ihale neticesinde hazırlanan protokolünü imzaladık. İller Bankası Bölge Müdürlüğünden gelen misafirlerimizin yanı sıra haritalandırma, sayısal fotoğramatik ve hali hazır harita yapım  işinin alan firmanın temsilcileriyle bir aradayız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un kentimize teşrif ettiği zaman bölgenin haritalandırılmasına ilişkin talebimizi iletmiştik. Sayın Bakanımızda İller Bankası Bölge Müdürlüğüne gerekli talimatları vermişti. Kentimize ve ilçemize daha iyi hizmet edebilmek, dijital ve teknolojik alt yapıyla donatılmış yeni yatırımların Yeşilyurt’a kazandırılması içinde bizlerde bu süreci yakından takip ettik. Hali Hazır Harita işinin tamamlanmasıyla birlikte Yeşilyurt’umuz doğru, planlı ve sistemli yatırımlarla geleceğe daha umutla bakacaktır.” dedi.

Yeşilyurt’un merkez ve kırsal alanlarının tamamında haritalandırma işinin yapılacağını ifade eden Başkan Çınar, “Bölgemizde 270 gün süreyle önce detaylı bir şekilde harita hazırlanması için uçakla resimler çekilecek ardından elde edilen bilgiler ışığında bütün cadde ve sokakların resimler çekip, haritalandırılması sağlanacak. İlçemizde gelecekte yapılacak yatırımlara bu çalışmalar bir nevi altlık oluşturacak.  Yeni imar alanlarının düzenli bir şekilde vücut bulması ve yeni bir sistem kurulmasına yönelik güzel bir çalışmayı başlatıyoruz. İnşallah bu çalışmalar neticesinde daha hızlı veriye, bilgiye ve arşive ulaşmış olup, hizmetlerimizin hızını artırmış olacağız. Kentimizin muhtelif yerlerinde de belirli kaynak noktaları olacak, bu noktalardan o bölgeyle ilgili alınacak bütün sayısal koordinatlar ve bilgilerle hem bölgenin imarla ilgili detaylı alt yapısının oluşturulması hem de hali hazır haritalar neticesinde ruhsat alımları ve emlak vergisinin belediye tarafından kontrol edilmesine, açılmış olan işyerlerinin adreslerine hızlı bir şekilde ulaşılabilmesini sağlayacak teknik alt yapı numarataj işlerinin kolaylaşmasını sağlayacak. Bu uygulama belediyemizin teknik birimlerinin çalışmalarındaki verim düzeyinin artmasına vesile olacak. Teknik bilgiler ışığında, sağlıklı ve planlı yatırım alanlarımızın sayısının artırılması noktasında ki çalışmalarımızı bu tür uygulamalarla daha güvenli ve sağlam hale getirmiş olacağız.Hali Hazır Haritalandırma uygulaması kentsel dönüşümden imara, emlaktan teknik alt yapıya yönelik hizmet sunan tüm birimlerimizin çalışmalarına büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Çözüm odaklı hizmet felsefemizin daha fazla alana yayılmasını destekleyecek faydalı bir çalışmayı başlatmış oluyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere İller Bankası Bölge Müdürümüze, değerli mesai arkadaşlarına ve belediyede bu konuyu takip eden çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hâyırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehmet Doğan (2 yıl önce)
    Sayın başkanım4l 4286 ve 4288 ada. Tarım alanı olarak gözüküyor Yuzakina 20 metre Sağ yanında prestij merkez konutları bitişik Bu bölgenin tarım alanı ile ilgisi alakası yok şöyle bir düşünce değerlendirmesi yapılacak olursa dönerci durumu gibi kalmış Ben orayı emekli ikramiyesi yatırdım aldığımızda 5 kata imarliydi İlahi güç orayı tarım alanına sokmuş Allah'a havale ediyoruz sizden ricamız mağduriyetinin önlenmesi Sayfilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • dilekli (2 yıl önce)
    Önce dilekteki sokaklara isim verin bulunduğumuz sokak yeşilyurt belediyesine 8 km mesafede ama halen bir isim verilemedi hep göstermelik işler yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)
    Harita da GRİ renk kullanmayın lütfen. Bu memleketin adı YEŞİLYURT.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Mehmet Başkan halkın yüzde seksenin oyunu alarak başkan olmuştur. Ona hakaret etmek aynı zamanda seçmenlerine ve bütün Yeşilyurt halkına hakarettir. Ne zamandan beri seçilmişlerinize hakaret etmek adet oldu. Almanya'ya gitmişlerin cehenneme kadar yolu var. Devlete karşı bir suç işlemişler ve cezalarını çekerler. Siz Mehmet başkanın yerinde olsanız ne yaparsınız? Mehmet başkan kimin arsasına dokunmuş, varsa öyle bir durum gitsin mahkemeye hakkını alsın. Öyle bir şey olacağını da düşünmüyorum. Ayıptır günahtır ulu orta konuşmak Malatya halkına yakışmaz. Biz seçtiklerimizin yanındayız, ve hiç birine de algı operasyonu yapılmasına izin vermeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • O oyları ne mehmet çınar ne öznur çalık ne de diğerleri aldı. Bütün oylar Tayyip Erdoğan hatrına verildi. Bi bağımsız girsin bakalım önzur çalık 1000 oy alabiliyor mu? Mehmet çınar 50 oy toplayabiliyormu?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Ne oldu alamanya işi iki tane adam görevden alındı. Unutturuldu dosya sümen altı. hiçbir sey yokmuş gibi devam yüzleri de kızarmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri hoca (2 yıl önce)
    Mehmet çınarın en çok yaptığı şey haritalandırma ve Belediyenin arsalarını parsel parsel satmadır. Bu kadar malı satıp hala belediyenin borç batağında olmasını açıklayacak bir Allahın kulu da yok ak partide. Yazık size oy verenlere yazık!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Haritaya dikkat etsinler, yanlışlıkla Almanya haritası olmasın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok bu ara beton ve gaz beton işleri kesat, biraz rant lazim, isleri hizlandirmak icin, yeni ınşaat alanlarını jet bir şekilde bicimlendirmek icin... Allah Mehmet baskanin yar ve yardimcisi olsun. Allah bu memlekete hizmet edenin yüküne yük katsin insallah.
    0
    0
    Yanıtla