SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Yakışmıyor! Sanki Kasaba Meydanı..

0
Güncellendi - 2019-12-19 05:36:37
Malatya'ya Yakışmıyor! Sanki Kasaba Meydanı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezindeki meydanlarda, 'kasaba' ve 'gecekondu' görüntüsü veren, yerel yöneticilerin kent kültürü ile ilgili yeterliliğini tartışma konusu haline getiren 'çadır' manzaraları, tüm eleştiri ve tepkilere rağmen devam ediyor.

Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı'nda, yıllardır çeşitli etkinlikler için kurulan çadırların, bir kentin merkezine yakışmadığı, ancak yaptıkları en sıradan etkinliği dahi insanların 'gözüne sokmayı' düşünen, çoğu da siyasi bağlantıları olan çeşitli kuruluşların yerel yöneticilerin de 'kent kültürü yetersizliği'nden yararlanarak kurdukları çadırların kötü ve ilkel görünüme neden olduğu yolunda şikayetlere rağmen bu durum engellenmiyor.

Kent merkezindeki Hükümet Meydanı (15 Temmuz Demokrasi Meydanı) ile Soykan Meydanı'nın yanı sıra ana caddeler üzerindeki bazı 'vitrin' yerlerde bu ilkel görüntülere rastlanmasına rağmen, başta büyükşehir ve ilçe belediyeleri olmak üzere, yetkili makamlar bunlara engel olmadıkları gibi, birçok etkinliğe de katkıda bulunuyor.

En son, bir partinin kadın kollarının Yerli Malı Haftası etkinliği nedeniyle, Soykan Meydanı'na  2 adet 'taziye çadırı' getirilerek kurulurken, soba yakılan bu çadırların meydanda yolaçtıkları hava kirliliği de vatandaşın tepkisine yolaçtı.

Ayrıca, yıktırılan eski belediye binasının yerinin meydan olarak düzenleneceği taahhüdüne rağmen, halen buranın 'gecekondu' dükkan, bankamatik, kulübe ve arada kurulan çadırların yanı sıra, mobil konteynerlerde yapılan etkinlikler yüzünden bir türlü meydan olamadığı gibi, adeta pazar yerine dönüştürüldüğüne ilişkin eleştirilere de yerel yönetimler duyarsız kalıyor.

Malatya'daki 'yetkili- ilgisiz' ' yerel yöneticilerin, artık kenti bir köy ve kasaba olarak değil 'büyükşehir' olarak görmeleri, bunun için en başta meydanlarda yaşanan görüntü kirliliklerine son verecek kararlar almaları gerektiği ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Belediye binası yan gelip yatma yeri olmuş şehir hastanesinin önündeki bol su ve güneş geçiren otobüs durakları her gün binlerce kişinin otobüs beklediği duraklar ..hak edildiginiz gibi yonetiliyorsunuz Malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Artık cenaze çadırları yok... Taziye evleri yapılıyor her semte, mahalleye. Ana yola bile kuruluyor taziye çadırları çok ilkel malatya'ya hiç yakışmıyor. Belediyenin buna el atması lazım. Güzel yerler yıkıldı çocukluğuzun yeri vilayet parkı yıkıldı ağaçlar kesildi yerini beton yığını bank köpek pisliği aldı. Allahtan korkun gözünüz görmüyormu vicdan yani?oy verdiğime çok pişmanım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çadırları senin evine kurak iznin olursa
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (4 yıl önce)
    Evet yukarıda arkadaşa katılıyorum parkın oraya ortaya peronlu sıralı üstü kapalı yanları açık otobüs durağı üstü kapalı olsa yazın sıcaktan kışın yağmur çamurdan korunur insanlar kart dolum gişesi. Büfeler herşey içinde olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir özkan (4 yıl önce)
    Bu meydan MALATYA YA yakışır şekilde kısa zamanda düzenlenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayfur (4 yıl önce)
    Aslında bu çadır çok anlamlı... Kuranlara teşekkür etmek lazım. Yerli Malı Haftası için kurulmuş. Bence çok doğru bir hareket. Çünkü, Türkiye'de "Yerlilik ve Millilik" propagandasıyla, ülkede özellikle ne kadar yerli tarım ürünü var ise, hepsinin köküne kibrit suyu döküp, tarım ülkesi Türkiye'yi tarımda dışa bağımlı hale getirdiler. Bu nedenle, Yerli Malı Haftası'nda Cenaze Çadırı kurmak bana göre çok anlamlı bir mesaj veriyor. Yerli Malı'nın yok edilişi nedeniyle taziye çadırı kurulmuş. Kutluyorum, bu çadırı kuranları.
    0
    0
    Yanıtla
  • O çadırcılık sevdası nedir yahu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Allahını seven şu eski belediye binasının olduğu yere bir el atsın.Yahu acaip bir şey.Parka benzemiyor(Ben o kadar yer gezdim.Hem yurt içinde hem yurt dışında.Böyle uyduruk bir park görmedim.,taksi durağı mı?,kızılay kan merkezi,polis noktası ne burası? Yahu o meydana ne yapılacağını bilemiyorsanız biz söylüyelim.Yahu orası şehrin ta göbeği.
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (4 yıl önce)
    Eski belediye meydanına otobüs duraklarını yapsanız memlekete hayrınız olur vilayet parkını da düzenlediler neye yaradı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiçbirsey yok banka yıkildi esenlik yıkildı güya yesillik çim ek kaldirim taşı koy meydan yaptim güldurmeyinnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaderim (4 yıl önce)
    Aman aman bir cadırdan yola çıkarak içinizdekileri olumsuz birikimleri bir hayli döktünüz .yerli malı haftası dolayısı ile kadın kollarının yapmış olduğu masum âne bir etkinlik gayet güzel Nostalji sobalı samimi hanımların yapmış oldukları el emeği ürünlerinin sergileme ve insanların beğenilerine sunma imkânı buldukları güzel ortamdı.pek Çoook İnsanın beğenisini aldığı.Anlamlı bir gündü .Bunu her gün çadır kuruluyormuş gibi lanse etmeniz.Biraz abes .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Eski belediye meydanı gerçekten MALATYA YA hiç ama hiç yakışmıyor. Selahattin başkan dan moderinize edilmiş Bir Meydan bekliyoruz unutmayın şehirler meydanlarıyla bilinir
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (4 yıl önce)
    Dış güçlerin işi,kesinlikle feraset !basiret! sahibi yöneticilerimizin zerre suçu yok bu ışte.)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle hepsi birbirinden üstün masallah:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (4 yıl önce)
    Yeni Başkan diyorsunuz iyi güzel ama ekip eski ekip. adam ne yapsın Selahatttin bey i de kendilerine benzettiler,bir an önce işi bilen becerikli insanları atamalı yönetici olarak yoksa iş zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Evet. Hoş olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Mustafa bey Allah lazım etmesin ama sizinde birgün benim gibi bi yakınınıza kan ihtiyacınız olursa kızılayın o baraka dediğiniz yerine gidersiniz. O meydanda ticari amaçla çalışmayan tek yapı orası. Lütfen eleştiri yapmadan önce biraz düşünelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılay'a baraka değil merkezde daha güzel bir mekân yakışır. Meydandaki büfeler dahil bütün ucube yapılar bir an önce kaldırılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alpertunga (4 yıl önce)
    Taziye evlerimiz yok bakinElazig da her caminin taziye evi var adamlar bu konuda bizden ilerde ler helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her haberin altında elazığğğh övgüsü yazıyosun. Hadi babacım hadi
    0
    0
    Yanıtla
  • Elaziglilara vefat eden kisinin evinde cenazesinin yasını tutmak zor geliyorsa Malatyalı ne yapsin bunun neresinde var ilerililik o da ayrı bir konu sırf evleri kirlenmesin diye yapıyorlar. Artı Elazığ'da Malatyalılar diyerek milleti ayağa kaldirisiniz da Malatya'da elaziglilar şöyle böyle diyin istediğiniz kadar Malatyalılar tınmaz aştı bu durumu çoktan ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    insanları gereksiz işlerle meşgul edip büyük işler oluyormuş hissiyatı vermek amaç bu olsa gerek. malatya lı buna müstahak çünkü biz buyuz.çadır kur oturt.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Çadırı kurulmuş. Sobası yanıyor. Dumanı da tütüyor. Bolca odun ve kömürü de kapının önünde. İki eşek bir katır 3 keçi 2 dana 5 inek eksik bunlardan bir veya iki tane küspe ve samanıyla getirip konsa iş tam olacak. Hatta arka tarafa bir çukur açıp ağpun satışı da ucuz bir şekilde yapılabilir. Kapalı çarşının üstü de tezek için ideal değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç (4 yıl önce)
    Tabi daha sakin yere koysalar iyi olur toki ordusunun bi yeri gibi böyle hiç olmuyo malatyayı düzenlemeleri lazım her konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Ticaret sanayi odası da odaya kayıtlı herkese üyelerin ve yakınlarının tüm vefat haberlerini sanki kasabada yaşıyormuşuz gibi, sanki Malatya çok küçük bir yermiş gibi mesaj atıyor. Usandım hergün hiç tanımadığım onlarca insanın taziye mesajları almaktan.Kimsenin bu saçmalığa dur diyeceği yok en iyisi gidip numaramı sildireyim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalcın (4 yıl önce)
    Yeni başkan düzeltir dedik iyce sıvazladı esnaflar dükkanlarının önüne ne bulursa koyuyorlar cete gibi biri araba park edince milletin üstüne yürüyorlar zabita ne iş yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Yakışır yakışır burası Malatya cemaat dernek ve vakıfların yönettiği bir il cesaretin varsa karşı cık görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    vallahi kısaca re zalet bir görüntü hangi aklı selim buna izin vermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    bir şehir ancak değerleri ile varolmaya devam eder. ithal yöneticiler ile malatya bir yere kadar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle iki buyuk belediye başkani Adiyaman li Malatya da Adam mi kalmamış ayip yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (4 yıl önce)
    Taziye çadırını görünce kim ölmüş dedik.yaklaşınca kermes olduğunu gördük.ölen tertip,düzen ve üslüpmüş.başımız sağolsun 40 on üstünde şehir gördüm memleketimdeki gibi tabloyla karşılaşmadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sergen (4 yıl önce)
    Aşağışehirde bile bunları yapmıyor du bu nasıl bir yönetim heryeri işgal etmişler caddeler de geçilmiyor ara sokaklar da araçlar kaldırımı işgal etmiş çarşı da esnaf işgal etmiş kaldırı mı yok mu bu malatyanın zabıta müdürü ve memurları onlarda mı tasarruf ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mikail (4 yıl önce)
    haberin başında kasaba ve gece kondu ya benzetmiş iki satır sonra ilkel diyorsun haberi bilmem ama yakıştırma tam bir edepsizlik ne demek ilkel yani kasaba ve gece kondular ilkel mi sayın editör haberi düzelterek ver kendi evine benzet sonra ilkel de bir toplumun yaşam alanlarını ve yaşadığı evleri küçümseyerek haber yapmayın lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuduğunuzu anlama probleminiz var beyefendi. Burada mağdur edebiyatı yapacak bir olay yok, düzeltilmesi gereken biçimsizlikler var. Malatya bir büyükşehir yani kasaba değil, bir nizam içinde olmak zorunda. Ayrıca gecekondularda uygun bir yapı olmadığı ve çevre kirliliğine yol açtığı için devlet tarafından yıkılıyor toplu konutlar ve sosyal konutlar yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail e katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • tahir (4 yıl önce)
    Yavv Allah aşkına şehiri paris gibi göstermeyin herkes ne olduğunu çok iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Muasır medeniyet seviyesine taşıyacak bizi akp iktidarı
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (4 yıl önce)
    Başkanı seçenler rahatsız olmuyor, gerisi de önemli değil. Zihniyet bu!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle cadir iktidar partisinin kadin kollari için kocaman yeri kaplamış artı geçenlerde iyiparti cadiri standi saldırıya uğradı herkes öğe öğe bitiremediği yeni emniyet müdürü yapanları kameralardan tespit edemedim i orda mobese de varrr iyi partili değilim ama tüm partilere eşit seviyede olunmali
    0
    0
    Yanıtla
  • selo (4 yıl önce)
    sayın başkan kaldırım işgaline ne zaman dur diyeceksiniz bu çadırlar hiçmi hiç malatyamıza yakışmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Kesinlikle saçmalik bu kadar olamazdi siyasi parti ye koca koca çadırlar hangi parti olursa olsun chp mhp akp iyiparti vs e orda cadır olmazz
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    Boşuna dememişler herkes kendine yakışanı yapar diye..!
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    Maalesef başımızdaki sözde yönetici ve idarecilerin ne kadar vizyonsuz, basiretsiz ve bir o kadar da ufku dar görüşlü ve o makamlara yakışmayan bulundukları mevkilere layık olmayan yetersiz kişiler olduklarını gösteriyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Ortalıkta satılan yiyeceklerin insan sağlığına zarar verebileceği unutulmamalıdır. Ortalıkta ayak üstü çadırlarda yok yöresel fuarmış, kermesmiş, kim denetim yapıyor. Bunlar satış yaparken vergisini veriyor mu? Maliye, valilik yetkililer bunlara nasıl müsaade ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Malatya bunları hak etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Eski Belediye binasını yıkarak şehre bir meydan kazandıranlar, şehir meydanını barakalar ve çadırlara teslim etmekte pek mahir olduklarını gösterdiler. Malatya Spor ve Kızılay'a tahsis edilen barakalar da dahil olmak üzere şehir meydanına kurulan bütün barakalar ve çadırların bir an önce kaldırılması ve şehrimize yakışır bir meydanın oluşturulmasını talep ediyoruz. Hâla iki cümlelerinden biri "Biz Battalgazi'deyken..." olan Büyükşehir yöneticilerinin artık büyük bir şehri yönettiklerinin idrakine varmaları gerekiyor. Bunun için de vizyona ihtiyaç var. Bu da işin ehli bir kadro ile mümkün. 6 - 7 aydan beri borçtan başka bir şey konuşmayan belediyecilerden artık bir icraat bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Koç (4 yıl önce)
    Soba yanmışken belediye başkanlarını da davet edip kestane pişirselerdi. ::)) Malatya Büyükşehir, ama yerel yöneticiler halen küçük şehir işlerinin peşinde koşuyor. Malatya'nın 10 yıl sonra nerede olacağını bilen var mı? Yada Malatya'nın 20 yıl nerede olacağına yönelik proje var mı? Hiç biri yoktur. Yapılacağına dair konuşulan ve tartışılan proje var mı? Maalesef yoktur. O nedenle yerel yöneticiler Malatya'da yöneticilik konusunda yok hükmündedir. Onlar için protokol koltuğunda oturmak kadar önemli bir şey yoktur. Şehir mezarlığında protokol mezar yeri satılığa çıksa Büyükşehir Belediyesi tüm borçlarından kurtulur. Çünkü bu şehir protokolde bulunmayı ve görünenleri çok seviyor. İş, proje, yatırım, geleceğe yönelik planlama yapma ve bu konuda hesap vermek kimsenin umurunda değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat (4 yıl önce)
    bu çadırların yaktığı odun dumanından çarşıda nefes alınmıyor, etkinlik tam anlamlı olmuş yerli malı....
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (4 yıl önce)
    Vizyonu olmayan bir zihniyetin Malatyaya yıllardır yaptığı bu zaten çok görmemek gerek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Keskin (4 yıl önce)
    Malatya şimdiki durumdan sikayet edeceklerine yerel yonetıcıler ini secerken adam gıbı insanları secselerdı sırf siyasi iktidara yakın olmak için baskan secerlerse sonuc bu olur. Partisine bakmadan bu yerel yonetım işini hakkıyla yapacak donanımlı insaları secselerdı bugun sıkayet ettikleri duruma dusmezlerdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (4 yıl önce)
    Meydanı bit pazarı yapanları gündeme getirdiğiniz için teşekkür malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım Hicri (4 yıl önce)
    Kitabın ortasından konuşmuşsunuz. Şehir meydanını değil kasabaya köye çevirdiler. Eski Belediye Meydanına bir bakar mısınız Allah aşkına. Her taraf işgal altında.Bir misafirimiz geldiğinde gezdirmeye utanır hale geldik. O güzslim Vilâet parkının ortasına yapılan ve parkı katleden demir yığını Turizm Irtibat Bürosunu mu dersiniz, Kuyumcular Çarşısı, Çınarlı Camii, Sebze Pazarı civarını mı dersiniz, Akpınar Meydanını (!) Mı dersiniz, kaldırımlar, yollar işgal altında. Yapmayın Allah aşkına, bu şehri yaşanılmaz hale getirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (4 yıl önce)
    Bizim yerel yöneticiler ara sıra batı illerini görseler çok faydalı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetteki Malatyalı (4 yıl önce)
    Aynen katılıyorum size Ali bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (4 yıl önce)
    Belediye başkanı kendini hala aşağışeher zannediyor. Kaldırımlar işgalden geçilmiyor. Seyyar satıcılar almış başını gitmiş Caddeler boylu boyunca yaya geçidi gibi Herkes istediği yerden hop diye dalıyor. Soykan parkı ve eski belediye meydanı amele pazarı olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bey bu konularda haklısınız, benim anlamadığım bu konuları yazan basın, bunları başkana niye iletmezler. Sadece bu sütunlarda paylaşırlar. Vatandaşın başkana ulaşması zor ama, basının ulaşması çok kolay. Bakalım başkan bu konuda nasıl açıklama yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 yıl önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    katılıyorum ,halaa büyük bir köy görüntüsündeyiz, ailemizle sebze haline eski şire pazarı çevresine daha doğrusu çarşıya çıkamıyoruz ,araç trafigi zaten çile bizlerde kaldırımlarda yürüyemiyoruz,dükkanların büyüklüğünden çok kaldırımlar işgal edilmiş,sayın yöneticiler birazcık radikal kararlar almaktan korkmayınız herkes göreve
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışehir de ortada hicbi sosyal aktivitesi yok belediyelerin birilerine rant kapısi oldular ayrica çalısanlar neden hep adiyamanli bingollü baskilli Malatya lı gencler 40 yaşina gelip evlenemeyen işsizlikten sürunen bir sürü malatyali varr
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkes senin gibi dört dörtlük hayat yaşamıyor kardeş seyyar satıcı rızkının peşinde malatya senin gibi gerici zihniyetler yüzünden halen böyle
    0
    0
    Yanıtla