SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yetersiz Alt Yapı Yangına Yol Açıyor'

0
Güncellendi - 2020-07-14 08:26:59
'Yetersiz Alt Yapı Yangına Yol Açıyor'
A- A+ PAYLAŞ

ELEKTRİK ŞİRKETİNE ELEŞTİRİ.. Malatya Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Serdar Yıldız, Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü Mahallesinde birçok hayvansal işletmeler ile tarımsal bahçelerin bulunduğu bölgede elektrik alt yapısının sorunlu ve yetersiz olması nedeniyle mağdur olunduğunu ifade etti.

Görgü Mahallesinde  TEDAŞ’a bağlı aydınlatma direği tellerinden sıçradığı iddia edilen kıvılcım ile anız yangını çıktığını ifade eden Malatya Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Serdar Yıldız, zamanında müdahale sonucu bölgedeki kanatlı hayvan işletmelerinin tehlikeyi atlattığını söyledi.

Bölgede elektrik altyapısının yetersiz, sorunlu ve direklerinin yolun ortasında olduğunu ifade eden Yıldız, “2017 yılında elektrik dağıtım şirketine yazılı olarak bildirilmesine rağmen elektrik dağıtım şirketinin sorunu çözmemesi sonucu  tekrar tellerden kıvılcım çıkarak anızlar tutuşmuştur. Mahalle sakinleri tarafından yangın söndürülmüş ve daha sonra itfaiye ekipleri gelerek müdahale etmişlerdir. Eğer iki gün önce arpalar biçilmeseydi, 10 bin dekardan fazla ekinin yanmasıyla sonuçlanabilirdi  yangın. Daha önce bahar aylarında da aynı sorun yaşanmıştı. Görgü Mahallesi Muhtarı ile birlikte elektrik dağıtım şirketine giderek sorunu tekrardan yetkililere bildirilmesine rağmen sonuç alınmamıştır. Şu an elektrik direklerinin hepsi yolun ortasında duruyor ve elektrik direğinin bir tanesi her gün onlarca insanın geçtiği yolun üzerine düştü düşecek. İnşallah birinin başına bir kaza gelmeden yetkililer müdahale eder” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • afedersin malatyalı (3 yıl önce)
    üstyapı süper maşallah
    0
    0
    Yanıtla