SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkililerin Desteğini Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-17 20:45:00
A- A+ PAYLAŞ

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından daha önce 5 kez düzenlenen  'Sürü Eğitimi ve Yönetimi Kursları'ndan altıncısı başladı.

20 kişinin katıldığı  ve 104 saat sürecek olan  kursun başlaması nedeniyle Birlik binasında  kursa katılanlarla birlikte  basın açıklaması yapan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı İhsan Akın, "Sürü yönetimi eğitimi kursumuzun 6.sına başlıyoruz. Şuanda 20 kişilik bir katılım var.  Kursumuz, iş güvenliği sağlığıyla ilgili; sürü yönlendirme, sürünün beslenmesi, sürü bakım işleri, sürünün sağlığı ve teknik ve pratiğin iyileştirilmesiyle ilgili saha çalışması ve özellikle halk dilinde, peygamber mesleği olan ve en önemli mesleklerden bir tanesi, günümüzde ne kadar önemli olduğu, gıda ve suyun, üretimin ne kadar en önemli olduğu zamanı yaşıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Akın, küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini  her ortamda dile getirdiklerini belirterek ”Eğer ithal etmek yerine ihraç etmek istiyorsak her kesimin destek olması lazım" diyerek şunları belirtti:

"Doğal ve organik olan küçükbaş hayvancılığın  başlıca sorunlarından, sıkıntılarından bir tanesi çobanlık mesleğidir. Çobanlık mesleği, hem hem zor hem de önemlidir. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi  içinde  tabii ki babadan, atadan, dededen kalma değil de, daha çok pratikle tekniğin birleştirerek, günümüzdeki hayvancılık nasıl yapılır? Sağlığından tutunda, beslenmesine, yerinin kuruluğuna, parazitlerle mücadeleyle ilgili sizlere hocamız Ayşegül hanım dersini anlatacak. Sizlerde sorularınızı soracaksınız. İnşallah nice çobanlık eğitimi kurslarında hep birlikte olacağız. Üretimimizi artırmamız gerekiyor. Daha fazla üretmemiz lazım. Kırsala daha fazla destek olmamız lazım. Bunun için de yetkililerin bize destek olması bekliyoruz.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız