SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YHT Kılavuz Trenle Çarpıştı, 9 Ölü 86 Yaralı Var

0
Güncellendi - 2018-12-13 19:09:17
YHT Kılavuz Trenle Çarpıştı, 9 Ölü 86 Yaralı Var
A- A+ PAYLAŞ

Ankara yakınında Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu 9 kişi öldü, 86 kişi öldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara’daki tren kazasının yaşandığı yerde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Turhan, saat 06.30’da Ankara Garı’dan Konya’ya hareket eden trenin, saat 06.36 sularında Yenimahalle ilçesi Motor İstasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpıştığını ifade etti.

Turhan, “Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş, bunlardan biri de hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlandı” diye konuştu.

Turhan, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen yolcunun olmadığını bildirdi.

SAVCILIK AÇIKLAMASI..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 86 kişinin yaralandığını açıkladı. Başsavcılık, olayda kusuru bulunduğu belirlenen 3 kişinin ise gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz treninin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, meydana gelen olay kapsamında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Görevlendirilen cumhuriyet savcılarımız tarafından olay yerinde gerekli olay yeri incelemeleri yapılmış, soruşturma kapsamında ilgili tüm işlemlerin tamamı yerine getirilmiş, olayın kesin nedeninin tespiti için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak gerekli talimatlar verilmiştir.

Soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre olayın meydana gelişinde kusuru bulunduğu tespit edilen kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve tren hareket memuru S.Y. haklarında gözaltı kararı verilmiş olup, bu şüpheliler bakımından ve tüm yönleriyle soruşturmaya devam olunmaktadır" denildi.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız