SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılbaşı İçin 4 Günlük Sokak Kısıtlaması

0
Güncellendi - 2020-12-16 02:17:36
Yılbaşı İçin 4 Günlük Sokak Kısıtlaması
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük fedakarlığıyla uygulanan kısıtlamaların ve tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, Kovid-19 verilerine ilişkin, istatistiklerle ilgili yöntem değişikliklerinin uluslararası uygulamalar çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık." dedi.

YILBAŞI İÇİN 4 GÜN KISITLAMA

Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasının 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak." dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl erteliyoruz."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Orhonn (3 yıl önce)
    Çok iyi bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Perşembe saat 21.00 pazartesi saat 05.00 kadar.....gecen süre 3 gün 8 saattir....gündüz bazında ise 3 gündür...yani hesaplari zorluyoruz bı turlu 4 gün olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    İçi boş..ne var Allah aşkına? Suriyelileri düşündüğünüz kadar bu halkı düşünmediniz..bu halkın zor gününde depremde salgında yanında olmadınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Mayıstan beri iş yok sözleşme bitti maaş yok kısa dönem maaş yok işsizlik maaşı yok ustaöğretici olup sözleşmesi bitenler işsiz kalanlar ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Babuğdu (3 yıl önce)
    4 gün ne arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    İsabetli ve harika bir karar hele de yılbaşında içip içip şirazesi kayan potansiyel corona ve asayiş tehditleri için yerinde bir karar. Eğlenmek isteyen evinde eğlensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada mi oldu bu olay coronaymis hadi ordan ben bedeviyim demi
    0
    0
    Yanıtla
  • Evde mi ? Niye evinde namaz kilmiyorsun camide kiliyorsun o kadar vergi gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (3 yıl önce)
    Vergi ödeyen tüm esnafa ayrımsız destek verilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamusal alan (3 yıl önce)
    Fabrikalar takır takır çalışıyor büyük patronlar keselerini doldurmaya devam ediyor. Büyük patronlara teşvik küçük esnafa kredi verip bunu da başarı gibi sabah akşam anlatıyorlar. Lokanta cafe çay ocağı kahvehane esnafı ve çalışanları ekmek parası bulamaz duruma geldi. Şimdi bir de kredi ödemeleri var. Acilen krediler 6 ay ertelenmeli, iş yeri kapanan esnafa sıfır faizli uzun dönem ödemesiz kredi verilmeli. Teşvik demiyorum çünkü onu vermezsiniz zaten. Bu arada her şeyi eleştiren tayfa ben kendim için tek bir kelime yazmıyorum esnaf falan değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Ulusal kanalların tümünde 3 günlük kısıtlama yazıyor ama.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Allah günü birlik ekmeğini kazanmaya çalışan insanlara yardım etsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Esnaf kredisini nasıl edecek ocakta basliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    3 ay boyunca 1000 er TL veriyorlar işte daha ne yapacaklar !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Şaka gibisiniz Allah sahittt
    0
    0
    Yanıtla