SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yılda 1 Milyona Yakın İnsanı Çekmek İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-09-17 15:09:59
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde bulunan ve çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılan kaynak suyu İspendere İçmeleri için yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişi Malatya’ya geliyor. Şifa arayanların akın ettiği ve şifa aradığı İspendere İçmeleri için hedef yıllık bir milyon ziyaretçiyi ağırlamak.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında ülkenin şifa merkezlerinden biri olma özelliği taşıyan İspendere İçmeleri, Battalgazi Belediyesi tarafından sağlık turizmine kazandırıldı. Kapıkaya mevkiindeki bulunan İspendere İçmeleri, 2017 yılında 150 dönümlük alanda 26 milyon liralık yatırımla sağlık turizmine katkının yanı sıra bölgenin şifa ve alternatif tıp merkezi olmasını sağlamak amacıyla hizmet veriyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İspendere İçmeleri’nin Malatya ve Türkiye için çok önemli bir yer olduğunu ifade etti.

Güder, İspendere’nin uzun yılladır hem Malatya hem bölge hem ülkeye zaman zamanda uluslararası camiaya hizmet eden bir doğal şifalı içme sularının bulunduğu bir yer olduğunu belirterek, “2017 yılın buranın rehabilitasyonuna başladık. Bölgenin sağlık turizminin yanı sıra turistik açıdan da anlam ve önem kazanması açısından belediyemiz çalışmalar yaptı. Buraya 26 milyon liralık bir yatırımımız oldu. İnsanların buraya geldiklerinde daha konforlu bir ortamla karşılaşmaları için gerek otel gerek lokanta kafeterya gerek piknik alanları gerekse mevcut suların belirli yerlerde toplanmasını sağlamak için çalışmalar yaptık” dedi.

Böbrek rahatsızlıkları üzerinde içme sularının etkilerinin olduğunu kaydeden Güder, şunları ifade etti:

“İnsanlarımız bunun için burayı tercih ediyorlardı. Daha sonra belediyemizin yaptığı çalışmalar neticesinde özellikle Hıfzıssıhha Kurulu olsun Sağlık Bakanlığı nezdinde suyumuzun etki alanlarını araştırmak için çalışmalar başlatıldı. Buralardan aldığımız sonuç itibariyle sadece böbrek rahatsızlıkları üzerinde değil de sindirim sistemi hastalıklarına da bu suyun iyi geldiğini ve bu tedaviyle alakalı olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda da insanlarımız üzerinde de sonuç aldık. Burada havuzlarımız var. Çocuklarımızın ve yetişkinlerimiz havuza girerek cilt, mantar, sedef yani deriyle ilgili hastalıklarda sonuç aldık.”

İspendere İçmeleri’nde orta ve uzun vadeli çalışmalarının olacağını ifade eden Güder, “İspendere’yi bir kaplıca merkezi haline getirmek istiyoruz. Buradaki minarelli, karbonat ve kükürt ihtiva eden suyumuzu havuzlara atıyoruz. Orada ısıtma sistemiyle vatandaşlarımızın bel ağrıları, bel fıtıkları, kemik kırıklarının iyileşmesi, romatizma hastalıkları, sebebi bilinmeyen vücut ağrılarına şifa olacak. İspendere’yi sağlık turizmine kazandırıp hem turizm hem de sağlığı birleştirerek Malatya’mızın, Battalgazi’mizin gerçekten cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

Güder, İspendere'ye yapılan yatırımların ardından içmelere binlerce insanın geldiğine dikkat çekerek, "Haftada 10 binlerce buraya insanımız geliyor. İnşallah bundan sonraki süreçte Malatya'yı sağlık turizminin başkenti haline getirme açısından buraya inşallah yıllık bir milyona yakın insanı çekmek istiyoruz, burada ağırlamak istiyoruz, burada tedavilerine yardımcı olmak istiyoruz. Yıllık bir milyona yakın insanı ağırlayacak düzeye getirmek için belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. İnsanları burada ağırlamak, tedavilerine yardımcı olmak istiyoruz. Bu yönüyle altyapımızı sağlamlaştırma, bir milyon insanı ağırlayabilecek düzeye getirmek için belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: İspendere İçmeleri'nden görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yusuf Tekin (4 yıl önce)
    Asıl suyu kaybetmişler.vadinin en sonundaki suyu kazarken yok etmişler.yazik olmuş.50 yıldır aralıksız gidiyorum böbrek taşı hastasıyım en keskin olan ve böbrek taşını eriten suyu kaybetmişler.tesisler güzel ama şifa olan su maalesef dikkatsizlik sonucu yok olmuş ilgililere duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Albayrak (4 yıl önce)
    Ispendere selahattin baskan doneminde bu hali almisti ..poz vermek de osman guder e düştü..Goztepe aydoganlar sokakta aracsiz ekmek almaya gidemiyoruz surulerle kopekler kol geziyor ..aydinlatma yok asfaltlama yok ilaclama yok ..1 tek insana dahi hizmet goturulmelidir prensibiniz noldu bahsettigim sokakta 4 farkli site bulunuyor ..yuzlerce insan yaşıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • rejisör (4 yıl önce)
    ispendere suyu ile ilgili bilimsel bir çalışma yapılırsa bu sözler havada kalmaz
    0
    0
    Yanıtla